נכתב במקור על ידי
e-nigma
אם יש לי נסיון במשהו זה במנועי OS וכולם כאן בטח יסכימו שמנועי OS מתוחזקים ונקיים לא עושים בעיות .
כמה טיפים לבעיות שאיבה או כל בעיה אחרת בעתיד:
1. לפרק את המנוע מהמסוק ואם ניתן להרכיב עליו פרופ של טיסן ( מאוד מקל על בדיקות קומפרסיה ושאיבה כשרוצים לסובב .... )
2. בדיקת הברגים של הראש מנוע אם הם משוחררים אין קומפרסיה ואין שאיבה.
3. בדיקת הברגים של הקרבורטור אם הוא משוחרר יש כניסת אויר וחוסר אטימות הדבר ימנע מהמנוע להניע ולהחזיק טורים
4. לבדוק שהפלאג לא משוחרר אותה סיבה של סעיף 2.
5. backplate כנ"ל לבדוק ברגים
6. פלאג תקין עדיפות לחדש.
7. צינורות דלק לבדוק קרעים בצינורות שבתוך המיכלים! הצינורות סיליקון נקרעים עם הזמן במיוחד כשהם טובלים ב-30% ניטרו.
8. כמובן לבדוק אטימות בשאר הצינורות ומיכלי הדלק.
9. סיכות הקרבורטור שיהיו מכוונות
10. לבדוק זרימה חופשית במערכת הדלק לאחר ניקוי פילטר דלק אם קיים.
אם זה לא עזר כמו שציין שחר , אין מנוס מלפרק את המנוע עד הבורג האחרון שלו ולנקות באופן יסודי כל חלק וחלק
מנקה קרבורטורים פשוט יעכל כל חלק גומי או פלסטיק שיבוא איתו במגע לכן לפני השימוש לשים בצד את כל האטמים של הקרבורטור
כולל הסיכות ( יש עליהן אטמים גם ) יכול מאוד להיות שתתקל ברינג שבור או בלכלוך שסותם את הקרבורטור או סתם מעבר דלק סתום .
אני לא ממש זוכר לגבי ה- hyper אבל ב- OS55 המסילה של המיסב האחורי עשויה מפלסטיק! מנקה קרבורטורים ימיס אותה והכדוריות יעופו במנוע...
לכן אם פירקת מנוע מומלץ בחום להחליף מיסב איכותי ( NSK או SKF ) סיפור של 20 ש"ח גג ...
יש לי את המנוע הזה והוא עבר את אותו טיפול , מניע במכה.
אל תחפש קיצורים לך על היסודי תמיד אם אין לך נסיון בפירוק מנוע מומלץ להעזר במישהו שיודע מה הוא עושה.
אני מצטרף לעמית במתן עזרה בכיף .
בהצלחה