תגובה: מה עושים עם סוללות נפוחות במצב תקין לחלוטין?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZigiStar
אם הבנתי נכון את מה שאתה מנסה לעשות, הבדיקה קצת בעייתית: אותה רמת מתח התחלתית לא בהכרח מעידה על אותה אנרגיה "אצורה". בנוסף, המטען אותו הסוללה "מסכימה לקבל" בטעינה (למעשה, האנרגיה) לא זהה למה שהיא תתן בזמן פריקה (פחות).
בבדיקה מסוג זה צריך ליצור את גרף המתח-לעומת-mAh מנוצל עבור זרם פריקה נתון (רצוי עבור כמה זרמים) לכול סוללה, ולהשוות (
כזה, למשל). בהעדר הציוד המתאים, עדיף לטעון באופן מלא ולפרוק עם המטען "עד הסוף" לפי המתח (נניח 3.2V). זה פותר את הבעיה השניה, ומקטין את הראשונה. בכל מקרה, גם מה שאתה עושה זה מעניין - בוא נראה מה ייצא.
אתה צודק, חשבתי על זה לפני שראיתי את התגובה שלך.
מאוד יכול להיות שעקום הקיבול ביחס למתח של הננו טק שונה מהטורנג'י הרגילה זאת הסיבה שנכנס יותר לננו טק.
אבל מבחינתי זה לא מהותי, אני מטיס את הטיסנים שלי עם צפצפה שמתחילה לצפצף ב 3.2V לתא תחת עומס , בדר"כ אני עושה הקפה או שניים ומנחית
שאני מגיע להטעין הסוללות באיזור ה 3.7 עד 3.8 לתא, תלוי בטיסן עליו הם היו ותלוי כמה משכתי אחרי הציפצוף
ולכן הנתון שמעניין אותי זה כמה קיבול יש לסוללה שניתן לנצל להטסה.
אם יש סוללה שמחזיקה הרבה קיבול בין V3.7 עד 3V זה לא עוזר לי כי אני לא מנצל את הקיבול הזה.
אבל הנקודה הניסוי בה למדוד זה האם סוללות שהוחזקו טעונות מלא במשך שנה וחצי איבדו באופן משמעותי חלק מהקיבול שלהם
כרגע זה לא נראה ככה, אומנם עדיין לא הגעתי לסוללות הכי דפוקות שלי (כמעט שנתיים - טורנגי רגילות של 20C )
אבל הננו טק מחזיקות קיבול בדיוק כמו סוללות חדשות שנקנו לא מזמן.
ולכן הטבלה שמופיעה בשירשור הזה אולי מתיחסת לסוללות באחסנה של שנה שלמה ללא שימוש,
אני הולך לקנות סוללות זיגי קומפקט 25C חדשות ואעשה להם בדיוק את אותו ניסוי שהם חדשות לחלוטין (לפני ההטסה הראשונה)
שהם יגיעו חדשות אחבר אותם במקביל ל 2 סוללות אחרי טיסה מאלו שהיו פה בניסוי הזה כך שיגיעו ל 3.75V ונערוך שוב את אותה בדיקה בדיוק.
אבל עדיין עוד מוקדם להסיק מסקנות.. יש לי עוד כמה סוללות לטעון..
אני לא מאמין שפעם הייתי טוען ככה:confused: יש פה עוד אנשים שטוענים סוללה סוללה ולא במקביל :p
טוב הגיעו תוצאות סופיות...
לאחר 8 שעות של טעינה וטעינה וטעינה...
3 סוללות הטורניגי הכחולות החדשות יחסית (פחות מחצי שנה) 25C פריקה - התוצאות 1600, 1580 , 1570
הננו טק הסגולות יש לי 4 אבל רק 3 עברו בדיקה -
2 עם וותק של שנה בערך - 1610 ו 1635
1 שנרכשה לפני בערך שנה וחצי - מהתקופה שהיו הרבה ביקורות שליליות על הסדרה הזאת -רק 1280
2 סוללות טורנגי כחולות שנרכשו בערך לפני שנתיים - 20C מהתקופה שהם עלו 10$
זאת עם הציפוי המקורי - 1250
זאת עם השרינק הצהוב - 1100
כל הסוללות לא נפוחות וחיצונית התאים נראים תקינים, חוטי הבלאנס התפרקו והולחמו מחדש ולכן הראש של הסוללה לא נראה טוב
למרות זאת - מחר 3 סוללות הולכות להשמדה (ועוד כמה שכבר לא בשימוש) - את הננטוק שלא בדקתי - אני אפרוק מחר ואבדוק אותה באותו נוהל
סביר להניח שהיא גם איבדה חלק מהקיבול.
אני לא בטוח שאובדן הקיבול נובע מהשארת הסוללות טעונות כל הזמן , אבל העובדות מדברות על כך שאני מטיס עם סוללות בעלות קיבול נמוך ממה שניתן לקבל באותו משקל וחבל..
ולכן עדיף להשקיע עוד כמה גרושים ולחדש את מלאי הסוללות.
תודה לנועם על פתיחת השירשור..
Re: מה עושים עם סוללות נפוחות במצב תקין לחלוטין?
אודי,
תקריא את הבדיחה הבאה לסוללות טרם השמדתם:
טיסת נוסעים הנמצאת מעל הים התיכון משדרת הודעת "מצוקה"
"מדבר קברניט טיסה 174 של סוריה איירלאנס, איבדנו מנוע אחד ואנחנו מבקשים רשות לנחות בכל שדה תעופה במזרח התיכון לא כולל ישראל"
- אין כל תשובה-
"מדבר שוב קברניט טיסה 174 של סוריה איירלאנס, איבדנו זה עתה גם את המנוע השני ואני מבקש רשות לנחות בכל שדה תעופה פנוי במזרח התיכון , לא כולל ישראל".
- אין כל תשובה-
" מדבר שוב קברניט טיסה 174 של סוריה איירלאנס, אנחנו נואשים, איבדנו זה עתה גם את המנוע השלישי, אני מבקש דחוף, רשות נחיתה בכל שדה תעופה במזרח התיכון לא כולל ישראל".
- עדיין אין כל תשובה –
לבסוף הקברניט התפרץ לרשת האלחוטית: "מדבר הקפטן של טיסה 174 של סוריה איירלאנס, אנחנו טסים עם מנוע אחד בלבד והוא עומד להישרף כל רגע,
אם לא ימצא לנו מיד מקום לנחות, אנחנו נתרסק, אני מבקש רשות נחיתה בכל שדה תעופה במזרח התיכון אפילו בישראל".
לאחר מספר שניות נשמע בתא הטייס " שלום לקברניט טיסה 174 של סוריה איירלאנס, מדברים ממגדל הפיקוח של שדה התעופה בן גוריון, אנחנו רוצים לעזור!"
עונה הקברניט הסורי : " אללה הוא רחמן, בבקשה תן לי הוראות!"
מגדל הפיקוח: האם אתה יודע עברית?
הקברניט הסורי : לא!
מגדל הפיקוח: או. קיי, אז בבקשה תחזור אחרי
" יתגדל ויתקדש שמי רבה...."
סוללה באיכסון צריכה להיות טעונה ב 60% כדי להאריך את חייה.
סוללה שמאוכסנת ב 100% מקצרת את חייה, כנ״ל גם לסוללה שמאוכסנת כמעט ריקה.
להרבה מטענים יש פונקציית איכסון. שטוענת/פורקת בהתאמה את הסוללה ל 60%.
הנוהל הרגיל שלי בסיום יום הטסה, הוא לטעון באותו יום ל 60%, לאכסן עד יום לפני ההטסה הבאה ואז לטעון ל 100%.
גבי
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 94426
הגיעו 6 סוללות חדשות כולם 3 תאים, הם טעונות ל 50% בערך שזה 3.85V לתא.
על מנת לבצע השוואה לסוללות הקודמות אני אפרוק 2 מהם ל 3.75V ואטעין אותם בדומה לניסוי.
נראה כמה יכנס לכל אחת מהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אננס
טוב הגיעו תוצאות סופיות...
לאחר 8 שעות של טעינה וטעינה וטעינה...
3 סוללות הטורניגי הכחולות החדשות יחסית (פחות מחצי שנה) 25C פריקה - התוצאות 1600, 1580 , 1570
הננו טק הסגולות יש לי 4 אבל רק 3 עברו בדיקה -
2 עם וותק של שנה בערך - 1610 ו 1635
1 שנרכשה לפני בערך שנה וחצי - מהתקופה שהיו הרבה ביקורות שליליות על הסדרה הזאת -רק 1280
2 סוללות טורנגי כחולות שנרכשו בערך לפני שנתיים - 20C מהתקופה שהם עלו 10$
זאת עם הציפוי המקורי - 1250
זאת עם השרינק הצהוב - 1100
כל הסוללות לא נפוחות וחיצונית התאים נראים תקינים, חוטי הבלאנס התפרקו והולחמו מחדש ולכן הראש של הסוללה לא נראה טוב
למרות זאת - מחר 3 סוללות הולכות להשמדה (ועוד כמה שכבר לא בשימוש) - את הננטוק שלא בדקתי - אני אפרוק מחר ואבדוק אותה באותו נוהל
סביר להניח שהיא גם איבדה חלק מהקיבול.
אני לא בטוח שאובדן הקיבול נובע מהשארת הסוללות טעונות כל הזמן , אבל העובדות מדברות על כך שאני מטיס עם סוללות בעלות קיבול נמוך ממה שניתן לקבל באותו משקל וחבל..
ולכן עדיף להשקיע עוד כמה גרושים ולחדש את מלאי הסוללות.
תודה לנועם על פתיחת השירשור..
הפעם הייתי יותר עצלן מפעם קודמת, פרקתי רק 2 סוללות חדשות ל 3.75V , סוללה אחת של 2200 וסוללה של 2700
את שניהם הטענתי לבד, לסוללה של ה 2200 נכנס 1570 בדומה לסוללות הישנות הקיימות שלי
ולסוללה של ה 2700 נכנס 1900 ..
את הכל ה- 4 האחרות הטענתי במקביל בזרם של 14 אמפר שזה בערך 1.4C.
המסקנה שלי:
אין שום בעיה לטעון במקביל ב 2C לסוללה - ואין שום בעיה לטעון את כל הסוללות בסוף הטסה ולשמור אותם טעונות מלא (אצלי זה 95-97% )
מוכנות להטסה הבאה.
זה מה שאני עושה בשנה האחרונה ל 5 סוללות ונכון לבדיקה שלי לא מרגישים שום ירידה בביצועים שלהם וכל ה-5 מתפקדות בדיוק כמו הסוללות החדשות שרכשתי.
אם למשהו יש הוכחות אחרות, או שלמישהו יש נתונים שמוכיחים אחרת הוא מוזמן לפרסם אותם כאן...
כנראה שהטבלה כן משקרת..
נ.ב.
יש לי לפטופ טושיבה שרכשתי לפני 3 שנים, בהתחלה הוא היה עובד על הסוללה 9 שעות ברצף
היום הוא מחזיק פחות משעה כלומר קיבול הסוללה ירק ל 10% מהקיבול המקורי שלה, אכן גם הסוללה של הלפטופ
הוחזקה טעונה כל הזמן אז יכול להיות שהטבלה מתאימה לסוללות ליתיום יון ולא לליפו.
חשבתי שהסכמנו כבר פה שאתה בודק משהו אחר לגמרי ממה שמראים בטבלה ההיא... (קיבולת כוללת לעומת קיבולת עד רמת "אמצע" כלשהי).
בנוסף, כמו שכתבתי כבר, אותה רמת מתח התחלתית לא מעידה על אותה אנרגיה אצורה, וכמה "אנרגיה נכנסת" זה לא שקול לכמה "אנרגיה יוצאת".
אבל, אם זה מספיק טוב לך - מה טוב.