כן, לאימקס יש 2 מחברים שמחברים את הסוללה בטור, ע״מ להשתמש בשתיהן יחד מבחינת הוולטז׳.
יש לקנות בארץ את הכבל?
Printable View
כן, לאימקס יש 2 מחברים שמחברים את הסוללה בטור, ע״מ להשתמש בשתיהן יחד מבחינת הוולטז׳.
יש לקנות בארץ את הכבל?
זה לא קבל זה מחבר Y
אין צורך בריבוי מחברים אלא בחיבור נכון של מחברי טראקסס...
1 לפלוס.
1 למינוס + וחוט לקישור בינהם.
גש לכל חנות בארץ שיש לה רכבים של טראקסס ויעזרו לך בכיף.
כמו שכתבתי אם תקנה מחברים גם לי אין בעיה לעזור לך.
רן ענבר
אם היינו קרובים כבר הייתי נעזר בך, תודה בכל מקרה. הרכבתי את החיבורים, טרם חיברתי לרכב.
אני צריך רק לדעת לאן לחבר את שתי הצמות מהבקר, ואיך לתכנת אותו לאחר מכן.
תודה
הנה תרשים שעשיתי במיוחד בשבילך...
תמונה אחת שווה אלף מילים:
קובץ מצורף 106633
אם משהו לא ברור אז תשאל...
רן ענבר
תודה, את זה כבר חיברתי.
יש לי עוד שתי ״צמות״:
הראשונה היא אדום ושחור עם מחבר משולש, השניה חום אדום וכתום גם עם מחבר משולש.
לאן לחבר?
קובץ מצורף 106634קובץ מצורף 106634
המחבר עם השלושה חוטים הולך למקלט לערוץ 2 של המצערת
המחבר עם השני חוטים הוא של המתח של המאוורר
צריך לחבר אותו למקלט בערוץ פנוי.
צריך לשים לב לקוטביות [פלוס ומינוס] של המאוורר
שים לב שלכל המוליכים שנכנסים למקלט הם באותו כיוון ויש להם אדום באמצע והחום הוא כמו השחור
שים לב למחבר של ההיגוי שכבר מחובר ותחבר את השאר באותו כיוון:
קובץ מצורף 106691
אני מקווה שזה יותר ברור
רן ענבר
תודה רבה. אעשה זאת מחר מתישהו.
יש איזשהו קינפוג שצריך לעשות לאחר מכן או שפשוט להדליק ולנסוע?
יש צריך לכייל בין הבקר למשדר.
חלק זה מלמד את הבקר מה זה פול קדימה, פול אחורה וניוטרל.
זה הולך ככה:
איך לכייל את הבקר.שלב א':התחל כאשר המשדר דולק [ON] הבקר כבוי [OFF] ואינו מחובר לסוללה.שלב ב':חבר את הסוללה לבקר.שלב ג':החזק את הדק המצערת במצב של נסיעה מהירה קדימה והדלק את מפסק הבקר.המשך להחזיק את ההדק המשדר במצב זה. אם כלל החיבורים נכונים ישמעו רצף צלילים מהמנוע.[כול הצלילים מופקים ע"י הבקר אשר מרטיט את המנוע].
שלב ד': אחרי שניה או שתים תחל הנורית הירוקה להבהב במהירות על גבי הבקר והמנוע יצפצף 4 פעמיםבמהירות וברצף אחיד לציון כי מצב מצערת מלאה התקבל. אחרי שהנורית הבהבה והמנוע ציפצף תהבהבבאיטיות נורית אדומה. מצב זה מציין כי המצב הקודם נשמר בזיכרון הבקר וכי הבקר מוכן למצב הבא.שלב ה': העבר והחזק את הדק המצערת במצב עצירה מלאה. אחרי מספר שניות הנורית הבקר תהבהבבצבע אדום וכן המנוע יצפצף 4 פעמים במהירות לציון כי מצב עצירה מלאה נשמר בזיכרון הבקר.שלב ו':אחרי קבלת מצב עצירה מלאה תהבהב באיטיות נורית הבקר בצבע צהוב. כעת הרפה את הדק המשדרלמצב ניטראלי. אחרי מספר שניות תהבהב נורית הבקר במהירות בצבע צהוב וכן המנוע יצפצף 4פעמים במהירותלציון כי גם מצב זה נשמר בזיכרון הבקר.
אחרי סיום שלב הכיול בין המשדר לבקר הבקר יצפצף פעמיים וכל הנוריות יהבהבו לאות ציון כי המערכת חמושה
וכי במצב זה יגיב הבקר לכל אות מצערת אשר המגיע מהמשדר.
משלב זה והילך בעת חיבור הסוללה והדלקת המפסק יסמן הבקר את קבלת המתח באות אתחול ובהבהוב
הנוריות. מספר שניות לאחר מכן ישמע אותו צליל חימוש אשר נשמע לאחר סיום הכיול.אם הבקר מתוכנת לזיהוי ליפו אוטומטי הוא יצפצף מספר פעמים בין צליל האתחול לצליל החימוש.אחרי צליל החימוש הבקר פעיל ומגיב לפקודות המשדר.
אם יש בעיות תמשיך לשאול פה.
בצלחה.
רן ענבר
Thanks
הסתדרת עם כל הבלגאן?
רן ענבר
מקווה שמחר בבוקר אמצא את הזמן לטפל בזה.
אין סיבה שלא אסתדר, אעדכן בכל מקרה.
תודה
הרכבתי, תיכנתתי.
על פניו נראה שהכל פיקס.
אדע בוודאות לאחר שאסיע אותו.
שאלתי משהו בפוסט השני בקשר לדריישאפט, אשמח לתשובה.
תודה רבה,
סער