תגובה להודעה: לכל בעלי לטיום בשלט ...ולאילו שמתענינים.
ב 8.8 השלט עדין עובד האמת גם ב 8.6.. תתפלא כמה מטיס יכול להיות נואש ביום הכי טוב בצוק.. 4.5 שעות של הטסה. חזרתי כושי. אני משער שיש שוני במתח בין שלטים אבל העיקרון זהה.
ואל תשכח שאתה מאוד מחמיר.. 10V זה כבר אחרי 45% צריכה. כששלט יוצא מטעינה הוא ב 10.8-10.9 יש לך 50-60% מרווח בטוח לאבד תא אם לא יותר.
אני אישית מעדיף בהרבה את הקיבולת הנוספת על פני הסכנה שכביכול מתווספת.
הנסיון שלי מלמד שאם יודעים איך להתייחס לליפו - מקבלים מהם יופי של עבודה אמינה.
במיוחד עם סוללות שמותאמות לטובת העניין כמו הפרומקו שלי ! :)
העדפה שלך. אני מעדיף מספרים.:)
אין ספק שהקיבולת מפתה אבל אני פחדן. בעיקר אחרי שקרה לי שמת תא בשלט בזמן פעולה..
OK אם במספרים עסקינן אשמח לראות ניתוח סטטיסטי של הכשלים המדוברים. מי יודע - אולי אפילו אני אשתכנע ! ;)
אני לא חושב שאפשר לכמת את זה.. גם אם מכינים משוואה אי אפשר לצפות את כשל התא. זה משתנה רנדומלי לחלוטין.. אני עוד עובד עם סוללות NICD מה FUTABA ATTACK4 AM שלי שאיתי מגיל 8 והם עובדות מצויין.
חוץ מזה.. "כשזה קורה למישהו אחר זו סטטיסטיקה. כשזה קורה לך זאת טרגדיה." (ג'וזף סטאלין)
לא ברור לי על איזו משוואה אתה מדבר.
ישנה תורה שלמה על משתנים אקראיים - קוראים לה הסתברות (וסטטיסטיקה). אני לא חושב שהנושא אי פעם נבדק, בטח לא בתנאי מעבדה בהם אפשר היה לבחון את הנושא ברצינות.
פשוט קצת קשה לי עם ההגדרה שלך של "מעדיף מספרים". גם אני תמיד מעדיף מספרים, וייתכן שסוללות הליפו רגישות יותר לתקלות משתמש מאשר ניקד - אבל כל עוד הנושא לא נבדק סטטיסטית בצורה מסודרת - קשה להסיק שהם אכן בעלות סיכוי גבוה יותר לכשל.
לא סתם 90% ממכשירי החשמל בעולם עובדים על ליטיום ולא כל שני וחמישי הסוללה בטלפון שלך נהרסת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור זהבי
ישנה תורה שלמה על משתנים אקראיים - קוראים לה הסתברות (וסטטיסטיקה). אני לא חושב שהנושא אי פעם נבדק, בטח לא בתנאי מעבדה בהם אפשר היה לבחון את הנושא ברצינות.
פשוט קצת קשה לי עם ההגדרה שלך של "מעדיף מספרים". גם אני תמיד מעדיף מספרים, וייתכן שסוללות הליפו רגישות יותר לתקלות משתמש מאשר ניקד - אבל כל עוד הנושא לא נבדק סטטיסטית בצורה מסודרת - קשה להסיק שהם אכן בעלות סיכוי גבוה יותר לכשל.
לא סתם 90% ממכשירי החשמל בעולם עובדים על ליטיום ולא כל שני וחמישי הסוללה בטלפון שלך נהרסת ?
ליאור באמת שזה שיקול דעת של כל מטיס בפני עצמו.
אבל כל המכשירים שעובדים עם לטיום מתוכננים לעבוד כך,נכון שאפשר לרכוש סוללה ב 300-400 שקל ויש לה בלנסר אבל לי לפחות ואני מאמין שיש עוד הרבה כמוני נראה לא הגיוני להשקיע סכום כזה בשביל לטיום הרי אני יכול לקבל אותה תפוקה מקדמיום בעלת קיבולת גבוה נאמר מעל 1500MAH.
שוב יש כאן שיקול כלכלי גדול,וכדאיות ההשקעה הכלכלית גדולה מדי ביחס לתמורה שאני יכול לקבל מסוללת קדמיום .הרי כל הנשוא הוא סביב זמן עבודה של הסוללה,וטעינה בתקופות ארוכות חסית אם אני צריך לטעון לטיום גם כל שבועיים ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור זהבי
יחי ההבדל בין ION ל POLY ללא מעגל הגנה. האמת די התיאשתי מהדיון הזה.. חפרנו.:cool:
מעיין, לטובת הכלל תחדד את הנקודה, נראה לי שיש כאלה שכלל לא מבינים למה כוונתך
ערן
מעיינוס,
אני מהרגע הראשון אמרתי שאני משתמש בפולי עם מעגל הגנה של FROMECO.
ליאור, מה נותן מעגל ההגנה ? אתם מדברים עדיין על משדרים ?
בהחלט.
בליפו של FROMECO למשדר יש מעגל פנימי עם בלנסר מובנה וכן צפצפת התראה למתח נמוך.