נכתב במקור על ידי
bartovmoti
מה זה קשור אם ביקשו או לא ביקשו?
הכי קשור למה ביקשו - מאחר ואם ביקשו זול תוך הבנה מלאה שהם מתפשרים על האיכות, אזי ההמלצה היא לגיטימית.
אתה אומר שאין זול וטוב נכון?
נכון.
אז איך אפשר להמליץ על ציוד זול, להגיד שהוא טוב ושמתחיל יוכל להתקדם עם ציוד כזה?
אם מישהו כבר ממליץ על ג'אנק ויודע שזה ג'אנק לפחות שלא יקטול על בסיס יום יומי וחד משמעי מותגים טובים וידועים כמו פוטבה ואליין ויגיד שצריך להתרחק מהם כמו מאש..
אי אפשר להמליץ על ציוד זול ולהגיד שהוא טוב ושאפשר להתקדם איתו - לכזה דבר בראייתי קוראים בשפה העברית "אוקסימורון".
ואגב, זה שיש לבנאדם תקציב לקנות Logo EXXTREAM זה אומר שזה מה שחייבים לקנות כי הוא יכול?
אף אחד לא חייב כלום - נימת ההודעה שלך משדרת אינטונציה של זעם משהו, אני מזכיר שזה תחביב (!) וכל אחד רשאי לעשות כראות עיניו; מתחיל עם לוגו אקסטרים, או מתקדם עם סולו פרו.
עם הדברים האמורים - אני מתחייב לך שלפלוני שמתחיל בתחום, ויש את המצלצלין, יהיה הרבה הרבה (הרבה!) יותר קל להתחיל עם האקסטרים שציינת מאשר עם טירקס 450; חוק "המתחילים" שלי תקף מבחינתי גם במקרה זה, והמלצתי למתחיל תמיד תהיה - תקנה את המסוק הכי גדול שהכיס שלך יכול לאפשר (כולל עלויות נלוות כמובן), אין מה לעשות אין תחליף ליציבות, ניראות, והביטחון שנותן מסוק גדול לעומת זבוב קטן ותזזיתי.
בא לי לקנות אליין, להטיס את זה עם פוטבה ונמאס כבר לשמוע את התקליט השבור הזה כל פעם מחדש!
אם תגיד לי שיש מותגים יותר טובים כי אתה מכיר ומנוסה אז אני אגיד לך סבבה, אבל ב ש ב י ל י דווקא המשהו האחר יותר טוב, וכרגע זה מה שעונה על הצרכים שלי גם אם יש לי תקציב למשהו "יותר טוב".
מוטי ידידי היקר, שוב אני מזכיר שזהו תחביב - איש הישר בעיניו יעשה, יחד עם זאת זהו פורום פתוח, ומותר לפלוני להביע את דעתו על מוצר מסויים, גם אם היא שונה משלך...
זה לא אומר שאתה חייב להסכים איתה, זה לא אומר שאתה חייב אפילו לקרוא אותה - אבל זה כן מקנה לאותו פלוני לרשום את דעתו פעם... אחר פעם... אחר פעם.... אחר פעם נוספת....
איש חכם פעם אמר - אני לא מסכים עם דעותיך אבל אלחם כדי שתוכל לומר אותן, זוהי מהותה של דמוקרטיה, ואתה יכול להטיס עם המוצרים שציינת - ואם מישהו יטען שזה זבל, או ציוד לא טוב, הוא רק יוציא את עצמו לא טוב מאחר וזו לא האמת....
יחד עם זאת ובאותה הנשימה אם יטען שיש ציוד יותר טוב משלך, ואולי אפילו הרבה יותר טוב (לא נכנס לדקויות של מה באמת אתה מטיס) - הוא לחלוטין לא ישקר.
הכי חשוב זה שתהנה אחינו - ותקפוץ מדי פעם עם דותן לביקור....