אמנון, הפרופ הזה לא עושה רושם טוב
אמנם בזול, אבל לב העסק זה הפרופ
תחפש פרופ מתאים אצל היפני וגם אצל הסיני
ותדאג לכמה מידות שונות ואופי שונה, אתה לא יכול לדעת מראש מה הכי יתאים לך
כמו כן לא לשכוח מגן פרופ, בלי זה אי אפשר להטיס
Printable View
מה זה מגן פרופ?
ואיך הפרופ הזה ?
הזמנתי 6*5 קרבון של גראופנר מהיפני
יוסי וכולם,
1. בהמשך להמלצות סטאפ שלך (יוסי) אני מנסה להבין למה שתי סוללות שונות (מלבד הסבר המשקל והאיזון... - כן אני קורא...:)) ומה נותן ה-2200 לעומת 1000, זמן הטסה ממושך יותר?
2. הזמנתי את קומבו1 , האם אני צריך גם מגן פרופ וגומיות או ה"ספינר" שבתמונה מסופק לדעתכם ונועל את הפרופ?
3. לגבי פושרודס עבור המוגי האם עדיף גמישים או כבל או ממתכת?
4. לגבי הזנב (או הזנבות) אתם גם השתמשתם ב"קיסמים" של סיחים כמו בהוראות? לגבי ההדבקה הם ממליצים על נייר דבק אבל אני חושב שדבק נוזלי יעשה עבודה יפה יותר...
5. טוב נו..., חייב להודות שלא התאפקתי כבר להספיד ככ מהר את השירשור הארוך הזה.... :D:D:D
6. מה לגבי מוט הקרבון? בהוראות ממליצים אבל פה חלקם אמרו שלא צריך.
תודה!
יוסי וכולם,
1. בהמשך להמלצות סטאפ שלך (יוסי) אני מנסה להבין למה שתי סוללות שונות (מלבד הסבר המשקל והאיזון... - כן אני קורא...:)) ומה נותן ה-2200 לעומת 1000, זמן הטסה ממושך יותר?
בהערכה גסה עם הסוללה הקטנה יותר תקבל 10-15ד' טיסה, אולם היות והמנוע כבד יחסית תאלץ להוסיף משקולות בחרטום.
היות והמשקולות אינן תורמות למאזן האנרגיה.... :) הרי שעדיף להשתמש בסוללה גדולה יותר (שוקלת יותר) ולצמצם את תוספת המשקולות - מה שהרווחנו זה פחות משקולות ויותר זמן אויר.
לכן ציינתי את שתי האופציות.
2. הזמנתי את קומבו1 , האם אני צריך גם מגן פרופ וגומיות או ה"ספינר" שבתמונה מסופק לדעתכם ונועל את הפרופ?
לדעתי מיותר, אני לפחות לא משתמש.
3. לגבי פושרודס עבור המוגי האם עדיף גמישים או כבל או ממתכת?
לגבי הגמישים לא ניסיתי אז אני לא יודע, הכבל לא יעבוד, ולדעתי הכי פשוט יעיל ובעיקר זול אלו הקשיחים ממתכת.
4. לגבי הזנב (או הזנבות) אתם גם השתמשתם ב"קיסמים" של סיחים כמו בהוראות? לגבי ההדבקה הם ממליצים על נייר דבק אבל אני חושב שדבק נוזלי יעשה עבודה יפה יותר...
אני השתמשתי בקיסמי שיניים, הסיחים היו עבים מדי לטעמי ומתחו את הפוליגל, בכ"א נעצתי אותם דרך שתי שכבות הכנף ולא ויתרתי על הדבקה טובה.
5. טוב נו..., חייב להודות שלא התאפקתי כבר להספיד ככ מהר את השירשור הארוך הזה.... :D:D:D
6. מה לגבי מוט הקרבון? בהוראות ממליצים אבל פה חלקם אמרו שלא צריך.
אני לא שמתי, לא ברור האם נדרש.
תודה!
האם הפושרוד ממתכת אפשר להשיג בארץ במחיר סביר ?
10 ש"ח אצל רון
קנו לכם מלאי של מוטות פלדה 0.8 1.0 1.2 מ"מ
זה עולה פרוטות, וזה הכי פשוט.
יש ברוב חנויות הטיסנים, וגם בעסקים המוכרים מתכות כמו זהבי בתל אביב
החנות בחולון
:Dעשיתי קצת מתמטיקה...
הסטאפ של עודד עם מנוע במשקל 28 גרם וסוללה (1000MAH) במשקל 94 גרם + איזון של 25 גרם בחרטום
המנוע שהזמנתי שוקל 47 גרם ולכן נראה לי (עדיין לא מתיימר להיות מומחה רק מנסה תרגיל בחשבון :)) שאם אקח סוללה של 1800MAH ששוקלת 153 גרם, אני סוגר על הפער. סוללה של 2200MAH כבר שוקלת 185 גרם שפה כבר אוסיף עוד 30 גרם לחרטום.
אול אין אול, אוסיף ~55 גרם על הסטאפ של עודד, לא מעט אבל מנוע וסוללה חזקים יותר.
אם לא די עד כאן, אז יש הבדל של 20 גרם בין ZIPPY 2200 לTURNIGY ו2200 (לטובת הזיפי), אז אולי אפשר להרויח מכל העולמות ולקחת את הזיפי.
מאיפה אני בא לכם באמצע הלילה...? :D
טוב חושך, רוח, יורד גשם וקצת צ'יעמם לי... :D:p:D
חישוב מצויין, רק שיש עוד כמה נתונים שלא נכנסו למשוואה שלך:
מיקום המנוע (המנוע שלי ארוך יותר)
תושבת מאסיבית יותר (אני בספק אם התושבת עבור המנוע של WIND תעמוד בעומס של המנוע שלי)
מיקום סוללה - ככל שהסוללה גדולה יותר כך היא מתקרבת פחות לחרטום ומשקלה משפיע פחות על ה- CG ממה שנדמה לך בחישובים.
בשורה התחתונה, אני בדקתי עם שתי האופציות - אמנם צריך פחות משקולות עם הסוללה הגדולה (2200MAH) אבל עדיין צריך ובסופו של דבר לא ממש מרוויחים משקל כולל אבל כן מרוויחים זמן אויר.
דבר נוסף - אל תאמין לסיני בעניין המשקלים אם תשקול על משקל מדוייק תגלה הרבה הפתעות בד"כ לרעה אבל לפעמים גם לטובה.
נ.ב
המנוע בסטאפ שאני הצעתי שוקל 50גר'
כמה הערות לתזכורת:
ראשית, מגן פרופ זה פריט חובה, בלי זה הנחיתות מסכנות את הפרופ
דבר שני, ציפוי הפלדה ששמתי על החרטום שווה את משקלו בזהב, היום לא הייתי מוותר עליו בשום אופן, זה הופך את המוגי לבלתי שביר לגמרי. עשיתי את זה במקרה, אבל הופתעתי עד כמה זה חיזק את הטיסן הנ"ל.
מי שירצה לחסוך משקל שינסה אלונימיום, אבל ציפוי מתכת על החרטום עבורי לפחות זה פריט חובה
יש לך תמונה \ הוראות לציפוי מתכת על החרטום? מה משקלו?
נראה בתמונות כי המנוע מחוזק עם סיליקון? גם פה אשמח להוראות.ציטוט:
עזוב אותך מהתושבת, 5 דקות עבודה ויש לך תושבת פוליגל אוירודינאמית שתחזיק גם מנוע של קטר.
ממילא החוזק של התושבת הוא בחיבור לפוליגל ולא התושבת עצמה.
והתושבת שלי תחזיק כל מנוע באשר הוא, אתם לא רואים בתמונה מה יש בתוכה, אבל יש שם חיזוקים שונים, הכל מפוליגל
תודה!
אני מאמין שהציפוי לחרטום אמור להיות כמו ה Exo-Doubler
http://www.mugi.co.uk/evo_con_exodoubler.php
ככה הוא יתאים בול וגם אפשר לעטוף אותו בפוליגל המתוכנן ( כדי שלא יהיה מכוער )
אני מתכוון לנסות את זה ...
באיזה חומר אתה מתכונן להשתמש?
עדיין לא סגור על זה ... אבל יש את ה"גגוני" פח שהולכים ככה _||_ בתיאור מוגזם ... אני מאמין שיעשה את העבודה ... מקסימום הולכים לאיזה מוסך פחחות ושואלים ...
אם יש לך ספק ישן של מחשב \ מארז של מחשב שאתה לא משתמש ... אני מאמין שאפשר לחתוך ממנו ...
גיא
רק מילת אזהרה : מי שמצפה פרונט של מוגי בפלדה מוטב שיהיה מבוטח היטב כשהוא יוצא להטיס בסביבת הרכבים והחברים שלו.
מוגי שצולל עם אף מפח, אמנם ניצל בפגיעה בקרקע, אך משאיר חותם יקר ($$$) על מכוניות או חו"ח ראשי החברים שלך.
אני חושב שעדיף לבנות מחדש מוגי.;)
(בגלל זה, אגב, חברות הרכב הפסיקו לייצר פגושים ממתכת)
צודק זה מאד מסוכן ... כמובן שאני לא יעשה את זה על ההתחלה ( אין לי בכלל ניסיון בהטסת דבר כזה ) זה יהיה מן "שדרוג" לעתיד P:
עודד גם אמר שאת המוגי הראשון עושים כדי לדעת מה לשפר בשני ...
אחרי שחתכתי את כל החלקים של המוגי ,החלקים היחידים שניראו לי לא מספיק עמידים הם ההגאים ,נראה לי שהם רכים מדי לעומס שיפעל עליהם במיוחד באזור החיבור להורן ,לדעתי עדיף שההגאים יהיו עשויים מלוח בלזה 3 או 4 מ"מ ,מה דעתכם?
אמנון חבל שאתה מסתבך ... לך על בטוח ! כולם עשו אותם מפוליגל ועובד להם מצויין ...
אגב אני שמתי לב שיש לוחות מפוליגל בצבעים שונים שהם קצת יותר עמידים ...
יש לי 3 לוחות שחור לבן כתום ... והכתום הרבה יותר חזק ועמיד והלבן הכי פחות ... תבדקו את זה אם יצא לכם ...