אם זה EPS אז צריך גם דבק FOAM SAFE ואולי איזה גורילה מחמד...
Printable View
אם זה EPS אז צריך גם דבק FOAM SAFE ואולי איזה גורילה מחמד...
לטעמי, הטיסן נחמד מאוד להטסה, ובעיקר לתרגול נחיתות והמראות. החסרונות שלו נובעים בעיקר מהחומר ממנו הוא עשוי - קלקר רגיל. כמו שתיארתי בשרשור, בקיט שקיבלתי היו מספר בעיות שדרשו אילתורים. אחרים דיווחו על "רגישות" בחיבור הקאוול לגוף ובכני הנסע (במיוחד הקדמי), אבל לדעתי, המחיר הנמוך לטיסן בגודל זה גורם לכך שמדובר בעסקה כדאית.
אני מטיס עם המנוע המומלץ, פרופ 11x4.7SF וסוללה 2200mAh בת שלושה תאים. אחרי שמונה דקות של טיסה רגועה, מתח התאים גבוה מ-3.8V לתא. המנוע המומלץ חזק מאוד ומצליח להוציא את הטיסן ממצבים שלא אמורים להכנס אליהם.
עצות מיוחדות לתפעול אין - לא מצאתי שום נקודה שצריך לשים אליה לב במיוחד במהלך המראה, טיסה או נחיתה. הטיסן מאוד יציב וקל להטסה.
שיפצו"רים מומלצים:
- כמו שכתבו למעלה, כדאי להחליף את הגלגלים או לפחות להסיר את הכיסויים שלהם.
- הטיסן מגיע עם "מזלגות" (החיבורים בין ה-Pushrod ל-Horns ולסרוואים) עשויים פלסטיק, וחלקם נשברו די במהירות (במהלך הקיזוזים המכניים). את המזלג שמחבר את ה-Pushrod של גלגל החרטום החלפתי בקפיצים שמשככים מכות.
- כדאי להוסיף סקוץ' להחזקת הסוללה בבית-הסוללה.
- מומלץ להדביק את הצינור שמוליך את האנטנה של המקלט (72MHz) למקומו - הוא נוטה "לטייל".
- המנוע המומלץ (3536) קצר מידי, וגורם לכך שלא ניתן לנעול את הפרופ במקומו מבלי לפגוע בקאוול. פתרון קל הוא הוספה של "טבעת" בין המנוע לפרופ כך שהפרופ מורחק מהמנוע ומהקאוול (ותודה ל-ללו על הרעיון להשתמש בטבעת של מחבר Collet).
תגידו, כשהוא יצא לשוק גם היה כתוב בדף המוצר EPO? נראה מוזר משהו.
This 4 channel RC Sky trainer 182 is made of high quality EPO which is a very light but strong foam
נראה כשיגיע אם הם שינו חומר או סתם כתבו את מה שכתבו,
זיגי תודה על הטיפים בנושא הלינקאג' והקפיצים, אני אערך בהתאם. אני מבין שה6 ממ של ה3542 ימקמו את הפרופים במקום הנכון.
דבק גורילה יוזמן - בכל זאת טריינר :D (והמדריך שנבחר, אני מכיר אותו והוא לא משהו :eek::rolleyes:)
כן, גם אז היה כתוב בדף המוצר EPO. על הקופסא של הטיסן כתוב "EPS/EPO".
לדעתי 6 מ"מ לא יהיו תוספת מספיקה, אני מניח שתצטרך דיסקות (או אולי בצד השני - בין המנוע ל-"קיר" עליו הוא מותקן).
מקבלים עם הטיסן שפופרת דבק-מגע Foam Safe דליל מאוד, שמזכירה את מה שנמכר ב-HK. הדבק מתאים מאוד לשימוש בזמן הבנייה. לתיקונים, אני מניח שגורילה ו-Foam Safe CA יתאימו.
כשיגיע הטיסן שלכם, אשמח אם תעדכנו בנוגע לאיכות הקיט - אני סקרן לדעת האם הוא סובל מבעיות דומות למה שהתגלו אצלי (אין הברזות לברגים המחברים את הכנף, החורים לא מיושרים עם החורים בכנפיים וכו').
מבטיח לעדכן :)
היות ועמיחי הצטייד בססנה כזו גם, הוא לקח מהמחסן שלי 3542 והפלא בפלה, המנוע עדיין קצר ועדיין חסרים כ5-10 ממ.
נראה שצריך עוד ספייסר...
זרקתי את התושבת המקורית וכיפפתי לפי המלצה של בוגל תושבת מאלומיניום. כתוצאה מרכז כובד פיקס.
וואלה, גם אפשרות :) תשקל במועדה.
כידוע לכם מתהליך הבנייה של פותח השרשור ישנה בעייה עם חיבור הכנפיים לגוף, אין הברזות.
אין לי כרגע אפשרות להתקין אומי נעץ או פתרון מהסגנון הנ"ל.
האם גומיות יחזיקו במקרה הזה ? אני מתכוון לגומיות סביב הגוף מבלי לדחוף לגוף מוטות.
באילו גומיות משתמשים על מנת לחבר כנפיים לגוף ?
תודה
מדווח חם שקיבלתי מבונה נלהב (עמיחי :)) כל שצריך לעשות זה בסבלנות להבריג לעמודים הללו בור M3 התבריג יווצר מהבורג כי הפלסטיק רך יחסית.
נסה ותהנה:)
כן, אם הבורג יכנס לפ]לסטיק סדר גודל של 6-10 ממ לפחות אז אין סיבה לדאגה, להפך זה עשוי להציל את הכנפיים במפגש אלים בקרקע :D
ויוסי, אכן כך, קדח מכין נומינלי לM3 הוא 2.5-2.6 ממ.
אגב, אם רוצים לא "לאנוס" את הפלסטיק, אפשר לעשות מברז תוצרת בית ע"י השחזת קטע הברגה באורך של כ2-5 ממ של בורג M3 (אני חושב שציינתי את זה אפילו פה בשרשור:)).
ועוד פעם הצילה אותי פלט'קת אלומיניום בעובי 1.5 ממ". חתכתי מפח אלומיניום פלטה 30 על 100 מילימטר במרכזה על ציר אורך הברזתי שתי הברגות M3 עם מברז כמובן, כאשר מרחק בין מרכזי הקדחים הוא 52 ממ". בתותבות פלסטיק שבגוף הטיסן הרחבתי את הקדחים (חורים) הקיימים עם מקדח 3.1 דוך עד לקבלת הקדחים דרך כל חלק עליון של הטיסן. האתגר היה למצוא בורג M3 באורך 55-60 ממ". (כל המעונין בפיתרון הזה מוזמן לפנות עלי לקבלת הברגים המתאימים תמורת דמי משלוח בפועל בלבד). את הפלט'קה מרחתי בדבק שקיבלתי עם הטיסן, דרך אגב הזמנתי וקיבלתי עוד שפופרת אחת לתיקונים, השחלתי את הברגים בקדחים מלמעלה מטה, ללא כנפיים כמובן, והברגתי אותם בפלטה המרוחה בדבק כשהדבק כלפי גוף הטיסן (כלפי מעלה) בתוך גוף הטיסן (בקוקפיט). עד להתיבשות של הדבק. הפלטה תורמת רבות לפיזור מאמץ על פני שטח רחב יותר.
בקיצור מה שאתם אומרים זה שניתן להבריג לאט את הברגים המקוריים שמגיעים איתו על מנת להבריז את הצינורות ? אני לא זוכר אם מה שהגיע איתו הם ברגי M3 ... האומנם ?
בוב יקירי תמונה אחת שווה אלף מילים :)
זיגי , לא כועס עליך, :) רק הוספתי דווח סטטיסטי ממקור אחר , בהחלט יש שונות בין הקיטים ולכן לא אתפלא שהזמנה משבוע שעבר תכיל טיסן שונה ממה שהגיע לפה בקיץ.
בהצלבת כל הדווחים התשובה, מן הסתם, היא כן :)
בנצי אתה צודק חוץ מפעמים בהם אתה טועה.
מצ"ב תמונות אשר חלקם נאלצתי לעשות עם מראה כי אין לדחוף SONY CUBER-SHORT לתוך הקוקפיט.
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
ואללה הבנתי עכשיו, אני הייתי בטוח שאתה מדבר על הפיירוואל :eek:
את הפיירוול או ליתר הדיוק תושבת מנוע החלפתי לאחת המכופפת בצורת אות אומגה מאלומ. 1.5 ממ. הדבר שסידר לי מרכז כובד וכמובן מיקם לי את ה-TR 35-42C 1100kv Brushless Outrunner מצויין.
:eek: אתה מטיס עם הפרופ המקורי :confused:
לא חבל על אויר טוב שמחממים אותו לשווא :D
ממליץ לך להחליף לפרופ מסדרה E של APC למשל 10X5 - 10X7 ;)
הפרופים כבר בדרך לארץ הקודש. בנתיים לקחתי 10x4.7 APC וקצת מהפרופים של סיני. המדחף הזה שבתמונה הרכבתי להמחשה. אהבתי את המראה, מחר אטיס אותו עם הפרופ הזה, לניסיון.;)