-
Re: תגובה: Re: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Ardufly
לסעיף 2 מצאתי תשובה בלינק של SEVET.
-
תגובה: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבו
יש מדריך על האוטו טיון במנואל, בקיצור אתה מגדיר סוויטץ על ערוץ 6 או 7 ואז מגדיר אוטו טיון עליו. ושהוא נמצא במצב גבוה האוטו טיטו מתחיל לעבוד. להסבר מלא תקרא במנואל.
מצב שמירת גובה עובד על חיישן לחץ אוויר, כעקרון 3 מטר הוא פחות או יותר אמור לשמור גובה סבבה. שים לב שהמצערת לא משפיעה כמו במוד יציב, אם זה מעל 50 אחוז הרחפן מטפס באיטיות ומתחת לזה יורד באיטיות. תשמור על המצערת ב50 אחוז והוא אמור לשמור גובה.
-
תגובה: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבו
קראתי על אוטו טיון ולא ברור לי משהו קטן: מה קורה אם נגמרת לי הסוללה באמצע ואיך נוחתים בalt hold?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
נגמרת הסוללה הרחפן יצנח לרצפה, אבל למה שתגמר? מה היא מספיקה ל5 דק?
אפשר לנחות בשמירת גובה, תוריד מצערת לאט לאט עד שהרחפן נוגע ברצפה-לא רק שאפשר לנחות, הנחיתות יפות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron Reznikov
קראתי על אוטו טיון ולא ברור לי משהו קטן: מה קורה אם נגמרת לי הסוללה באמצע ואיך נוחתים בalt hold?
אפשר להפסיק את ה-Auto tune בכל רגע ע"י הפסקת המתג (אגב מתג 7 או 8 ולא 6), ניתן לתקן מיקום בזמן ה-Auto tune, לעזוב סטיקים והוא ימשיך בתהליך, אצלי לקח עם תיקונים כל הזמן (ביום עם קצת רוח) בטריה שלמה - כמעט 10 דקות.
בארדוקופטר 3.1 ניתן לנחות עם Alt-H וגם Loiter - פשוט יורדים בגובה לאט לאט, יש פונקציה שמזהה נחיתה מעולה (בדקתי בשישי) ואחרי הנחיתה מנמיכה מהירות מנועים לבד.
-
לא הסברתי נכון את השאלה, הסוללה שלי מספיקה ל7 דקות. לכן באמצע הauto tune אני חייב להחליף סוללה. מה עושים במקרה כזה? אני נוחת ומחליף סוללה והauto tune ימשיך מאיפה שהוא נפסק? מה צריך לעשות?
-
צריך לנסות לקוות שייסים לפני....
בסרטונים שראיתי התהליך מאד קצר, לא יודע למה לקח אצלי המון זמן,
גם היה יום עם רוח, כל 10 שניות הייתי חייב לתקן כי התרחק מדיי,
אני מניח שביום בלי רוח זה יהיה גם אצלי מהיר יותר, התהליך לא גורם לרחפן לברוח יותר מדיי.
ועל זה נאמר: אם לא תתחשמל איך תדע?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sevet
צריך לנסות לקוות שייסים לפני....
בסרטונים שראיתי התהליך מאד קצר, לא יודע למה לקח אצלי המון זמן,
גם היה יום עם רוח, כל 10 שניות הייתי חייב לתקן כי התרחק מדיי,
אני מניח שביום בלי רוח זה יהיה גם אצלי מהיר יותר, התהליך לא גורם לרחפן לברוח יותר מדיי.
ועל זה נאמר: אם לא תתחשמל איך תדע?
לי לקח בערך 2 דק לרול ועוד 2 דק לפיטצ'. סה"כ באזור 4 דק. ככל שמתקנים את המיקום יותר זה יתארך. צריך לתפוס יום בלי רוח. הכי טוב לעשות את זה בלילה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
Re: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבול F
תודה, אנסה פעם הבאה שאני מטיס
-
Re: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבול F
שוב שלום, לצערי ההטסה שוב הסתיימה בהתרסקות.. והפעם נשברה לי אחת הזרועות :-(
ניסיתי לעשות את הauto tune, לאחר המראה ומעבר לalt hold הפעלתי את הauto tune ותוך פחות משניה הקוואד התהפך וצנח לקרקע.
אני מתחיל להתייאש, אשמח אם מישהו ינסה לפענח מה קרה ולעזור.
תודה ירון
עדיין לא מצליח להעלות את קבצי הלוג, אשמח גם להדרכה בנושא זה.
-
כשאתה ממריא הוא יציב? כשאתה עושה תנועה חדה רול או פיטץ' ועוזב הוא רועד או מתיישר טוב? הוא חייב להיות יציב בצורה בסיסית לאוטו טיון, אי אפשר סתם להמריא מהר ולהיכנס לאוטו טיון..... קודם תבדוק אותו בלי.
תקרא את תגובה 173 יש שם את הערך היחיד שאתה אמור לשחק איתו.
-
כשאני ממריא הוא יציב ביותר ולא רועד ואני מצליח לנווט איתו בסדר גמור, אבל ברגע שאני עושה איזה תנוע קצת יותר חדה שמאלה ימינה הוא מאבד איזון ומתהפך לרוב. וזו הסיבה שרציתי לעשות את האוטו טיון.
-
שיחקתי גם עם הערך של roll and pitch ונראה שהערך הדיפולטי של 0.15 הןא הכי טוב.
-
מישהו פה מטיס באזור ראשון או הוד השרון שיכול להעיף מבט..
-
לדעתי תנקה את הלוח מהגרסא. תתקין אותה מחדש מ0. תגדיר מחדש כמו שצריך ותנסה שוב.
-
אתה יכול להגביל את זווית ההטיה המירבית ולדעתי זה עשוי למנוע ממנו להתהפך
-
אני יכול לנסות, איך עושית את זה?
-
יש בממשק הגרפי אבל אני לא יכול להתחבר ללא הקואד
אלו הפרמטרים
LIM_ROLL_CD.
LIM_PITCH_MAX
PITCH_MAX_CENTIDEGREE
LIM_PITCH_MIN .
-
אתה בטוח שאתה על stabilize? אולי בטעות על משהו אחר כמו acro? תסמן ב-flight modes שיהיה לך בהתחלה רק אקרו ואולי ALT Hold וזהו.
-
sevet - מסומן רק stabilize and alt hold , יש לי טלמטריה אז אני גם שומע את זה.
hatul- אתה יכול בבקשה לתת יותר הסבר (איפה הפרמטרים האלה נמצאים, מה כל אחד מגדיר, איזה ערכים להגדיר)
תודה
-
לא אמורה להיות בעיה עם הערכים הללו, הייתי מוחק הכל ומתחיל מאפס, סידר אותי פעם אחת.
יש לך מצפן חיצוני? יש גם סיכוי שנגעת בהגדרות הכיוון שלו בטעות זה מפריע גם ב-stabilized, זו יכולה להיות בעיה גם אם הוא פנימי.
תסובב את הרחפן עם היד תראה אם הוא מצביע לכיוון הנכון
והחיתי גם מכייל אקסלומטרים.
למעשה להתחיל מאפס הכי טוב.
-
זה בדיוק מה שעשיתי, התקנתי הכול מחדש כולל כל הכיולים. יש לי מצפן חיצוני, אבל כרגע אני עובד עם הפנימי כי עשיתי את בדיקת ההפרעות וקיבלתי 35% בלבד שזה טוב. מה שכן, ראיתי שערכי הpid הדיפולטים השתנו מפעם קודמת, השאלה למה? ואם מישהו יכול לצרף צילום מסך עם ה pid שלו כמובן למי שיש סטאפ דומה( hj450 ששוקל בסביבות קילו 400 כולל סוללה).
-
בממשק הגרפי של ה MP יש הסבר באחד ממסכי הפרמטרים עם מקסימום הטיה במעלות.
תבדוק שהמנועים מחוזקים טוב לזרוע ואין בורג רופף, תבדוק שאין רעידות חריגות, שהלוח מעוגן טוב
תבדוק שהסוללה שלך חזקה מספיק לספק זרם מירבי לכל המנועים (לי התהפך הקואד בגלל סוללה חלשה).
-
שלום,
קצת אופטימיות, למרות שעדיין הייתה התרסקות ופרופלור נשבר :-)
היום בבוקר שוב הטסתי לאחר שהתקנתי הכול מהתחלה ועשיתי קליברציות (חשוב לציין שערכי הPID הדיפולטים החדשים משום מה השתנו מערי הPID הדיפולטים שהיו לי).
בהתחלה הקוואד היה מאוד יציב ובדקתי גם את הALT HOLD וגם LOITER ושני המודים עבדו תקין.
לאחר מכן עברתי לSTABILAZE ורציתי לבדוק האם הקוואד יצליח לייצב את עצמו עם שינויים חדים בROLL וPITCH (תגובת הלם) , כלומר משכתי את הסטיק שמאלה ועזבתי ומיד לאחר מכן ימינה ועזבתי.
לאחר כמה פעמים כאלה, הקוואד שוב התהפך ונפל.
עכשיו אני יותר רגוע ולדעתי יש לי רק בעיות בערכי הPID, תתקנו אותי אם אני טועה.
אשמח אם מישהו יוכל לצרף צילום מסך של ערכי הPID שמכוונים אצלו בצירוף משקל ותצורה (אצלי הקוואד שוקל 1400 גרם כולל סוללה בתצורת X (HJ450))
בנוסף אשמח אם מישהו יגיד לי מה הזווית מקסימלית של הטיה שמכוונת אצלו (עדיין לא מצאתי את הפרמטרים האלה ,אז אשמח גם לקבל את שמם).
תודה
-
אם טס לך טוב ב-Alt hold זה היה זמן טוב לבצע Auto tune, כח בחשבון שמומלץ שטח דיי גדול לעניין ולהיות בלפחות 3-5 מטר גובה.
באופן כללי נשמע שממה שניסית היה אמור לצאת מהעניין, לא ציינת איזה גובה הייתה ואני לא יודע כמה טוב אתה בתור טייס אבל ב-Stabilized כשאתה עושה תמרונים חדים כאלו אתה צריך לשחק המון עם ה-throttle אחרת בתמרון חד הרחפן יאבד גובה מהר מאד אם ניסית את זה באיזה מטר שניים אז האיבוד גובה וההתרסקות ייראה לך כהתהפכות.
אני טייס דיי בינוני מינוס כי לצערי ושימחתי אני מטיס FPV בערך מההטסה האמיתית השנייה שלי בחיים, אני כן מתאמן על Hubsan קטן, ומה שכן, אני עולה למטר באוויר וובד"כ מייד מעביר ל-Alt Hold, רק ב-Alt Hold אני עושה בדיקות יציבות חדות, מחזיר ל-Stabilized בשביל לנחות למרות שבבדיקות האחרונות שעשיתי עם Arducopter 3.1 כבר נוחת מעולה ב-Alt hold וגם לויטר (אמור להיות ניתן גם להמריא במודים הללו אבל עדיין לא ניסיתי)
בגודל 450 עם מנועים סטנדרטיים כמעט לא צריך לגעת ב-PID שמגיעים בברירת מחדל.