תגובה: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבו
העניין הוא שפעם שעברה שהתרסק לי הקוואד הוא טס לפני כן יפה מאוד גם כן בALT HOLD ורק שהפעלתי את הAUTO TUNE הוא התרסק.הייתי בגובה של 3 4 מטר.
הייתי בגובה באזור ה2 מטר ואני מטיס לא רע בSTABILIZED, זה המוד העיקרי שאני עובד איתו. בהתרסקות הקודמת הקוואד לא איבד גובה אלה התהמך 180 מעלות.
לגבי המנועים, הם לא הכי סטנדרטיים. זה המנוע שיש לי: http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ner_Motor.html
תגובה: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבו
אכן מנועים חזקים מאד, וכל ה-setup דיי overpowered כנראה, תנסה להוריד מאוד את ה-rate roll כמו שאמרתי בהתחלה גם אם נראה שטס טוב, אולי אפילו תוריד את ה-Stabilize Roll לאיזה 4 או 3.5 (ברירת מחדל היא 4.5) על תפחד לשים אותו נמוך מדיי, מקסימום הוא יגיב לאט אבל לפחות לא יתהפך וגם ה-Auto Tune מתקן רק את הערכים הללו של ה-stabilize ולא את ערכי ה-Rate, את ה-Rate roll מומלץ מאד לכוון עם CH6 ובזמן הכיוון לא לעשות תנועות חדות מדיי.
בכיוונים תעבוד רק עם Alt Hold.
שמת כיסוי על הברומטר? וידתא שלא נגעת בכלל בהגדרות של האוריאנטציה של המצפן? שמת 4.2 (בערך) ב-declination של המצפן? בדקת שכשאתה מכוון לצפון ה-MP מראה צפון ואז גם מזרח ומערב נכונים ? ובנוסף שאתה מטה אותו לאיזה כיוון, האופק המלאכותי ב-MP הוא נכון?
Re: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבול F
היי,
זה בדיוק מה שעשיתי, הורדתי את הRateRoll and Pitch P ל0.09 במקום ל0.15. זה הערך שיהיה לי בהטסה האחרונה שהייתה הרבה יותר טובה מהקודמות. אתה חושב שיש צורך להוריד עוד?
מה תפקידו של הStabilize Roll? כי בוא לא נגעתי, מה הבדל בינו לבין Rate Roll?
מה מבחינת Rate Roll and Pitch I? איך לכוון אותו?
יש כיסוי על הברומטר, לא נגעתי (יש לי גם מצפן חיצוני שלא מחובר - שווה לחבר אותו אם בבדיקת הפרעות יצא לי 35%?), שמתי 4.22, כיוונים נכונים.
מה הכוונה האם האופק המלאכותי נכון? איך בודקים זאת?
תודה
1 קבצים מצורפים
Re: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבול F
שלום,
אז היום הטסתי עם ערכי PID חדשים (ראו תמונה מצורפת), ובמצב Stabilaze הכול היה מצויין והקוואד הגיב טוב מאוד (סוף כל סוף).
אבל שוב שמחתי מהר מדי וכשעברתי לLoiter, במשב רוח הראשון שהיה הקוואד נפל ושוב זרוע ו3 פרופלורים הלכו :-(.
יכול להיות שאני צריך לתקן את ערכי PID של מצב Loiter?
קובץ מצורף 105231
איך בחרתה את הערכים האלו? נראה ה-rate roll/pitch ממש חלש, אז יופי הוא לא יירעד אבל גם לא יהיה לו מספיק כח התנגדות לשינויים כמו נגיד משב רוח...
לא השוותי את הערכים שלך לברירת המחדל אבל חוץ מה-rate או stabilize של ה-pitch/roll לא הייתי נוגע בכלום.
לי יש ערכי PID נמוכים יותר והוא מתנגד לרוח מצויין (איטי אומנם אבל יציב)
כשאני אהיה מול הקואד שלי אני יעלה את הערכים שלי
הערכים נמוכים, כי יש לי מנועים מאוד חזקים.. אשמח לראות את ערכי הpid שלך, אם אפשר גם בשילוב עם פרטים על הקוואד. ההתרסקות הייתה ב loiter, זה לא אומר שגם שם צריך לכייל את הpid
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
הערכים המקוריים מתאימים לקוואד 550 עם מנועי 800kv פרופים 1045 ובטריה 3s. בכל צירוף אחר שהמנועים יותר מהירים, הבטריה יותר תאים, הכלי יותר קטן או הפרופים יותר גדולים הערכים יורדים. אצלי הם הגיעו ל 0.045
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אם אפשר, תהיה יותר קונקרטי. הכי טוב אם תעלה צילום מסך של הpid ותיאור של הקוואד בבקשה.
2 קבצים מצורפים
Apm 2.5 3dr
שילדה 550
בקר TGY PLUSH 25A
מנוע X4 SUNSKY 2212-13 980KV
פרופים 10X6 פלסטיק שחור מהסיני
סוללה זיפי קומפקט 3S 5000
מצלמת כרטיס, טלמטריה 900
משקל כ- 1.5 ק"ג
זמן טיסה כ- 13 דקות
PID אחרי AUTOTUNE
קובץ מצורף 105457
PID קודם
קובץ מצורף 105401
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron Reznikov
אם אפשר, תהיה יותר קונקרטי. הכי טוב אם תעלה צילום מסך של הpid ותיאור של הקוואד בבקשה.
תודה רבה אני ישווה, אם מישהו נוסף יכול להעלות פרטים בצורה כזו זה יכול לעזור.