תגובה: בעיה חיובית - ZAGI
שלום ענבר
דבר ראשון אני מזהיר אותך מראש, נושא הפוליגל המעופף הוא קרקע למלחמות שרק יציאו אותך מבולבלת יותר מאשר כשנכנסת.
דבר שני -
לא זכורות לי ביקורות טובות לכנף מעופפת מהוביקינג, אולי מלבד החדשה ביותר - http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=17969 שהיא חיקוי מוצלח למראית עין לאחת הכנפיים המעופפות הפופולריות והמוצלחות ביותר - סוויפט 2 של mscomposit
האם אתם מתעקשים להטיס כנף מעופפת, או שהכוונה היא פשוט למצוא טיסן שקל להטיס לבד? (כי אז אני חושב שתהינו מאוד מזה: http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=18083 )
דבר שלישי - ניתן לקנות מע' רדיו מוצלחת למדי ב40$ וסרוואים בכמה דולרים לכל אחד (שממש לא חייבים להיות מאותה חברה):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=19673
המלצות מצויינות לדעתי, השלט הוא מוד 2 (מצערת ביד שמאל) מה שמקובל מאוד בארץ ובאירופה, בארה"ב מקובל שהמצערת ביד ימין, אבל זה בעצם רק עניין של הרגל.
יש כאן זה ממש מוזר, המקלט הוא 8 ערוצים, והשלט הוא 9, לאיפה נעלם עוד ערוץ??
המערכת הזו מומלצת,
עכשיו אני רואה שהיא לא במלאי... :-S
יש מערכת אחרת 2.4GHz מומלצת?
ומה זה הSERVOים הכתומים של הובי קינג? זה זבלה? (בחיים לא ראיתי SERVO כתום)
ראיתי שההיטק ופוטאבה לא ממש ירדו במחירים שלהם.
ענבר.
למה המערכת לא במלאי...? לפי הקישור הזה היא במלאי.
אני לא הייתי ממליץ לך על כנף אלא דאון למתחילים כמו זה שכולל מערכת שלט, מנוע, סרוואים, בקר - בקיצור הכול. אני לא רואה אותו במחסן בארה"ב אבל תוכלי לשאול את הוביקינג האם ניתן לשלוח את הפריט הזה אליכם.
לגבי סרוואים, אנחנו פה משתמשים בדרדסים HXT-900 (כחולים...) ומאוד מרוצים, אבל תלוי לאיזה טיסן - אלה סרוואים מיקרו.
הכתומים בסדר גמור אני משמש בכאלה לטיסן 46 כנף תחתית (full size not micro)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
b1yossi
המלצות מצויינות לדעתי, השלט הוא מוד 2 (מצערת ביד שמאל) מה שמקובל מאוד בארץ ובאירופה, בארה"ב מקובל שהמצערת ביד ימין, אבל זה בעצם רק עניין של הרגל.
יוס, אתה שוגה, מצערת בימין זו סטיה אירופית. האמריקאים במוד 2 - מצערת שמאלית.
הקלקרים המעופפים האלא לא ממש עושים לי את זה.
ואני לא מתה על הרעיון של הדאונים עם מוטת כנף מטורפת מקלקר דק... ועוד לזרוק אותם עם היד...
אני רואה איך המנוע יושב כאן וזה עושה לי חלחלה, זה נראה כאילו זה עוד שניה נופל:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...BIXLERSUB3.jpg
ונראה שהכנף פשוט מוחזקת בלחץ דרך הקלקר... זה נראה לי מתכון לחזור עם חצי כנף
נחמד, אבל כל המיקרו SERVO האלה בסוף נטחנים..
יש לי בארץ מיקרו של בלו בירד, (סגול)
הסיבה שאהבתי ZAGI, זה כי הוא מאוד מודולרי, ועם חלקים נורמלים. ולא יקר לריסוקים.
אני תוהה אם לא עדיף להתחיל ממשהו שלא זורקים מהיד ויכול להמריא ממסלול.
ענבר.
יש קלקר ויש קלקר.
לחברת מולטיפלקס הגרמנית יש יצירות מופת מקלקר, חלקן אפילו כל כך מוצלחות שכבר קמו להם חיקויים ולחיקויים שלהם כבר יש חיקויים...
אם את רוצה טיסן שימריא מהקרקע ויהיה מהנה באויר אני ממליץ לך על הטיסן האהוב עלי ביותר - Multiplex FunCub
חיפוש קליל בפורום ימצא לך שירשורי בניה מפורטים ואינספור אנשים מרוצים (וגם כמה סירטונים ממש שווים)
נ.ב.
רק בגלל שאת בחורה מוותרים לך ולא קופצים עלייך בצעקות "זה לא קלקר זה EPO מוקצף!!!" :)
מכירה EPO, וגם את הדוד שלו EPP. הEPP יותר ניילון מוקצף וגס, והEPO בעל גימור עדין יותר, עוד לא הבנתי מי יותר עמיד לריסוקים עם כנף גדולה.
מצאתי הסבר מניח את הדעת על EPO, יש שם אדם שמתעלל בו :-)
http://www.along-rc.com/english/news.asp?id=119
בכל מקרה, בשביל מישהי שבשבילה טיסן, זה טיסן נגריה, שהכל מודבק, מוברג ומצופה, אז קלקרים שמוחזקים בלחץ ומנוע שנראה שעוד מעט יתלש.......
בינתיים אני מנסה להפעיל את הסימולטור פוניקס הסורר על חלונות 7, זה פשוט עונש, אני לא מבינה מה המחשב רוצה ממני, מלא הודעות שגיאה מוזרות וארורים וכל מיני שדים ורוחות שמתחבאים בתוך החלונות 7... אבל על זה באשכול השני :-)
אני אסתכל על הטיסן שהצעת, בגדול מה שאני מחפשת זה משהו למישהו מתחיל בלי קורדינציה, ו0 הבנה בתעופה ש99% יביא אותו להזדקרות לתוך האדמה., פעם היו ממליצים על טיסן בלזה גדול ויציב, אבל היום אני לא יודעת אם זה ההחלטה הכי חכמה...
ענבר.
אייל -ראיתי את הטיסן הוא פשוט מגניב (חבל שאין בורוד), יש לו המון וריאציות וצורות, חלק עם מדפים וחלק בלי.
אתה יכול למקד אותי מה הגירסא הכי טובה / מאובזרת שלא אצתרך לשפצר אותו אחרי קצת זמן..
אהבתי את זה שהוא ממריא מחצי מטר!
ענבר.
רק הבהרה בקשר לאיך שהמנועים מחוברים לטיסני EPO או בכלל מוקצפים ('קלקרים')
אף אחד מהם לא מחובר עם לחץ , כולם מחוברים עם תושבות עץ , פלסטיק או מתכת לגוף (והתושבת מודבקת בדבק חזק)
גם הכנפיים בדרך כלל מוברגות לגוף עם ברגי פלסטיק גדולים ולא בלחץ (נדיר בכלל שסומכים על לחץ שיחזיק משהו )
אייל - אין לי בעיה להלחים ולחבר ולהדביק ולגלף..
להפך זה כייף :-)
אני רואה שהשם של הטיסן הזה מופיע בכל מיני מקומות, איך אני יודעת שאני קונה את המקורי, ולא חיקוי, ואם יש בכלל הבד בין החיקוי למקור??!
אני תוהה גם בעניין הרדיו והאלקטרוניקה, מצד אחד טיסן בנוי זה נחמד, אבל אז אני תקועה עם מערכת על בורד שאם קורה לו משהו אכלתי אותה... לא תהיה לי יכול "לגדול עם השלט"
אשמח להפניות למקומות שמוכרים אותו, כי אני מבולבת מכל האופציות.
T_A - הרגעת אותי קצת.. :-)
ענבר.
1. אל תפחדי ממערכות רדיו מובנות, רוב הזמן הן קיימות רק בצעצועים מעופפים ולא בטיסנים (ומסוקים ומכוניות וכו') רציניים יותר.
2. יש רק טיסן אחד בעולם שנקרא Multiplex FunCub, ולמיטב ידיעתי אין לו עדיין חיקוי (והחיקויים כאן אף פעם לא מתחזים למקור, הם מתפארים באותן תכונות אבל באים בסכימה שונה ועם שם מפוצץ אחר).
מכיוון שאת בארה"ב תוכלי לקנות ממגוון ענק של חנויות אינטרנטיות, או לקפוץ בעצמך לכמה חנויות תחביב ולהשוות מחירים.
לגבי האלקטרוניקה - אני לא יודע איך זה אצלכם אבל פה הכל עולה בערך 800% יותר מהמחיר בהונג-קונג כולל משלוח.
הדבר היחיד שיש טעם לקנות ביוקר זה מערכת רדיו איכותית, ואז את מקבלת אחריות ושירות והדרכה וכל המשתמע משירות לקוחות (מושג שאין לו תרגום לסינית).
3. אם את אוהבת להדביק ולבנות ולשייף - עדיין את לא חייבת לבנות רק בבלזה. יש עולם שלם של Scratchbuilt עם אינסוף דגמים שאפשר לבנות מחומרים מאוד זולים וקלים, החל מBlue Foam שלצערי אין לנו בארץ הקודש ועד לפוליגל (אצלכם נקרא fluted polypropylene board אני חושב) וכמובן Depron שהוא חומר רגיש ושביר אבל מאוד כיפי לעבודה ואפשר אפילו לשייף אותו ולקבל גימורים ברמה מאוד גבוהה.
אני לא ממליץ לך להתחיל כאן, אבל זה בהחלט יכול להיות פרוייקט שתתחילי (או תתחילו) אחרי שכבר תטיסו כמה פעמים והתיאבון יתגבר.
אם את בארה"ב (ובאת מהארץ) אני מתפלא שאת לא מעודכנת על TOWERHOBBIES . רוב המשלוחים בארה"ב הם כמעט חינם, אם נרשמים למיילינג ליסט מקבלים מבצעי הנחות עד 25%. וחלק מהטיסנים והשלטים האהובים נמכרים שם במחירים מאוד הוגנים.
והס מלהזכיר את HOBBY-LOBBY, ועוד....
ראיתי את הטיסן הזה, והוא נראה מאוד עמיד לריסוקים.
אבל אין שם את התוכניות של הפרופילים.
למישהו יש את התוכניות המלאות של הפרופילים עבורו.
http://www.efly.co.il/forums/showthr...20%E1%F0%E9%E4
ענבר.
יש שם כל מה שצריך. פרופיל, שרטוטים וכו'
אבל לא בטוח שזה הטיסן שאת צריכה.
יהיה לך מספיק עבודה בטיסן נוסח הביקסלר ויהיה לך יותר קל להטיס אותו ללא הדרכה צמודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
stingray
לדעתי.. אני ממליץ לך ממש לא להתחיל/להמשיך כניסה/חזרה לתחביב מקלסר מעופף. מוצרי קרביץ נחמדים בתור טיסן עשירי או בתור טיסני לילה וניצול תכונות הפוליגל השקוף.
לדעתי האישית לא ליותר מזה.
תודה לכל העוזרים!
אחרי המון התיעצויות ובדיקות וצפיה בסירטוני ריסוקים של הרבה טיסנים.
הגעתי למסקנה הבאה - טיסן ראשון צריך להיות זול ועמיד.
החלטטי לבנות את הבאזז של עודד. הוא עונה על הדרישות - פוליגלים כבר יש!
ענבר.
הבאז זה טיסן שלפי מה שאני מבינה מאוד יציב באוויר ולפי הרפרטואר שיש לעודד כבונה טיסנים (לפי החתימה שלו) נראה לי שהוא יודע מה הוא עושה..
אין לי בעיה לבנות מסירטוט, בניתי דברים הרבה יותר מסובכים מלחתוך פוליגל..
אבל יכול להיות שאני טועה, אבל טיסנאות בעיניי זה לא להזמין ARF ולצאת להטיס.
המטרה שלי כרגע הזה היא לעשות משהו כייפי עם הבן זוג שלי, ולפתוח קופסא של ARF / RTF, זה משהוא שאני לא ממש רואה בו כייף.
חשבנו בהתחלה לבנות טיסן בלזה, אבל הידיעה שהוא הולך לצלול לאדמה בטיסה הראשונה לא ממש מעודדת אותנו, לכן פנינו למשהו עמיד יותר כמו טיסן מפוליגל.
ענבר.
הבאז בהחלט טס מעולה!
אבל להגיע לסטאפ שיש לעודד זה מאוד מסובך.
כי הוא שם שם כל מיני משקולות, חיזוקים, ועוד כל מיני דברים שלא נמצאים בסירטוט.
אשמח לכל מידע בנוגע לבזז של עופר.
בעיקר מה שחסר לי זה סירטוט / סריקה של הפרופילים האלו:
הבנתי שמה שבמצגת זה לא מדוייק.
אני עובדת על סירטוט מחודש שלו בקנה מידה,
ויותר מאשמח לכלול שם את כל השיפורים שיש, ולהעלות לפורום
אלו הדברים שחסרים לי בינתיים:
http://i.imgur.com/LxRDM.png
יש לי את התוכנה פרופילי 2, היא יכולה לעזור לי?
ענבר