21 קבצים מצורפים
מערך הקרקע שלי - תחנת קרקע מודולרית
היי,
שרשור משקפי ה HP הביא לי חשק להעלות גם תמונות של תחנת הקרקע שלי.
כל הקונספט שלי הוא מודולריות מקסימלית בשטח וביציאה, כלומר כל מה שיכול לעבוד stand alone יעבוד בעת הצורך ומה שלא יהיה לו מתאם. אז ממה העסק מורכב:
1. חצובה - החצובה מכילה בתוכה 2 מקלטים ו Oracle Diversity הכל עובד על ליפו 3S כלומר על מתחים שבין 12.6V ל 10.5V זה אומר שאפשר לחבר סולהל ישירות והחצובה יכולה לעבוד Sand Alone ללא התחנה הגדולה, זה מעולה כאשר רוצים לצאת "קל" light לשטח ללא כל המערך. לDiversity יש 2 יציאות וידאו מוגברות/מסוננות מכיוון שזוהי אחת מתכונות האורקל. זה אומר שבשטח אפשר לחבר לחצובה 12V ואז אפשר לחבר DVR (+ מסך קטן) ומשקפיים במקביל. כלומר אפשר להטיס ולהקליט FPV ללא כל התחנה! בעתיד יכנס גם מודם לתוכה.
קובץ מצורף 54693
קובץ מצורף 54692
הקונקטורים(תצלום של תחתית החצובה):
1. 4-פין למשקפיים: פלוס(+), מינוס(-) ואות וידאו.
2. 6-פין ל DVR: פלוס(+), מינוס(-), אות וידאו, RSSI 1, RSSI 2 ,אות אודיו
3. מחבר DEAN לסוללת 3S שיש עליו כיסוי מגן כנגד קצר כאשר החצובה מחוברת לארגז.
קובץ מצורף 54681
קובץ מצורף 54680
2. ארגז הטסה - הארז הקטן הזה מכיל בתוכו הרבה הפתעות.. אז מה יש שם? 2 סוללות 8000mAh 3S כלומר יש שם מצבר 16A! הרבה זמן באויר :) יש לסוללה גם מטען פנימי לסוללה, מפצל וידאו ל 7 אותות, מפסקי דריכה לחלקים השונים, מסך LCD למתח הארגז ו מסכי LCD קטנים לשני ה RSSI-ים שמגיעים מהחצובה, חיבור ל 4 יציאות וידאו, ו2 כניסות וידאו נוספות מלבד מחבר ה 6-פין שמגיע מהצובה והוא זה שבעצם מזין את אות הוידאו לתחנה ו DVR. בעתיד יהיה גם מחשב Mini-PV FIT עם מסך LCD שיוזן מהסוללה וישלוט על הכלים ללא שלט :) תהיה על המחשב גם מפה עם GPS.
קובץ מצורף 54675
קובץ מצורף 54676
מתחת למכסה המנוע.
קובץ מצורף 54684
הסוללות עצמן עטופות בפלציב מעכב בערה בתוך קורות פלדת בניין 4 מ"מ כך שהעסק די בטוח :) העובדה שהעסק מכיל מטען עושה את כל העניין לפשוט לפני היציאה לשטח.. מדליקים את הארגז ורואים את המתח אם הוא נמוך מדי מברים למחבר ה AUX מתח לש 12V והולכים לשתות קפה בלי דאגות. בשטח גם אפשר לתת "עזרה" בצורה של כל סוללת 3S.
קובץ מצורף 54690
עוד טריק יפה שעשיתי הוא חיווי המטען. למטען יש 3 נורות שמציינות האם התא מתוך ה 3S הגיע למתח סיום טעינה אבל הבעיה הייתה שהלדים היו על הטען אז יש לי 2 אופציות: לוותר על החיווי או להלחים את הלדים החוצה. אני בחרתי באופציה 3:eek: שכללה קנית שרוכים מוארים לנעלים (למפגשי הלילה), דבק חם ושימוש ב"סיב" האופטי שמקבלים איתן כלי להעביר אותו לפנל ולתת חיווי על מצב הטעינה. אין אור = אין טעינה, אור אדום = בטעינה, אור ירוק = טעינה הסתיימה
קובץ מצורף 54694
קובץ מצורף 54674
קובץ מצורף 54685
קובץ מצורף 54686
קובץ מצורף 54687
קובץ מצורף 54691
מסכי ה LCD עם מתח העבודה ושני אותות ה RSSI שמגיעים מהמקלטים שיש על החצובה
קובץ מצורף 54683
מספר רב כל כניסות ויציאות וידאו מאפשרות לי לעשות "מה שבראש שלי" מבחינת חיבורים ואפילו להתחבר לציוד של מישהו אחד ע"י סט מאתמים בין מחברי ה 4 ו 6 פין ה"סטנדרטים" שלי למתח DEAN או יציאת BNC רגילה
קובץ מצורף 54677
המתאמים:
קובץ מצורף 54688
כפי שציינתי בהתחלה יש 6 מפסקים שכל אחד מהם שולט על חלק אחד בארז כך שאפשר להעיל רק את החלקים שרוצים
קובץ מצורף 54678
קובץ מצורף 54682
מסך ה LCD מחובר גם ע"י מחבר "סטנדרטי" שלי ע"י כבל ישירות לפנל הבקרה מהמכסה.
קובץ מצורף 54679
אני משתמש באותו DVR + מסך קטנטן שיכול להתחבר בדיוק עם אותו מחבר 6-פין לחצובה לבד ישירות לארגז עי אותו קונקטור 6-פין כך שה DVR גם קטקטן וגם דו שימושי בשתי התצורות. אגב אפשר גם להעביר וידאו ממנו חזרה לארגז.
קובץ מצורף 54689
סתם רציתי להשוויץ :cool:
אם יש לכם שאלות או רעיונות נופסים אשמח לענות.
קובץ מצורף 54659
תגובה: מערך הקרקע שלי - תחנת קרקע מודולרית
שמע מעיין
פשוט מדהים מקצועי לחלוטין.....
עשית לי חשק לעשות גם ארגז כזה מסודר...:)
נראה מדהים! אני חייב לשאול, מה בקופסה?
תודה על השיתוף!
נראה מדהים.
מרשים!
למה לא להחליף את שלושת המסכים באחד עם ארדואינו?
10 דקות עבודה ויש לך תצוגת RSSI באחוזים, אולי גם אזעקה ולדים מהבהבים במקרה של מתח נמוך (שמת מפסקי חימוש, אם כבר וואסח אז עד הסוף :)).
יפה. גם אצלי מתבשל משהו בתנור....
מגניב ,
למרות שמאד אהבתי את המנשא ג'ריקנים שהיה לך:cool:;)
שרשור עם רמה גבוהה.
ציפיתי לראות בנוסף מודם עם ממשק אוטונומי אבל אני מניח שזה עניין של כמה חודשים..
אני מציע קופון למעיין! :cool:
שאפו ....
גם על תחנת הקרקע וגם על שרשור משקפי HP
יפה, יפה, אמנם נראה מטורף אבל ברגע שיש לך תחנת קרקע מסודרת, זה חוסך זמן רב בשטח והופך להיות רק כיף של הטסה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Guyazulay@
שרשור עם רמה גבוהה.
ציפיתי לראות בנוסף מודם עם ממשק אוטונומי אבל אני מניח שזה עניין של כמה חודשים..
יש כבר מודם + ממשק רק זה עדין לא שולב בתחנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alexk
יפה, יפה, אמנם נראה מטורף אבל ברגע שיש לך תחנת קרקע מסודרת, זה חוסך זמן רב בשטח והופך להיות רק כיף של הטסה...
בדיוק!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
samcohen
מתי ייצור סדרתי ?
;)
תודה חברים, זה כיף לקבל תגובות כאלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
יש כבר מודם + ממשק רק זה עדין לא שולב בתחנה.
בדיוק!
;)
תודה חברים, זה כיף לקבל תגובות כאלו.
מה נותן המודם ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sharonx
מה נותן המודם ?
יש סוגים של OSD שיודעים לשדר לקרקע את נתוני הטלמטריה דרך המודם בצורה קולית .. אם אני מבין את הראש של מעיין.
זה לטובת הצגה של מיקום אמיתי על גבי גוגל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guy1a
יש סוגים של OSD שיודעים לשדר לקרקע את נתוני הטלמטריה דרך המודם בצורה קולית .. אם אני מבין את הראש של מעיין.זה לטובת הצגה של מיקום אמיתי על גבי גוגל
לא נסחפת בכלל... :p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guy1a
יש סוגים של OSD שיודעים לשדר לקרקע את נתוני הטלמטריה דרך המודם בצורה קולית .. אם אני מבין את הראש של מעיין.
זה לטובת הצגה של מיקום אמיתי על גבי גוגל
לא בצורה קולית. בצורת UART כלומר תקשורת טורית על גבי המודם, בדיוק כמו שעבדו מזלט אמיתי. זה כבר פועל אצלי נהדר ב ArduCopter יש לי מפת GOOGLE שכשאני מחר את הכלי וה GPS מתאפס הוא מציג את עצמו ואפשר לתכנן מסלולי טיסה
עובד מדהים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
לא בצורה קולית. בצורת UART כלומר תקשורת טורית על גבי המודם, בדיוק כמו שעבדו מזלט אמיתי. זה כבר פועל אצלי נהדר ב ArduCopter יש לי מפת GOOGLE שכשאני מחר את הכלי וה GPS מתאפס הוא מציג את עצמו ואפשר לתכנן מסלולי טיסה
עובד מדהים
מעיין יש מצב שאתה מפרט בעניין המודם?
בעניין המודם אולי שווה לפתוח שרשור חדש... עקורנית כל המידע שיש לך על המסך (OSD) יכול לרדת לקרקע ואפשר להרכיב אותו על המסך למטה יש לזה כמה ייתרונות
1. מקבלים תמונה נקיה כשרוצים
2. אפשר לבחור את המידע שיוצג גם בידעבד
3. אפשר לשמור את המידע ולחקר אותו אחרי זה
בפשוט מודם זה משהו שמעביר כל סוג של מידע מקצה לקצה.
יש לי משהו שבניתי ואולי שווה להעלות את זה.. זה מאוד מרשים לראות רחפן של ArduCopter על מפת google earth ולראות אותו טס אוטונומית לנקודה ש"דקרת" על המסך. בעיקר כשמקבלים את כל הטלמטריה למטה :)
טוב.. נראה שאולי יהיה שרשרו נוסף בקרוב..
מצחיק אלו דברים שעשיתי די מזמן ורק עכשיו יש לי זמן להעלות אותם אחרי שהשדרוגים של eFly קצת נרגעו
אתה איש חולה, חולה מאוד.... OCD, ADD ו-PDD
ברוך הבא למועדון :D
לצורך תחקור בדיעבד ולפעמים גם לצורך דבאג מאודמאוד קל להשתמש בזה :
http://www.sparkfun.com/products/9530
הכרטיס הזה פשוט שומר כל מה שיוצא מה UART לקובץ טקסט על גבי כרטיס זכרון .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
igalr
אם אתה מוצא את הכלי ;)