תגובה: Little Toni יוצא לדרך
אתה זריז !!
זה ניראה טיסן דיי קשה לבנייה, זה פיילון ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דויד רג'ואן
אתה זריז !!
כן, בהגדרה זה פיילון, אבל לא חייב להיות מהיר..
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דויד רג'ואן
אתה זריז !!
עקרונית עם בונים אותו חזק ומרכיבים לו מנוע עוצמתי, אז כן מקבלים פיילון מהיר ועצבני.
אני מנסה לבנות אותו קל עם שטח כנפיים של 15 דצימטר מעוקב, אם אצליח להגיע למשקל של חצי קילו בערך אז הוא יוכל לטוס גם לא מהר ולשהות יפה.
הסטאפ יהיה סטנדרטי:
מנוע D2826-6 2200kv - משקל 50 גרם
פרופ' 6X4 או 6X5
בקר 30A - משקל 30 גרם
מקלט - 20 גרם
סוללת 1600 3 תאים - 120 גרם
3 סרוואים של 13 גרם - 40 גרם
סה"כ 260 גרם , השאלה האם ניתן לבנות את הטיסן מספיק חזק ב 250 -300 גרם שנותרו לי...
נכון לעכשיו מה שבתמונות שוקל 100 גרם, 30 גרם הכנף ו 70 גרם הגוף , כך שאני עוד בתחום..
כרגע אני בתחרות עם חובב מעבר לים שכבר 10 חודשים בונה מקיט Little Toni של שנות השבעים עם גוף פיבר וכנפיים מקלקר מצופה בלזה.
נראה עם נצליח להשיג אותו :)
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1611219
הינה מישהו לא מוכר :confused: עם פילוןן Little Toni גוף פיבר וכנף קלקר מצופה בלזה... שלי לא יהיה כזה..
עריכה: תודות לאדי, טעות שלי מדובר ב- Pylon Racer - 400S Swallow ולא בפילון Little Toni (מקווה שמעין לא כועס...)
בכל מקרה מכיוון שאני עדיין תקוע עם ציפויים לבן וצהוב יש מצב שאני אגנוב את העיצוב מהטיסן הזה..
http://www.efly.co.il/forums/attachm...2&d=1270763550
קובץ מצורף 82592
כן, מי זה???;)
זה לא ליטל טוני, זה SWALLO, אפילו יצא לי להטיס את הטיסן הזה שבתמונה..
אם הייתי בונה בעצמי את הטיסן הזה או משהו דומה לו, הייתי בונה כתשתית כנף קלה מאד מצופה כולה בלזה 1.5 מ"מ , כמעט ללא חיזוקים פנימיים, גם את הגוף הייתי בונה קל מאד בלי לשים דגש על חוזק, ורק לאחר מכן מצפה את כל הטיסן פיברגלס כיחידה אחת.
זאת דרך שתבטיח חוזק מספק וגימור מושלם
אם אין לך מושג איך לגשת לפיברגלס, אעזור לך בזה
Re: Little Toni יוצא לדרך
יפה!
מאד אהבתי את הגישה החדשה בפורום של בניה עצמית!
תענוג לעיניים!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
תגובה: Re: Little Toni יוצא לדרך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eitan-ro
יפה!
מאד אהבתי את הגישה החדשה בפורום של בניה עצמית!
תענוג לעיניים!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
גם אני:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
אם הייתי בונה בעצמי את הטיסן הזה או משהו דומה לו, הייתי בונה כתשתית כנף קלה מאד מצופה כולה בלזה 1.5 מ"מ , כמעט ללא חיזוקים פנימיים, גם את הגוף הייתי בונה קל מאד בלי לשים דגש על חוזק, ורק לאחר מכן מצפה את כל הטיסן פיברגלס כיחידה אחת.
זאת דרך שתבטיח חוזק מספק וגימור מושלם
אם אין לך מושג איך לגשת לפיברגלס, אעזור לך בזה
עודד תודה על הרעיונות, אולי נצליח מחר לדבר על כך יותר....
כרגע באמת אין לי מושג איך בכלל מתחילים לגשת לפיברגלס , אבל לא נורא עד לפני שבועיים לא ידעתי איך בכלל מסתכלים על תוכנית של טיסנים ב PDF...
לגבי הטיסן הנוכחי אני אשאר בתוכנית המקורית, לבנות אותו לכיוון ה 500 גרם ולהינות ממה שיצא,
בסה"כ הוא די דומה ל- RAD JET של הסיני מבחינת נתונים יבשים - גם הוא עם שטח כנף של 14 ומשקל טיסה של 400 גרם..
הפכתי אותו לעיסה אבל עד שהוא הפך לכזה הוא היה די טוב עם הסטאפ שמוזכר למעלה.. אבל עברה שנה מאז ואני מאוד השתפרתי ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
תסתכל פה:
http://www.eFly.co.il/forums/showpost.php?p=394642
שאלתי בעבר על ציפוי כנף קלקר וקיבלתי הצעה לחומר מעניין שניתן לצפות איתו גם בלזה, בהברשה פשוטה. יכול להסתדר אולי עם הרעיון של עודד מבלי להסתבך עם פיברגלס.
רק לציין שמעולם לא השתמשתי בחומר ואין לי מושג כמה הוא תורם לחוזק הכלי, רק נותן לך רעיון לבדיקה...
נראה מעניין, נחשוב על זה בהמשך הדרך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
תסתכל פה:
http://www.eFly.co.il/forums/showpost.php?p=394642
שאלתי בעבר על ציפוי כנף קלקר וקיבלתי הצעה לחומר מעניין שניתן לצפות איתו גם בלזה, בהברשה פשוטה. יכול להסתדר אולי עם הרעיון של עודד מבלי להסתבך עם פיברגלס.
רק לציין שמעולם לא השתמשתי בחומר ואין לי מושג כמה הוא תורם לחוזק הכלי, רק נותן לך רעיון לבדיקה...
גיל, החומר הזה לא מוכר לי מהתנסות איתו, אבל עד כמה שנסיוני הרב עם חומרים אומר, זה חומר שנותן שכבת ציפוי אבל לא יכול לתת חוזק מבני.
"להסתבך עם פיברגלס" זה יותר פשוט ממה שאתה חושב, והתוצאה ידועה וניתנת לניהול מראש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
גיל, החומר הזה לא מוכר לי מהתנסות איתו, אבל עד כמה שנסיוני הרב עם חומרים אומר, זה חומר שנותן שכבת ציפוי אבל לא יכול לתת חוזק מבני.
"להסתבך עם פיברגלס" זה יותר פשוט ממה שאתה חושב, והתוצאה ידועה וניתנת לניהול מראש
דוקא מדווחים שהוא די עמיד
http://www.rcgroups.com/forums/showp...&postcount=597
שוב, לא התנסיתי איתו, ואני עדיין ספקן לגבי העמידות המבנית שלו, ולאו דווקא לגבי הקשיחות
עמידות מבנית של חומר תבוא למשל לידי ביטוי בתרומה שלו לכפיפה ופיתול, בעוד שקשיות באה לידי ביטוי בהתנגדות ללחיצה. אלו כוחות שונים לגמרי
5 קבצים מצורפים
עידכון מהיום.. לשמחתי היום יצא לי לשהות בפתח תקווה, ולכן קפצתי למעונו של עודד.
היה ביקור מהנה ומועיל, למדתי המון והצלחתי לשאוב הרבה ידע (ונשאר עוד הרבה).
הידע יעזור לי הלאה. כרגע בטוני אני מנסה להגיע למשקל טיסה של 500 גרם אז נשארים עם ציפוי רגיל של הסיני.
אחרי עודד המשכתי לחנות הטיסנים הקרובה ורכשתי לוחות בלזה להמשך העבודה, וגם פוש רוד ומוביל שלא יהיה מה שיגביל את הטסט הקרוב..
יש פה 2 תמונות מתחילת העבודה ו3 מהסוף.
מה הספקתי.
חיתוך ובנייה של כל חלקי הזנב.. הם סתם מודבקים עם נייר דבק בשביל התמונה...
דקורציה של החלק האחורי של הגוף - חצאי עיגולים מבלזה 3 מ"מ וקורת בלזה 3 מ"מ שמחברת אותם.
ל 2 חצאי הכנף התווספו חיזוקים בנקודות שונות, וחצי כנף אחת נכנסה לגומיות עבור בניית ה DBOX - למניעת פיתול
ממשיכים מחר בערב.
לילה טוב
קובץ מצורף 82626קובץ מצורף 82627קובץ מצורף 82628קובץ מצורף 82629קובץ מצורף 82630
3 קבצים מצורפים
עידכונים מהיום:
הליטל טוני מקבל חופה
בניית הDBOX של הכנף השנייה
קובץ מצורף 82728קובץ מצורף 82729קובץ מצורף 82730
עם חופה שקופה אתה חייב טייס! :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
מה פתאום!!!
רק טייסת...
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
יש גם טייס חלל..
קובץ מצורף 82731
10 קבצים מצורפים
אתה זריז אודי
כל הכבוד
משמח מאד לראות שהטרנד החדש (בעצם הכי ישן) חוזר לאופנה
אין עונג יותר גדול מלראות ערמת קרשים הופכת לאט לאט ליצירת מופת שחוגגת בשמיים.
להחזיר עטרה ליושנה :cool: