-
מישהו שורט לי באופן קבוע את הרכב ואני צריך את עזרתכם!
יש בבעלותי רכב אספנות אלפא רומיאו אלפטה 79' למי שמתמצה במכוניות.
הרכב לצערי חונה ברחוב וחשוף לאיומים השורצים שם..
יש מישהו ששורט לי את הרכב עם מפתח באופן קבוע והתחיל להימאס לי.:mad:
אני מחפש פתרון יצירתי לצילום סביב הרכב ב-360 מעלות ביום ובלילה שישודר הביתה להקלטה או שיוקלט על גבי כרטיס זיכרון.
הבעיה שעולה היא שאם מדובר על מאות שעות הקלטה, אין לי סיכוי כמעט לאתר בן אדם שביצע את זממו שלא נדבר על הג'יגבייטים שזה יתפוס. (במידה ואמחק כל שבוע אם לא יעלה דבר).
או חיישן כלשהו שמחובר למערכת החשמל של הרכב שמרגישה מעשה התעללות כזו ותשלח לי SMS ברגע שזה קורה.
עוד רעיונות?
(אני על סף לשים מערכת שתחשמל כל בן אדם שנוגע ברכב.. אני כבר צופה לציפורים / חתולים / זקנים מפוזרים סביב הרכב :rolleyes:).
תודה מראש לכל מי שיעזור!
-
תגובה: מישהו שורט לי באופן קבוע את הרכב ואני צריך את עזרתכם!
שים מצלמת נהיגה שמצלמת בלופ אתה לא צריך הקלטה למשך שבועות אלא רק ל24 שעות, כל בוקר בדוק את הרכב חיצונית לגילוי שריטות וביום שבו אתה מגלה שריטה אז רק צריך לבדוק את ההקלטות, לאתר את השורט ולפנות למשטרה. יש למצלמות הללו רגישות טובה גם בלילה.
צריך רק למצוא נקודה מתאימה למקם מצלמה כזו במקום שתצפה על הרכב או אם לא אפשר להשאיל מכמה חברים 4 כאלו ולמקם ל4 כיוונים שונים בתוך הרכב.
-
יש מצלמת מחזיק מפתחות שמקליטה רק שיש תנועה. צריך רק לספק לה 5v
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
לצערי אין לי חניה פרטית אז אי אפשר לכוון לכיוון ספציפי.
הרכב חונה כל פעם במיקום אחר.
עוד בעיה שאני לא נמצא במשך כל השבוע ומגיע הביתה רק בסופשבוע.
-
בן..:mad:
הייתה לי בעבר בעיה כזו,
העניין שגם אחרי שידעתי מי זה ונגשתי למשטרה ופתחתי תיק וכול שבקשתי זה שיפנו אליו טלפונית ויגידו לו שירגע (אפילו הבאתי להם את מספר הפלפון שלו),
המשטרה התעצלה להתקשר,ישבתי חצי שעה עם הקצין התורן אבל להתקשר זה כבר היה יותר מידי..:mad:
בשביל מי ומה אנחנו משלמים מיסים:confused::mad:
אז גם אם תצלם אותו אתה עדיין תצטרך למצוא אותו, כי מניסיוני המשטרה לא ממש מתפקדת לטובת השירות לאזרח הפשוט..
תצטרך למצוא עליו פרטים כמו מספר זהות ומקום מגורים, אף אחד לא יעשה את זה במקומך, ורק אחרי זה תוכל להגיש תביעה שלך תדע איך ומתי יצא מזה משהו..
בסופו של דבר, כמה שזה עצוב..הייתי צריך לפתור את הבעיה שלי לבד, היום הוא לא מתקרב אלי או לרכב שלי.
אני חושב שאתה צריך לנסות לתפוס אותו ב"שעת מעשה", זה מטריף אני מבין אבל אם יסתבר שאתה לא מכיר אותו אני בספק שהמשטרה תעזור לך לאתר אותו או פרטים עליו,
רק בלש פרטי, בקיצור עוד הוצאות..
אבל יש לי רעיון בשביל לך שאולי ימנע ויפתור את הבעיה שלך.
שים כיסוי על האוטו, אם זה איזה ילד משועמם שפשוט עובר ברחוב אז הוא יתעצל להרים את הכיסוי או שבכלל לא יזהה את הרכב שלך,
או..אם זה מישהו שעושה את זה בכוונה אליך במיוחד, אז כנראה שאתה מכיר אותו ואז תוכל לטפל בו משפטית, אבל אז חזרנו לצילום..
מקווה שזה יפתר:)
-
תודה על העובדות..
אני כמובן לא סומך על המשטרה שתטפל בזה.
מצד שני אם מדובר בערס כל איום או פגיעה בו תגרום לנזק חמור יותר לרכב.
קיים כיסוי עבה שלא מאפשר שריטות?
יש לי כיסוי בד ששרטו את הרכב דרכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer_inbar
תודה על העובדות..
אני כמובן לא סומך על המשטרה שתטפל בזה.
מצד שני אם מדובר בערס כל איום או פגיעה בו תגרום לנזק חמור יותר לרכב.
קיים כיסוי עבה שלא מאפשר שריטות?
יש לי כיסוי בד ששרטו את הרכב דרכו.
אוי לא..:(
זה בעיה, אולי יש כיסוי עבה יותר אבל מה השלב הבא??? גדר טייל?:confused:
אין לי עצה, מצטער..
מקווה שיעזרו לך כאן למצוא משהו.
-
במקום להשקיע במצלמות ואבטחה, תשלח את הרכב לצביעת אנטי סקרצ׳, מנסיון הצבע הזה לו נשרט גם עם סכין, וחוץ מזה שיהיה מצחיק לראות אותן מנסה ולא מצליח (:
-
אולי זה נאיבי, אבל אפשר לשים פתק שכתוב בו שהרכב מצולם ושהוא מתועד. אולי ירתיע אותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ebay007
אולי זה נאיבי, אבל אפשר לשים פתק שכתוב בו שהרכב מצולם ושהוא מתועד. אולי ירתיע אותו.
***... מזכיר לי שבתקופת הלימודים הייתה לי דייהטסו שרייד שנת 91 שעלתה פחות מהביטוח חובה שלה, ולא יודע למה אבל 3 פעמים לפחות פרצו לי לאוטו ולא הצליחו לגנוב אותו (מסתבר שאימובילייזר עוזר!). בסוף התייאשתי, כי למרות שבשלב מסויים זה כבר הפך לבדיחה בח׳ברה, הפורצים כל פעם בילגנו לי את האוטו, בקיצור הדבקתי שלט גדול על הדש בורד בנוסח ״פורץ יקר, האוטו הזה לא שווה שקל, חבל על המאמץ שלך לנסות לגנוב אותו, מאידך אני סטודנט תפרן ואין לי כסף לרכב חדש, בחייאת, עזוב אותי בשקט״... וואלה, עבד, מאז לא פרצו לאוטו. רק אשתי (שבתקופה זו רק הכרתי אותה) הרימה גבה בפעם הראשונה שיצאנו ;)...
במקומך הייתי שם מצלמה שמצלמת בלופ, אפילו ברזולוציה נמוכה, אולי עם גלאי תנועה כמו שהציעו, יש סיכוי סביר שמדובר בילד או קבוצת נערים משועממים ואז פנייה להורים לעתים יכולה להביא לפתרון הבעיה. ולפעמים גם להחמרתה, תלוי מי ההורים.
-
לסבא שלי ז"ל הייתה סובארו מלוקקת שהיה שומר עליה מאוד, הרכב היה מצוחצח, מבריק, הוא היה במצב כל כך טוב כשהוא רצה למכור אותה רצו לשלם לו מעל המחירון.
לענייננו, הרכב חזר מצבע חדש ובאותו יום איזה ילד שובב שרט לו את האוטו עם מסמר לאורך כל צד הרכב.
סבא שלי בדיוק יצא והוא תפס את הילד על חם, תפס אותו באוזן ושאל את הילד איפה הוא גר, הילד לא ענה אז הוא נתן עוד חצי סיבוב והילד התחיל לדבר.
כשהם הלכו לבית של הילד כשהאוזן מסובבת, אבא שלו פתח את הדלת, סבא שלי אמר לאבא שלו שהאוטו חזר היום מצביעה חדשה והילד שרט את האוטו עם מסמר ויש לך שתי אפשרויות: או שאתה משלם על צביעה חדשה או שאני הולך עם הילד למשטרה ופותח לו תיק פלילי.
האבא ישר הוציא צ'ק ונתן לסבא שלי.
הילד נכנס הביתה והדלת נסגרה וסבא שלי סיפר שהוא שמע צעקות ובכי שהאבא פירק את לילד את הצורה :rolleyes:
היום לצערי מדובר בנערים לא כל כך תמימים שיכולים להיות עולם תחתון או עבריינים למיניהם.
עם אילו הורים בדיוק אני יכול לדבר? ההורים שחינכו את הילד להתנהג כמותם? :mad:
-
תומר ידידי,
מה אתה מתכוון לעשות עם עם הכן תצליח לצלם אותו?כי באמת אין טעם שתפנה למשטרה.
לצערנו זה ממש לא מעניין אותם.לחבר שלי גנבו את הרכב ויש לו מלמות מסביב לבית שצילמו את הגנבים בפעולה.אתה לא תאמין אבל החוקר איפלו לא רצה להסתכל ,הוא אמר לו במילים האלה "אין לי מה לראות,אני לא איש מחשבים, אבל תשאיר את הקלטות אולי נדחוף את זה לגנב רכב שניטפוס".
חבר שלי יצא בהלם משם.חשוב לציין שהרכב היה ללא ביטוח מקיף בגלל גילו המופלג.
-
מה אני אעשה במידה ואתפוס אותו את זה תשאיר לי. :cool:
לגבי המשטרה אני אפילו לא אפנה אליהם, אני פשוט אפתור את הבעיה מהשורש.
-
תעשה טיפול שורש כמו שאתה חושב אבל אל תתפלא בכלל אם תהפוך לחשוד במשטרה (שאתה לא רוצה לפנות אליה). אני במקומך אחרי שהייתי מצלם את החשוד או מזהה אותו הייתי ניגש למשטרה ומשום מה נראה לי שהמשטרה תטפל בזה. אני מכיר מצויין את כל סיפורי העלילות של "המשטרה לא עשתה כלום" בדרך כלל זה רק סיפורים בלי כיסוי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eldad007
תעשה טיפול שורש כמו שאתה חושב אבל אל תתפלא בכלל אם תהפוך לחשוד במשטרה (שאתה לא רוצה לפנות אליה). אני במקומך אחרי שהייתי מצלם את החשוד או מזהה אותו הייתי ניגש למשטרה ומשום מה נראה לי שהמשטרה תטפל בזה. אני מכיר מצויין את כל סיפורי העלילות של "המשטרה לא עשתה כלום" בדרך כלל זה רק סיפורים בלי כיסוי.
אלדד אתה יותר ממוזמן להתקשר עלי ואני אפגיש אותך עם הבחור שגנבו לו את הרכב.....ואז אתה תשמע את הסיפור ממקור ראשון,ונראה מה יהיה לך להגיד :mad:
הטלפון שלי 0529210891....כמובן שאתה לא תתקשר ,אלה תמשיך להאמין שזה סיפור מצוץ מהאצבע.
אבל אלדד צודק בדבר אחד,ברגע שאתה תיקח את החוק לידיים אתה עלול למצוא את עצמך תחת חקירה במשטרה!ככה זה עובד במדינה שלנו :mad:
בימינו פושע/גנב זה מקצוע מאוד מכובד:p
-
אל תשכח, אם אתה פונה למשטרה אז אתה כבר לא יכול לטפל בבעיה בדרך אחרת..תחשוב על זה:rolleyes:
-
בפורום של מועדון החמש חפש את השרשור בעניין חניה מקורה באיזור חיפה.
אין לי מושג כמה יכול לעלות אבל היתרונות ברורים גם בהיבט ונדליזם לרכב שעומד ברחוב וגם כמובן לשמירת הרכב לאורך זמן .
-
לצערי אין אפשרות להקים חנייה מקורה ברחוב שלי..
אני מקווה שאוכל למצוא פיתרון קל וזול.
-
תנסה לצלם אותו ותפיץ ברשת את הסירטון ,בפייסבוק ותרשום בדיוק מה הוא עשה תאמין לי עובד מצויין פתאום כל העולם יכיר אותו ולא לטובה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer_inbar
לצערי אין אפשרות להקים חנייה מקורה ברחוב שלי..
אני מקווה שאוכל למצוא פיתרון קל וזול.
הכוונה היתה לשלם עבור חניה באיזור חיפה ולהחנות את הרכב במקום סגור ומקורה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
SHAHAR AB
תנסה לצלם אותו ותפיץ ברשת את הסירטון ,בפייסבוק ותרשום בדיוק מה הוא עשה תאמין לי עובד מצויין פתאום כל העולם יכיר אותו ולא לטובה.
מישהו חטף לא מזמן תביעה על הוצאת לשון הרע בגלל משהו כזה. אם אני לא טועה זו בחורה שצילמה מישהו שגנב לה את הטלפון בצילום אוטומטי כזה כשמקישים קוד לא נכון, והפיצה את התמונה שלו באינטרנט. למיטב ידיעתי היא הפסידה ונקנסה. גם אם צילמת מישהו רוצח מישהו חלילה ופירסמת את התמונה שלו ברשת במקום לפנות למשטרה, זו עילה להוצאת לשון הרע. .
הפיתרון היחיד שלך הוא לשמור יותר טוב על הרכב שלך, או במקרה שמדובר בילד לקוות שבבית של ההורים שלו יש עם מי לדבר. כל נסיון טיפול עצמי אחר בסוגייה חושף אותך לתביעות. עוד אפשרות חוקית- אם השורט שלך בגיר אז יש לך אופציה גם לתבוע אותו תביעה אזרחית בבימ״ש לתביעות קטנות על הנזק שנגרם לך, אבל זה ייקח בטח שנה וספק אם ייצא לך מזה פיצוי משמעותי.
-
לשון הרע אפשר לתבוע רק כשאין הוכחה...
במקרה הזה אם יהיה לו סירטון ברור אין לגנב שום עילה לתבוע משהו.
תפסיקו להפחיד את האנשים בשטויות, אם תצליח לצלם סירטון ברור של הגנב, תיגש עם זה למשטרה ותפתח תלונה, במעמד הזה תדאג לקחת את מספר התלונה ואם לא יטופל - תמיד אפשר לפנות הלאה.
אני פניתי פעם הלאה (למפקד מחוז) כשלא רצו להתייחס אליי, זה עבד מצוין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לשון הרע אפשר לתבוע רק כשאין הוכחה...
.
טעות בידך. דיבה אפשר לתבוע רק כאשר למידע שהופץ אין בסיס עובדתי מוכח. לשון הרע אפשר לתבוע גם במצב הזה.
מסכים איתך שנכון לפנות עם העניין למשטרה, או להורים אם זה ילד
-
או שאפשר לתפוס את העבריין על חם ולצאת עם שאטגאן מהמרפסת :D
זה ילמד אותו לא להתקרב..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
טעות בידך. דיבה אפשר לתבוע רק כאשר למידע שהופץ אין בסיס עובדתי מוכח. לשון הרע אפשר לתבוע גם במצב הזה.
מסכים איתך שנכון לפנות עם העניין למשטרה, או להורים אם זה ילד
ומה ההבדל בין "הוכחה" לבין "בסיס עובדתי מוכח"? זאת סתם התפלפלות ואותה הכוונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer_inbar
או שאפשר לתפוס את העבריין על חם ולצאת עם שאטגאן מהמרפסת :D
זה ילמד אותו לא להתקרב..
אם היית חי בארה"ב, בכיף..
בארץ לא נראה לי שכדאי, אתה תהיה בצרות יותר ממנו..