לצערי מזג האוויר לא איפשר לי להטיס עדיין, מקווה שמחר ישתפר.
אשמח להערות והארות.
מיקי
06-02-2010, 23:10:51
hai
תגובה להודעה: קוראים לזה - J-Bug
מאוד יפה ומושקע:)
07-02-2010, 02:13:44
MDreamer
איזה חמוד..
שים סרטון
07-02-2010, 08:21:11
guyst
מדליק
08-02-2010, 07:01:25
m4fly
טיסת בכורה אתמול עברה בשלום :)
בגלל אורך כן הנסע חששתי שעם הפגיעה בקרקע הוא יקרוס.
לכן הוספתי דיקט תעופתי ליתר ביטחון לחיזוק
ה- firewall.
בעקבות ה"סערה" שהתרגשה(ראו בהמשך)
קבלתי את הצעתו של Boogle,
ואני מוסיף הערת אזהרה:
במקרה שלי קיבלתי אישור להטיס בפארק כאשר וידאתי שאכן הוא נטוש, נעשתה בדיקת טווח לפני הטסה.
אנה זיכרו שה"צעצועים" האלה יכולים לפצוע! הפעילו שיקול דעת לפני כל הטסה תוך הקפדה על בטיחותכם שלכם ושל הסובבים אתכם.
אין כמו בניה עצמית, זה תמיד מדהים איך ערימת חומר גלם פתאום מרחפת בשמיים רק בגלל שזוג ידיים מוכשרות בחשו בחומר.
עבודה יפה וטיסה יפה
שאפו
08-02-2010, 10:08:14
עמרי רז
כל הכבוד על הבנייה האיכותית,
וגם על הסרטון :)
במה חיזקת את הגה הכיוון בחלקו התחתון שלא יקרע בנחיתות ?
08-02-2010, 10:15:51
m4fly
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי רז
כל הכבוד על הבנייה האיכותית,
וגם על הסרטון :)
במה חיזקת את הגה הכיוון בחלקו התחתון שלא יקרע בנחיתות ?
כופפתי סיכה משרדית וציפיתי אותה בשרינק.
תודה רבה לכולם :)
08-02-2010, 11:20:53
Boogle
בניה יפה ח"ח
מקום הטסה - קבל קנס. זה אמנם פארק פלייר אבל זו לא סיבה להטיס בפארק של משחקי ילדים ובסמוך לבתי מגורים, בניגוד לחוק תוך מתן דוגמא נוראית לנערים שפה בפורום.
רק בימים האחרונים נתקלנו באנשים שנפצעו מטיסנים חשמליים, איפה האחריות המינימלית שלך??
08-02-2010, 11:31:57
IttaiP
מצטרף לבוגל!
קיבלתי חום איך שהסרטון התחיל לרוץ.
זה חוסר אחריות להטיס במקום כזה. נראה גם שהטיסן בעל כוח וטס מהר.
ההורים שלך יודעים? האחריות גם עליהם. ואם אתה כבר לא קטין אז הדוגמא של ההטסה דופקת את כל היופי של הבנייה.
איתי
08-02-2010, 11:54:51
m4fly
עקרונית מסכים אתכם.
אבל כפי שאתם רואים המקום היה נטוש,
ביקשתי וקבלתי אישור ממנהלת הפארק- התנאי היה שאין אנשים בסביבה.
כך שזה לא יותר מסוכן מלהטיס ברכבת.
ובודאי לא יותר מסוכן מלהטיס בצוק עם כל הסקרנים שמתקבצים.
איתי, לפני שאתה מטיף מוסר, תברר, אל תסיק מסקנות ותשפוט אנשים שאתה לא מכיר.
ראיתי איך בצוק וברכבת מטיסים גם שם זה בניגוד לחוק אם כבר מדברים על מה חוקי ומה לא.
וכאשר מגיעים כל מיני סקרנים הסכנה הרבה יותר גדולה מהמקום השומם בו הטסתי טיסן 40 ס"מ ששוקל 200 גרם.
בטיחות היא דבר חשוב! והופעל שיקול דעת,
הגענו למקום בידיעה שבשעות האלה אין פעילות בפארק.
אם היו אנשים הטיסן לא היה עולה לאוויר.
Boogle מעריך מאוד את פועלך ואת רמת הידע והמקצועיות שלך.
אין לי צורך ללמדך מה מצב שטחי ההטסה בארץ.
מספיק להכנס לפורום FPV וצילום אווירי ויהיו שם כמה הוכחות מצולמות למצבים הרבה יותר מסוכנים מהשממה בה הטסתי אתמול.
אני לא עושה הכללות ולא אומר שכולם לא בסדר וזה גם לא תירוץ שאם כולם עושים אז גם אני וכו'...
אבל חוקית אפשר לספור על כף יד אחת מקומות מוסדרים להטסה אז אנשים מוצאים מקומות כמו לטרון,הרכבת ,גלילות,קיבוץ עינת, הצוק וכו'...
מה רמת הבטיחות שם?
כמה מהמטיסים מוודאים שאין התנגשות בתדרים?
אני מטיס עם 2.4 ועושה לפני כל הטסה ראשונה בשטח, בדיקת טווח.
כמה סיפורים יש בפורום הזה על טיסנים שאבדו\נסחפו, ואני לא מדבר על פארק פליירים אלא על טיסנים הרבה יותר מסוכנים!
בקלות כל טיסן כזה יכול לנחות בכביש סואן או בחוף עם אנשים.
לגבי הבטיחות התיחסתי בראשית דברי.
08-02-2010, 13:12:42
IttaiP
נו טוב,
אין מה לברר, אתה הצגת לפנינו סרטון ולא סיפור שהלכת למנהל וקיבלת אישור והיה ריק ורק הילד שלך לידך וכו' וכו'. אתה הוא שצריך להציג את הדברים לאשורם ולא הצופים שלך שצריכים "לברר"...
העניין הוא ממש לא אם הטסת ברשות במקום כזה ריק אלא איפה הטסת ומי מקבל דוגמא ממך.
יש פה יותר מדי ילדים שרואים את מה שאתה עושה ואתה מהווה להם דוגמא רעה. קיבלת אישור, הכל בסדר, אל תצלם... תצלם בשבילך לבית... לא בשביל הילדים בפורום...
תקרא פה בפורום על המסוכנות של הצעצועים האלו.
לפני שלושה שבועות נתקלתי באדם שמטיס מסוק חשמלי 500 בתוך גן ציבורי כשילדים רצים סביבו.
זה לא אחראי להטיס בכאלו מקומות ובטח לא להציג הטסות כאלו בפורום כזה.
אין דבר כזה עקרונית - אבל... זה תירוץ. לא מתאים להסבר לילדים לאחר מעשה. תקפיד על איפה שאתה מטיס ומי רואה את זה וגם תבדוק אם יש לך ביטוח מתאים. ובטח אל תתרץ הטסה כזו במי שמטיס בכל מיני מקומות בצורה בלתי אחראית. במקומות ציבוריים אף אחד לא ערב לך שאיזה ילד לא ירוץ אחרי הכדור שלו לתוך הטיסן שלך.
תקרא שוב את מה שכתבתי קודם. לא אמרתי לך חוקי או לא חוקי. זה מה שבוגל אמר לך ובצדק כי האחריות שלך לא קשורה לחוק אבל אתה לא עושה זה ולא זה.
לא מטיפים לך מוסר. אתה איש מבוגר, תנהג באחריות - בלי אבל, זה הכל.
התמונות שהבאת מדליקות ונהנינו לראות את הטיסן אבל אל תראה לנו סרטון כזה.
ובגלל שעקרונית אתה מסכים (משפט הפתיחה שלך) יש לך אפשרות גם להסיר את הסרטון ולהסתפק בתשבחות על הטיסן היפה במקום הדיונים האלו.
איתי
08-02-2010, 13:56:41
m4fly
ציטוט:
נכתב במקור על ידי IttaiP
נו טוב,
אין מה לברר, אתה הצגת לפנינו סרטון ולא סיפור שהלכת למנהל וקיבלת אישור והיה ריק ורק הילד שלך לידך וכו' וכו'. אתה הוא שצריך להציג את הדברים לאשורם ולא הצופים שלך שצריכים "לברר"...
העניין הוא ממש לא אם הטסת ברשות במקום כזה ריק אלא איפה הטסת ומי מקבל דוגמא ממך.
יש פה יותר מדי ילדים שרואים את מה שאתה עושה ואתה מהווה להם דוגמא רעה. קיבלת אישור, הכל בסדר, אל תצלם... תצלם בשבילך לבית... לא בשביל הילדים בפורום...
תקרא פה בפורום על המסוכנות של הצעצועים האלו.
לפני שלושה שבועות נתקלתי באדם שמטיס מסוק חשמלי 500 בתוך גן ציבורי כשילדים רצים סביבו.
זה לא אחראי להטיס בכאלו מקומות ובטח לא להציג הטסות כאלו בפורום כזה.
אין דבר כזה עקרונית - אבל... זה תירוץ. לא מתאים להסבר לילדים לאחר מעשה. תקפיד על איפה שאתה מטיס ומי רואה את זה וגם תבדוק אם יש לך ביטוח מתאים. ובטח אל תתרץ הטסה כזו במי שמטיס בכל מיני מקומות בצורה בלתי אחראית. במקומות ציבוריים אף אחד לא ערב לך שאיזה ילד לא ירוץ אחרי הכדור שלו לתוך הטיסן שלך.
תקרא שוב את מה שכתבתי קודם. לא אמרתי לך חוקי או לא חוקי. זה מה שבוגל אמר לך ובצדק כי האחריות שלך לא קשורה לחוק אבל אתה לא עושה זה ולא זה.
לא מטיפים לך מוסר. אתה איש מבוגר, תנהג באחריות - בלי אבל, זה הכל.
התמונות שהבאת מדליקות ונהנינו לראות את הטיסן אבל אל תראה לנו סרטון כזה.
ובגלל שעקרונית אתה מסכים (משפט הפתיחה שלך) יש לך אפשרות גם להסיר את הסרטון ולהסתפק בתשבחות על הטיסן היפה במקום הדיונים האלו.
איתי
אין לי שום בעיה להסיר את הסרטון אם אדרש לכך.
אני חושב שכל מי שעיניו בראשו רואה שהמקום נטוש לגמרי, שום ילד,מבוגר או כלב לא יכלו להופיע- עם כדור או בלי! כך שלא סיכנתי אף אחד- גם לא את עצמי או את בני!(יש דברים הרבה יותר מסוכנים כמו צלילה או חצייה במעבר חצייה- ובכל זאת צללנו וחצינו ואני לא נועל אותו בבית שמע יקרה משהו)
תשים דברים במקום!
אני לא רואה שאתה מציע להסיר סירטונים אחרים שבהם באמת ישנה סכנה ברורה לצופים ולסקרנים.
ראה פוסט "צוות הרכבת פגש בעב"מ 8.1.10 תמונות מדהימות!!" http://www.efly.co.il/forums/showthr...E4%F8%EB%E1%FA
כלי הרבה יותר קטלני- יתרה מזאת השלט היה נטוש :eek:
לא ראיתי שמישהו הרים גבה ודרש להסיר את הפוסט!
אל תזלזל באינטליגנציה של הילדים בפורום, רובם חברה מאוד שקולים שלא יוצאים מפרופורציה.
אתם רוצים לקבוע קוד אתי וכללי התנהגות, סבבה אבל בלי איפה ואיפה.
08-02-2010, 14:11:13
guyst
חברים. אני חושב שכל אירוע בטיחותי שמוזכר פה, אנשים פה מוצאים במה להתלהם ובמקרים מסויימים בלי פרופורציה ועם טעם נפגם.
אני חושב שלאחרונה "טעמנו" כמה אירועי בטיחות חמורים וזה המקום ללמוד מהם וללמד גם את הדור הצעיר שאנחנו משמשים להם לדוגמה (לטוב ולרע).
אני בטוח שמר m4fly (סליחה אנני יודע מה שמך) מבין שזה לא המקום להטיס ולמרות שהתקבלו אישורים אני תוהה כמה מוסמך אותו אדם שנתן את האישור??
יש גוף מוסמך בישראל - קלוב התעופה - שהוא מוסמך לתת אישורים כאלה.
פניתי אליו על מנת לקבל יעוץ והצעה לביטוח למקרה שחו"ח יקרה משהו. ברגע שיהיו בידיי כל הפרטים אחלוק איתכם כיוון שאני מאמין שזה הכי חושב - להנות מהתחביב בביטחה!
אולי אין הרבה שיטחי הטסה בארץ (ולהפתעתי הרבה יש חמישה כאלה שמוסמכים ע"י הקלוב) אבל עדיף שדה נטוש מאשר פארק או רחוב. וגם אז צריך לקחת אחריות ולהטיס לפי הכללים על מנת להגן על מטיסים אחרים או אורחים שהגיעו.
גיא.
08-02-2010, 14:32:38
odedb
תפסיקו להטיף מוסר .אתם לא יותר טובים כאשר מדובר בבטיחות .לא רוצים.. אל תצפו בסרטונים .
בוגל ממתי הפכת לסדרן בטיחות טיסה באתר ???
08-02-2010, 16:57:33
umbo
2 קבצים מצורפים
נראה לי שאנשים יצאו פה מפרופורציות.
מצד אחד ילד - SuperTiger עושה כל שטות וחוסר אחריות אפשרי שמתואר בשרשור "אל תרחפו קרוב אליכם-אני למדתי מזה לקח לחיים!" http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=18271
להטיס 3D זה להטיס משהו שבקושי שולטים בו. - ההיגוי שלו מאוד בערך ומאוד לקוי !! לעשות את זה ליד הפרצוף זה טמטום שאין שני לו !!!
כל מה שאומרים לו זה בערך : מזל שלא נפגעת יותר.... נו, נו, נו.... וחבל שאין לך ביטוח יותר טוב.... מקוה שלמדת לקח...
לעומת זאת מטיס m4fly בצורה סבירה לחלוטין (הוכחות בהמשך) טיסן Parkflier שנמצא בשליטה מלאה, בדיוק איך ואיפה שהוא נועד להיות מוטס (כן, ב-park ) ואתם יורדים עליו כאילו הוא ילד חסר אחריות. הוא מוודא שאין שם אנשים, מקבל רשות ממנהל הפארק ומטיס רחוק ובזהירות.
ועכשיו הוכחות - לפני שבוע היה ארוע ענק בארה"ב - e-Fest - עשרות ואולי מאות טיסנים הוטסו באולם, מספר מטרים מהצופים, כשדבר אחד בטוח - אף אחד לא חשב שיש פה סכנה ויותר מברור שהיה לארוע כיסוי ביטוחי של המארגנים, שלא היו מעיזים לעשות בארה"ב ארוע כזה בלי ביטוח כזה.
ההטסות מתקימות באולם שהמבנה המתכתי שלו גורם להחזרים נוראיים מבחינת משדרי רדיו - מי שמבין בשידורים, יודע שזה נכון -ושיכולים לגרום לאובדן שליטה בטיסנים, ובכל זאת אף אחד שם לא מתרגש כמו שיצאתם נגד m4fly שהטיס בתנאים הרבה יותר בטוחים.
מצורפות תמונות להמחשת הארוע בארה"ב. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1184943
אז בבקשה - לחזור לפרופורציות - פארקפלייר מטיסים בפארק, וזה כשר לחלוטין - עובדה , עושים את זה בעוד מקומות בעולם והשמים לא נופלים !
יאללה, ועכשיו לחזור להטיס בכיף ....:) :)
08-02-2010, 18:20:08
Boogle
בראשית אומר שיש דרך לקיים דיון, אני לא השמצתי ולא גידפתי ולא הפכתי ללעג את מי שמתחתי עליו ביקורת, ואני אשמח אם גם אחרים ינהגו כך.
זכותו של כל אדם לחשוב ולהביע את דבריו, מי שלא מתאים לו שלא יקרא ולא יגיב.
עד לפה תגובתי לאנשים קטנים שלא מוכנים לשמוע את זולתם, שיתכן ודעתם שונה משלהם.
עכשיו לעמירם,
1. בארה"ב כל מטיס חייב להיות חבר בAMA ואני מציע לך ולכל אחד אחר להכנס לאתר וללמוד את הדרישות.
2. אצטט מילה אחת מדבריך שעושה את ההבדל : "מאורגן", אני חושב שכולנו פה (גם חמומי המח) אינטלגנטים מספיק בשביל להבין את ההבדל.
3. בעניין מבנה המתכת והRF עלי לחלוק עליך, אין שום בעיה ועניין למערכות השידור והקליטה בשימוש שמאושרות FCC (כך זה בארה"ב..) לתפקד באולמות קטנים כגדולים.
4. אילו מיקי היה מציין בראשית דבריו שהטיס בשטח סגור ומגודר, סביר שלא הייתי מעיר לו מלכתכילה. ומוטב היה לו ערך את הודעתו והוסיף את ההסתייגות הזו מראש.
5. אני עדייו חושב שילד אשר מציגים לו סרטון שכזה , רואה רק את מה שנח לו, כפי שיקרה אם אציג תמונה של בחורה ערומה המחזיקה טיסן, כ"א יראה את מה שנח לו בתמונה, זו דרכו של עולם ולכן עלינו, כמבוגרים אחראיים בתחביב זה, לדאוג לציין, לסייג ולהבליט בעיות שכאלו.
עוד מילה למתחסדים, אני אישית מקפיד לשמור על בטיחות בכל מקום בו אני נמצא ומקפיד גם להעיר לחבריי הטובים ביותר אם הם מסתכנים או מסכנים, אני רואה במעשה זה חברות הרבה יותר גדולה מאשר להתעלם כי "חאליק - חבר שלך למה לקלקל את היחסים". ואני בטוח שחברי מעריכים זאת ולא יוצאים בהשתלחות כגון המשתלחים לעיל.
בברכת הטסות בטוחות
בנצי
08-02-2010, 18:24:32
egrufi
הרמתם את דגל הבטיחות מוקדם מידי.
טיסן של 180 גרם בפארק ריק, לא נראה לי מסוכן.
Boogle קיבלתי את הרעיון להערת הבהרה ראה לעיל.
אנא הימנעו ממר או אדון,
שמי מיקי.
08-02-2010, 19:08:18
Boogle
ציטוט:
נכתב במקור על ידי m4fly
שמי מיקי.
נעים להכיר, בנצי :)
08-02-2010, 19:41:09
m4fly
:)
08-02-2010, 22:02:05
Shay
ציטוט:
נכתב במקור על ידי saportas
אתה סתם חרטטן אדם משועמם. שמנסה למשוך צומת לב !
צורת ההתבטאות שלך דוחה ומגעילה! איך אתה יכול לרשום דבר שכזה כנגד בוגל? הוא רשם לך בשפה יפה וברורה אך אתה בוחר בהעלבות
שבוע טוב!
08-02-2010, 22:48:17
IttaiP
עמירם,
גם הפעם אני עם בוגל.
פיספסת נקודה חשובה. בהטסה באולם שציינת הצופים נמצאים מאחורי רשת הגנה (יש תמונות). ובארה"ב עומדים בתור ולא מתפרצים.
כמו שבוגל הזכיר - AMA הוא ארגון שמוכן לקבל כל אחד לשורותיו ללא בדיקה רפואית של מכון כושר ומבטח כל קטין שמטיס ציפור בפארק.
למי מכל אלו שטרחו לענות כאן יש ביטוח צד ג'? לי יש.
איתי
09-02-2010, 08:26:52
ilan_l
טיסן מקסים , ג'מני רוצה :)
איזה פשטות , איזה יופי .
09-02-2010, 10:53:35
umbo
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי IttaiP
עמירם,
גם הפעם אני עם בוגל.
פיספסת נקודה חשובה. בהטסה באולם שציינת הצופים נמצאים מאחורי רשת הגנה (יש תמונות). ובארה"ב עומדים בתור ולא מתפרצים.
כמו שבוגל הזכיר - AMA הוא ארגון שמוכן לקבל כל אחד לשורותיו ללא בדיקה רפואית של מכון כושר ומבטח כל קטין שמטיס ציפור בפארק.
למי מכל אלו שטרחו לענות כאן יש ביטוח צד ג'? לי יש.
איתי
אני בכל זאת עומד על דעתי.
איחדתי את התמונות לבערך פנורמה - איפה אתה רואה רשת ?
אני בכלל לא מדבר על עמידה בתור או חברות ב-AMA ! אני מדבר על הטסה של עשרות טיסנים, באולם, עם המון אנשים במרחק יריקה בין הטיסנים לקהל - זה לא קשור לביטוח, זה לא קשור לסדר ונקיון ולא קשור למכירת כרטיסים - זה אומר - האמריקאים (עם כל עורכי הדין הנבזיים שלהם שימצאו איך לתבוע אותך גם אם לא עשית פאשלה) מוכנים להטיס טיסנים חשמליים כאילו במרחקים האילו בין מטיס\טיסן\צופים. הם חושבים שזה בסדר - אז כניראה שהם צודקים, אחרי שבדקו את הדבר מכל פינה אפשרית.
בענין משדרים באולמות - אם חברת סנהייזר מזהירה\מתריעה על בעיות אפשריות בשל החזרים בשימוש במכשירי Wireless (שעולים 4000$ למשדר\מקלט ולא 30 דולר מיצור בלתי ידוע אצל הסיני) באולמות עם הרבה מתכת, הרי שאני סומך עליהם יותר מכל אחד אחר.(כולל בוגל..... סתםםם :) )
- מה לעשות, אני משתמש בעבודה בציוד של סנהייזר ....
ואת העיקר כמעט שכחתי, אני לא הייתי מטיס במקום כזה (של האמריקאים) מאלף ואחד סיבות, ואילו עם המקום שבו הוטס ה-J-Bug ממש אין לי שום בעיה.
חשוב להקפיד על אמצעי זהירות, אבל לא צריך להיות "יותר צדיק מהאפיפיור" ולהמציא הגבלות חדשות ללא צורך. מספיק לנו הרב עובדיה - לא צריך עוד :)