אתמול, בעזרתם של חברים יקרים מהמועדון, יצא לדרך פרויקט השסק החשמלי הראשון.
שסק = F3J יפיפה במוטת כנף 3.40 מ'.
מפאת מחסור תמידי בזמן "נאלצתי" לרכוש כנף מוכנה (תודה אלי :-) שממתינה רק לחיתוך מאזנות ומדפים והתקנת סרבואים.
כמה תמונות מיציקת חצאי הגוף.
Printable View
אתמול, בעזרתם של חברים יקרים מהמועדון, יצא לדרך פרויקט השסק החשמלי הראשון.
שסק = F3J יפיפה במוטת כנף 3.40 מ'.
מפאת מחסור תמידי בזמן "נאלצתי" לרכוש כנף מוכנה (תודה אלי :-) שממתינה רק לחיתוך מאזנות ומדפים והתקנת סרבואים.
כמה תמונות מיציקת חצאי הגוף.
סגירה וחליצה. יצא בונבון, חזק וקל :-)
אוהד תתחדש נראה מדהים
בא לי לעבור לבאר שבע רק בגלל המועדון המדהים שלכם :)
בהצלחה בהמשך
חן
תודה רבה חן, אתה תמיד מוזמן לקפוץ לביקור!
וואו
חבל"ז מזמז !
יפה מאד ,תתחדש
תודה רבה חן וישראל (לישראל תודה כפולה - גם על העזרה עם ה 9CHP :-)
הגוף יצא 275 גר', הכנף שוקלת כרגע ללא הסרבואים כ-1 ק"ג. מבחינת חלקים לדאון, חסר עדיין מייצב הגובה + הנדנדה.
יצא ממש יפה תתחדש
אגב
הטיסן הכחול שבמועדן שלך?
יפה יפה... אולי במקום להשקיע את כל הכסף הזה במערכת כוח תשקיע אותו בלקנות לי אוטו חדש כדי שאוכל לבוא להטיס בעומר?? ;)
איתן.
מרשים מאוד
באיזה סטאפ אתה מתכוון לזווד את הדאון ?
תודה :)
אם אתה מתכוון לדאון הכחול אז הוא אכן שלי.
אני מתכוון להשתמש בסטאפ הקיים שלי (שמותקן על ה F5J שבתמונה שלי) ואשר כולל מנוע NEO עם גיר פלנטרי + פרופ' קרבון 20X13 + בקר HYPERION 80A + סוללה שאני מתלבט האם להישאר עם ממותה של 3300 4S או לרכוש משהו קל יותר בסביבות 2200 30-50C. כיום, הסטאפ הזה מגרד את ה-1000W...
איתן - כמו שאתה רואה אני לא רוכש עוד מערכת ולכן גם לא אוכל לצערי לממן לך רכישת אוטו. אם תרצה אשאל את החברים במועדון אם הם מוכנים לעשות מגבית של 5 ש"ח מכל אחד ונממן לך כרטיס הלוך ושוב ברכבת :D
עוד עבודה על השסק.
מתקונים בכנפיים, יציקות הגה גובה + חופה + ג'ויינר...
עוד קצת עבודה.
התקנת רדיו בזנב, התקנת FIRE WALL ומנוע.
חיתוך FIRE WALL ב-CNC:
חיתוך המגרעת לתנועת הגה הגובה:
מדהים כולי הערצה.. אם היה לי מקום וזמן הייתי בונה אחת כזו.
בחיתוך חתכתם עץ ובתמונות יש קרבון.. :confused:
הקרדיט על ה CNC מגיע לתם ועמרי מהמועדון שלנו והוא בהחלט מגיע להם! העלו את המועדון בעוד שלב בסולם המקצוענות.
ה FIRE WALL נחתך מדיקט תעופתי 6 מ"מ, צופה (בצידו החיצוני בלבד) בבד קרבון מוספג, והוכנס בלחץ מתוך הגוף.
איזה יופי!! נראה לי שאתחיל למצוא לי זמן לקפוץ לסניף ופעם אחת לראות אותו (ואולי בעתיד הלא רחוק לעבוד בו)....
לך אולי זה נשמע מצחיק, אבל אותי זה ממש לא מצחיק...http://mail.google.com/mail/e/33A
אוהד - אני עוד אקיים את ההבטחה שלי!! אתה תראה ותאכל את הכובע!!
http://img12.imageshack.us/img12/148...391640x480.jpg
זאת הכנה למקלחת... אסור שהגבס יירטב :(
תודה איציק!
התייעצות ברשותכם:
אתמול עשיתי מדידות לסט-אפ החדש ישן שלי שכולל את המנוע הנוכחי (NEU 1512/2D), אך החלפתי את סוללת ה-3300 4 תאים בסוללת 2200 5 תאים ובנוסף, החלפתי את הפרופ' 20X13 בפרופ' 18.5X12. להפתעתי הרבה, במקום לקבל יותר מ-1KW שיש לי היום, קיבלתי רק 600 וצ'ופצ'יק וואט. יכול להיות שזה בגלל שהסוללה לא עברה טעינה לפני המדידה (למרות שהראתה 19.26V ב EMETER) או ש ה-2200 לא עומדת באמת ב 25-50C, מה שמוזר כי היא סוללה איכותית מ ESPRITMODELS מה גם שהיא לא התנפחה). נכון שירדתי בגודל הפרופ' אבל עשיתי זאת מתוך מחשבה שאני מוסיף תא, ולכן אם אשאר באותו הפרופ' אגדיל את תצרוכת הזרם למעל 75A+- שיש לי היום מה שעלול לסכן את הבקר הקיים (80A).
מי יודע מה לעזאזל קורה פה? בידי מי הפתרונים??
ייתכן והסוללה באמת נותנת 25-20C אבל יכול להיות שהיא מפילה מתח בצורה דראסטית יותר מהסוללה הקודמת שאליה הורגלת.
בגלל מפל המתח תוצאת מכפלת ה KV*המתח יורדת והפרופ מסתובב בסל"ד נמוך יותר וצורך פחות זרם.
נסה עם סוללה אחרת.. אולי 30-50C
איזה סוללות השתמשת בהן קודם? חברה, תאריך ומחזורי טעינה (בערך) יעזרו. כמו כן טראומות.
נ.ב.
הייתי חושב על A123
השתמשתי קודם ב TP "אקסטרים" שנתנה בכיף 70-80A, ועכשיו עם סוללות של EVELAND (המפעל של POLYQUEST) שכתוב באתר (של ESPRIT) 25-50C, אבל בפועל לא רצתה להוציא יותר מ-20C...
חשבתי על 123 אבל 5 תאים זו כבר ממותה ואני לא מרוויח כלום. בכל מקרה היום מדידה נוספת עם שתי הסוללות ושני הפרופים.
החמוד מוכן לטסט.
ממדידות נוספות שביצעתי (שהסוללה טעונה) ההספק עומד על בין 1150W-1250W עם פרופ' 18.5X12 או 20X13 בהתאמה.
AUW סופי = 2530 גר'.
יפה מאד וכל הכבוד!! גם המשקל לא רע!
איזה דאון יפה
תתחדש !
מגניב,
מה העומס כנף?
אוהד נראה אחלה
מתי ואיפה הטסט?
בהצלחה
חן
תודה לכל המפרגנים :)
דרימר - עומס כנף 35 גר'/דצמ"ר.