העברתי בקר (אליין 100 ) למסוק אחר
אני עובד עם אותו מודול בשלט ועם אותו מקלט (גם אותו העברתי )
האם נדרש לבצע טווח מצערת מחדש
למיטב הבנתי טווח מצערת זה כיוון של שלט מול בקר ולכן לא נדרש
אשמח לתשובה
Printable View
העברתי בקר (אליין 100 ) למסוק אחר
אני עובד עם אותו מודול בשלט ועם אותו מקלט (גם אותו העברתי )
האם נדרש לבצע טווח מצערת מחדש
למיטב הבנתי טווח מצערת זה כיוון של שלט מול בקר ולכן לא נדרש
אשמח לתשובה
בעיקרון אם זה סט אפ סטוק של אותו מסוק ואתה עבדת נכון אז לא אבל אם זה לא ככה אז תבדוק אם אתה עובד עם סלדים נכונים
כן!
אני הייתי מבצע את הכיול של הגבולות על כל פנים!
רק כדי להסיר כל ספק....
זו פרוצדורה של שנייה וחצי גם ככה...
אני מסכים, אבל זו פרוצדורה שעורכת חצי דקה אז אם יש ספק אין ספק...
אתה צודק ואני מסכים איתך, אבל אני אישית על כל שינוי אוהב לבדוק מהפרוצדורות הכי דביליות ועד לפרוצדורות שהם MUST....
אלו שני גישות שונות.
סבבה
אם אני מחליף שלט/מנוע - צריך לבצע כיול מחדש לטווח מצערת?
אם אתה מחליף שלט חובה לעשות!! הייתי אומר גם אם החלפת לאותו שלט בדיוק!
לגבי מנוע לדעתי לא חובה (מנסיון לאחר החלפת מנוע לא עשיתי כיול והכל היה בסדר),
אבל אם זה יתן לך לישון יותר טוב בלילה זה בטח שלא יזיק.
ציקי אם אתה לא יודע לענות, אתה לא חייב לצקצק, חידה או שאלה זה לא משנה, התשובה כן.
מוטי, אם התיכנות מתבצע בעצם בבקר ע"י שינוי ערכי ערוץ ה TH, ההגדרות יישמרו בבקר גם אם אני אשנה את הערכים האלה בלי להיכנס למוד תיכנות או שזה לא ישפיע?
מכאן מגיעה השאלה הקודמת שלי.. :)
אוי אלעד אלעד, אתה כל כך צפוי.
מוזר מאד שאתה כביכול "לא יודע" שאלות כה בסיסיות ובכל זאת מחזיק את המסוקים שאתה מחזיק.
אנא ממך אל תמהר להסיק מסקנות לגבי, אם אתה תומך בכוון מחדש של טווח מצערת רק כי החלפת מנוע (כמו שטרחת לציין כאן) אז מסתבר שאתה לא בדיוק מבריק כמו שאתה חושב.
לא הבנתי איך אתה יכול לשנות את הערכים האלה בבקר מבלי להיכנס למוד תכנות ?
גם אם תשנה בשלט הערכים (בגרף או ATV) עדיין הבקר יראה ערך יחסי לטווח שלימדת אותו כשתיכנתת אותו בהתחלה.
ציקי;
בלה בלה בלה..
מוטי,
נחזור לנושא..
לפי מה שאתה אומר, בעצם הערכים ברגע ש'מתוכנתים' לבקר מהווים מבחינת הבקר 100% טווח מצערת ואם אני אשנה את הערכים האלה בלי להיכנס למוד תיכנות אז אני בעצם משנה את ה 100% שהבקר מכיר. הבנתי נכון?
אם לימדת אל הבקר מה זה +-100% אז אלו נק' המוצא שלו וכל שינוי שתעשה בשלט הכל יהיה יחסית לזה..
אם עכשיו הורדת את ה ATV ל 70% הבקר יראה 70 ולא יחשוב שזה עכשיו ה 100% החדש.
דרור
התשובה הפשוטה היא:
אם בסטאפ נתון החלפת את:
1. המנוע במנוע אחר אין שום צורך להגדיר טווח מצערת חדש, מדוע? כיוון שאין קשר בין הגדרת טווח מצערת למנוע, זהו קשר הקיים רק בין השלט לבקר ומה שכן צריך לשים לב שלא עברת למנוע שדורש ערכים שונים של תזמון וכו מהבקר שהרי אז יש להגדירם מחדש אך כאמור אין לכך שום קשר לכיוון טווח המצערת.
2. בקר בבקר אחר כמובן שיש צורך להגדיר מחדש וברור למה (אלעד- אם לא הבנת מדוע אסביר לך בהודעה פרטית :)).
3. שלט בשלט אחר, יש צורך להגדיר מחדש וגם בעבור מעבר לשלט מאותו דגם, מה לעשות שהסטיקים עדיין אנלוגים וטווח התנועה שלהם לא מדויק בקצוות בין שלט לשלט ובהחלט שיתכנו סטיות, בנוסף ישנם שלטים עם גרסאות תוכנה שונות שבטח ובטח אתם לא בקיאים בכלל השינויים ולכן לא לקחת סיכון, חובה להגדיר.
4. מקלט במקלט אין צורך ההגדרות טווח חדשות,לימוד הטווח כאמור נקבע בין השלט לבקר בלבד, המקלט במקרה הזה הוא צינור העברת מידע בין השלט לבקר בלבד כשהערכים נקבעים ביח' המשדרת קרי השלט.
בשורה התחתונה לימוד טווח התנועה של המצערת ע"י הבקר הוא בגדול קריאת הגבולות של סטיק המצערת (מינימום ומקסימום) עבור שלט נתון.
קיים הבדל בין שלטים בטווח התנועה של הסטיקים גם אם מדובר בשלטים מאותו דגם למרות שלרוב מדובר בהבדל מזערי לא תרצו למצוא את עצמכם עוברים לשלט אחר, דורכים את הבקר והמנוע מתחיל להסתובב כיוון שנקודת ייחוס ה 0 שהבקר הכיר השתנתה.
מקווה שכעת הכל מובן וברור ועכשיו ברשותכם האם אפשר לחזור לצקצק? :) (כל הכבוד מעיין, אני חולה על המילה הזו)
ארמן
אתה צודק בקביעה שלך אבל מנסיון אישי, אין צורך (יכול להיות פשוט שההבדלים הם כה קטנים עד בלתי מורגשים).
אומר לך יותר מזה, בתוכנת המחשב של ה V-BAR אתה יכול לראות חיווי ויזואלי מאד מדויק הכולל ערכים מספריים של טווח המצערת, לאחר החלפת מקלטים הוא נשאר זהה לחלוטין ולא מדובר על מקרה בודד.
למרות זאת, לא התנסתי עם כל סוגי המקלטים של כל החברות ולכן אני מקבל את ההערה הזו למרות שלא סביר שברמת כיול טווח בקר תרגיש באיזה שהוא הבדל בהנחה שמדובר במקלטים תקינים ושל חברה שמכבדת את עצמה.
אם מישהו התנסה אחרת אשמח לראות וללמוד.
בנוסף
בשיטת הלווינים לצורך העניין כשמחוברים במסוק שני לווינים אז בכל הדלקה של משדר מקלט קיים פוטנציאל לנעילה על מקלט שונה.
אם היה צורך בכיול הרי שהיה צריך לבצע כיול טווח לכל מקלט בנפרד ומעולם לא ראיתי בקר מערכת בכלל שמצויין שיש לבצע כיול שכזה, המסקנה שאני מסיק מהעניין וגם מתוך ניסיון שפשוט אין צורך לכייל טווח בהחלפת מקלט בלבד השינוי אם בכלל קיים זניח ביותר.
[QUOTE=naty;328832]
זו הגדרת המנוע מול הבקר ( דרך ערכי המקלט ) לא הגדרת הבקר מול השלט ![/QUOT]
לאור התשובות סוף סוף, אפשר להבין מכם שהמנוע לא משחק תפקיד, אבל השלט בהחלט משחק תפקיד חשוב ולכן הציטוט פה אינו נכון או שאינו נכתב בצורה מובנת מספיק. אין קשר למקלט, אין קשר למנוע (למרות שאני לא בטוח בזה מכיוון שלכל מנוע גם אם מאותו סוג יש התנגדויות שונות ולכן הכיול עלול להיות שונה, גם אם במעט), אבל השלט גם לאחר ההגדרה הראשונית משחק תפקיד חשוב בהגדרה וצריך בהחלט להגדיר מחדש טווח מצערת בהחלפת שלט.
במקרה של פותח השירשור - אם העברת את הבקר למסוק אחר עם אותו השלט ואתה משתמש באותם ערכי מצערת (גם אם לא באותו המודול - זה לא ממש משנה בתנאי שהערכים יועתקו) אז אין חובה לבצע כיול טווח מצערת מחדש.
למרות זאת, אם המנוע שונה, אני הייתי מבצע את הכיול מחדש כדי להיות בטוח שלא השתנה משהו, אלא אם יוכח לי שמנוע שונה לא צריך ערכים שונים מעט.
מר אבשלום קור הנכבד
ברשותך, התשובה שנתתי היא לא רק נכונה היא גם מדוייקת.
זה שהיא דורשת מהקורא מינימום של הבנת הנקרא לא אומר שאתה צריך לומר כאן את המילה האחרונה.
הכוונה במונח ההגדרות בבקר בציטוט שהבאת מתייחסת להגדרות תזמון וכו... בהתאם למנוע ולא לנושא טווח המצערת אך אם היית טורח לקרוא את הכל אז אולי היית מבין אחרת.
עובדה - פותח השירשור ששאל את השאלה הבין, אתה משום מה שנתת עצות שאינן נכונות לא הבנת :confused:
וגם מהתגובה האחרונה שלך ניתן להבין שאתה לא ממש מבין איך העסק עובד, לא נורא העיקר שזה טס בסוף.
התשובה היא קצרה ולעניין לא צריך שום דבר אם זה אותו מנוע