שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 16 מתוך 16

נושא: הנדסת אווירונאוטיקה וחלל- יש למישהו ניסיון?

מנחת הבית
    חוות רונית
    תודה!
    58
    הודה 158 פעמים ב 104 הודעות
    כניסות לבלוג
    2
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל הנדסת אווירונאוטיקה וחלל- יש למישהו ניסיון?

שלום לחברי הפורום הנכבדים, אני בתהליכי מיון לעתודה האקדמית, ובעדיפות ראשונה נמצא אצלי מקצוע לימודי תואר ראשון במדעי האווירונאוטיקה והחלל. למי שלא יודע במהלך העתודה האקדמית אני עושה תואר ראשון, 3 שנים שרות צבאי ו-3 שנים שירות סדיר בקבע (במהלך ה-6 שנים האחרונות אני יכול להמשיך וללמוד לתארים 2 ו-3), הלימודים הם באוניברסיטת הטכניון שבחיפה אני מאוד נמשך לכל העניין וכל הנושא מאוד מרתק אותי
    השאלה שלי האם יש היצע עבודה בשוק הישראלי לבעלי השכלה בתואר הנ"ל (לאחר 6 שנות ניסיון בתחום הצבאי) האם יש מישהו בפורום שעוסק בתחום הזה (אולי בחברת כטב"מ למיניהם) ויכול לחלוק קצת חוויות מהתחום, מהעבודה, מהלימודים וכו'
    תודה מראש לכל מי שיקדיש מזמנו לענות לי לשאלה זאת
    אלעד
    בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
    Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
    Gaui X3-Ikon Fbl
    Trex 450L- IKON Fbl
    Telink SU-29
    JR X9303 2.4Ghz

ממשלת מאדים התחילה לגבות עמלת EMS אז הלכתי לחפש את צדק
    תודה!
    58
    הודה 80 פעמים ב 65 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: הנדסת אווירונאוטיקה וחלל- יש למישהו ניסיון?

אחלה תואר ויופי של עבודה בתחום, רובה בחו"ל.

אחרי 6 שנים בצבא אני יכול להמר בסבירות של 90% (לפי מדד ה"שוק" שאני רואה ב19 השנים האחרונות) שתצטרף לשאר בוגרי הפקולטה לעבוד בעיקר בניהול פרוייקטים בהייטק שרובם אינם כלל בתחום.
    מצד שני, לעולם אין לדעת , מבין חברי הבוגרים יש כמה אנשים שעובדים כיום בתחום(לא יותר מ25%) אך, ככל הנראה, ממש ממש לא כפי שאתה רואה או חושב אותו. תכין את עצמך ללימודים קשים בהרבה מאשר בפקולטה להנדסת מכונות, למשל.

בהצלחה.

אגב, ב17 לחודש יש כנס בוגרים לרגל יובל לפקולטה, אשתדל לעשות לך סטטיסטיקה מבין החברים שאפגוש.
    נערך לאחרונה על ידי Boogle; 09-02-2010 בשעה 21:51:43.
    Boogle ולא Google קפיש?
    על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
    צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.

בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי

מנחת הבית
    נען
    תודה!
    147
    הודה 548 פעמים ב 227 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    3 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

הייי בן. אני אישית ממקור ראשון יכול לתת לך המון מידע על העתודה האקדמאית באופן כללי. לפני שנסעתי לדרום אמריקה הייתי בתוכנית כזו, עשתי תואר במתמטיקה ומדעי המחשב. יש לזה הרבה חסרונות והרבה ייתרונות חשוב שתדע את הכל. לגבי אוירונאוטיקה וחלל באופן ספציפי.. יוסי להלן Death_Keeper אצלנו בפורום יוכל לספר לך עוד מידע. אני מאמין שעוד חבר בגולה שמעדיף שלא אזכיר את שמו אבל הוא גם יצור איתך קשר.
    אני עוד שבוע בחזרה בארץ
    שלחתי לך בפרטי את הטלפון שלי.
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti

מנחת הבית
    חוות רונית
    תודה!
    58
    כניסות לבלוג
    2
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

תודה לכולם על התשובות
    בוגל- אני מודע לכך שהמסלול קשה ועמוס, אבל בתור אחד שעושה 35 יחידות בתיכון (5 מתמטיקה, 5 רובוטיקה, 5 אנגלית, 5 פיסיקה, 5 מדעי המחשב) אני חושב שאוכל להתמודד עם העומס, אני מודע לכך שיש סיכוי שבמה שאני אעבוד בסוף לא יהיה שום קשר למטוסים כטבמ"ים או דברים מעופפים אחרים, אבל בכל זאת הלימודים במסלול נראים לי מאוד מושכים ומעניינים ובסופו של דבר אני חושב שאני מעוניין לעבוד בתחום המכטרוניקה, בין עם זה יעוף או לא
    תודה לכולם, אשמח לשמוע עוד תשובות
    Gaui X3-Ikon Fbl
    Trex 450L- IKON Fbl
    Telink SU-29
    JR X9303 2.4Ghz

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יש המון עבודה בתחום... תע"א, אלביט, אירונוטיקס, רפא"ל, תע"ש, חברות קטנות, חברות ייעוץ, הייטק, וגם חו"ל.
    אוירונוטיקה זה מקצוע מערכתי, לכן עם הידע שיש לך מהתיכון - תוכל גם לתכנת, לעסוק בבקרה, לנהל, להנדס מכונות, להנדס מערכות, לפתח אלגוריתמים, ... בקיצור הרבה.

לדעתי, תשתדל גם לצאת לקצונה.

אתה מוזמן להתקשר מחר.
    איל

054-6666-654

תודה!
    4
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אלעד,
    אני היום נמצא בשירות הסדיר שלי אחרי סיום תואר ראשון בפקולטה.התפקיד שלי מעניין, והעבודה הימיומית שלי היא מחוברת מאוד למקצוע. (בעיקר תכן מכני של התקנות - פנימיות וחיצוניות על מסוקים).
    בכל אופן, יש לי חברים שסיימו איתי ולא הלכו לצבא, (לא עתודאים), שהיום נמצאים בתע"א, רפא"ל, סולתם, תע"ש וכדו'... יש עבודה בתחום... ומי שהנושא מעניין אותו באמת...ימצא את הנישה שלו.
    הנושא רחב מאוד ומכיל הרבה מאוד דיסיפלינות - אתה יכול לתכנת, לחשב ביצועי מנועים, חישובי אוירדינמיקה, ביצוע תכן מכני, ביצועי כלי טיס - ועוד...
    לגבי המסלול באופן כללי... אני ממליץ ללכת על עתודה רק במקרה שאתה יודע מה המקצוע בו תרצה לעסוק ב - 10 -15 שנים הקרובות. התחילו איתי לא מעט חברים את המסלול, כשנכנסו לפקולטה שזו היתה העדיפות השלישית שלהם, לא היה להם מושג על מה התואר - ורובם נשרו אחרי שנה.
    בכל אופן, בהצלחה.
    דבר איתי אם יש לך שאלות
    0524240913
    יוסי

תודה!
    89
    הודה 302 פעמים ב 270 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כמו כל דבר בחיים - זה תלוי בך.
    הלימודים בשנתיים הראשונות כללים ורק אחר כך נכנסים יותר למקצועות ספציפיים.
    אפשר מהמקצוע הזה להגיע להרבה עיסוקים שחלקם קשורים למקצוע ורובם לא.
    השרות הצבאי שלך יכול לנוע בין מעניין למשעמם מאוד וזה תלוי במקום שתגיע אליו וגם בגישה שלך לחיים.
    צביקה

If you can't make it fly, try harder, else RTFM

תודה!
    3
    הודה 2 פעמים ב 2 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לפי תחמי התעניינות שלך לא הייתי מגביל את עצמי לתחום ה"מטוסים"

אתה יכול ללמוד הנדסה מכאנית באונברסיטת תל אביב ולבחור מסלולים שונים שמעניינים אותך
    אחד המסלולים הוא אוירודימיקה (כן, באונברסיטת תל אביב לומדים אוירודינמיקה ומבצעים מחקרים במנהרות רוח וכ"ו).

מחר (ב 12.2.10) יש יום פתוח באוניברסיטת תל אביב (כולל סיורים במעבדות השונות) - אתה מוזמן להכיר ולהתרשם מבית הספר להנדסה מכאנית

רוב הבוגרים עובדים בתחום ההנדסה המכאנית (התחום כל כך רחב ולכן קשור כמעט לכל נושא ).

בהצלחה.

תודה!
    0
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כמישהו שנכנס לשירות לפני כשנה במסגרת העתודה, קח בחשבון מס' דברים:

1. הלימודים מאוד קשים, זה לא כנפיים באוויר ו HAUNTING של זנב וכל מיני דברים נחמדים שמדברים עליהם פה - זה הרבה מאוד פיזיקה, זוויות וחישובים. החישובים שכרוכים בכך ייצאו לך מכל החורים. תוודא שזה לא יהרוס את האהבה שלך לתעופה.
    2. רק אחד מתוך שלושה, בקירוב, משתלב לעבודה בתחום. היתר הולכים להייטק/מסלולי ניהול.
    3. אתה תידרש לעשות טירונות תוך כדי לימודים, כך שסמסטר קיץ הוא בד"כ לא אופציה. תצטרך לעבוד קשה ולהוציא ציונים מעולים בתנאים קשים בהרבה מאלו של יתר הסטודנטים.
    4. כשתשתלב חזרה לשירות, לא תוצב במשרד נוח עם שעות נוחות. ישלחו אותך לעבודת שטח (כנראה באחד מבסיסי ח"א) מאומצת, ייתכן ובכלל לא יישאר לך זמן להטסת טיסנים/מסוקים ולאט לאט האילוצים יגרמו לך להפסיק להטיס.
    5. כמו שכבר אמרו, רוב העבודה הטובה בתחום היא בחו"ל - האם אתה רוצה להגיע למצב שבו יום אחד תצטרך להחליט בין קריירה בחו"ל ללהישאר בארץ עם החברים?

אני לא אומר לך לא ללכת לעתודה - אישית, אני מאוד מרוצה מכך שהלכתי לעתודה וכיום אני עוסק בתחום ולומד המון. אממה, אני למדתי כלכלה וחשבונאות כך שאין התנגשות בין התחומים עבורי.
    תעשה טוב טוב חושבים לפני שאתה בחור ללכת לעתודה, יש המון בוגרים שלה שממש לא מרוצים מההחלטה שעשו בגיל 18.

בהצלחה!

מנחת הבית
    נען
    תודה!
    147
    הודה 548 פעמים ב 227 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    3 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Ashaman צפיה בהודעה
    5. כמו שכבר אמרו, רוב העבודה הטובה בתחום היא בחו"ל - האם אתה רוצה להגיע למצב שבו יום אחד תצטרך להחליט בין קריירה בחו"ל ללהישאר בארץ עם החברים?
    אני מקווה שאתה לא חושב לעבוד בחברות תעופה בחו"ל.. מתוך ניסיון מאוד אישי כל חברה שיש לה קשר הדוק עם הצבא אמריקאי (=חברה טובה וגדולה) דוגמה בוינג, לוקהיד מרטין, north grumman וכ'ו לא יקבלו אותך לעבודה מכיוון שהיית בצבא זר.. על אחת כמה וכמה אם היית קצין והשתחררת בגיל 26 אחרי שירות ארוך מאוד מהרגיל. מצד שני בחברות כאלו אתה תהיה בורג מאוד קטן.
    שוב, אני מדבר מתוך ניסיון אישי.
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti

תודה!
    0
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי MDreamer צפיה בהודעה
    אני מקווה שאתה לא חושב לעבוד בחברות תעופה בחו"ל.. מתוך ניסיון מאוד אישי כל חברה שיש לה קשר הדוק עם הצבא אמריקאי (=חברה טובה וגדולה) דוגמה בוינג, לוקהיד מרטין, north grumman וכ'ו לא יקבלו אותך לעבודה מכיוון שהיית בצבא זר.. על אחת כמה וכמה אם היית קצין והשתחררת בגיל 26 אחרי שירות ארוך מאוד מהרגיל. מצד שני בחברות כאלו אתה תהיה בורג מאוד קטן.
    אם זה מופנה אליי - וודאי שלא, אני אפילו לא בתחום.
    אבל מסכים עם כל מילה.

תודה!
    4
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אהלן, החבר'ה פה רואים שחורות...יותר מידי...
    איתי סיימו בפקולטה 12 איש - מתוכם 3 יושבים בבסיסים (ומרוצים מזה) - השאר...בקרייה.
    זה לא נכון לומר שלא תמצא עבודה בתחום בארץ...להיפך, מחפשים בנרות בוגרי הפקולטה שלנו עם נסיון על מטוסים. אבל, השכר לא גבוה כמו בחברות ההי-טק למינהן...
    זו החלטה קשה, וחשובה, שתשפיע על ה - 10 שנים הקרובות שלך...שקול אותה בכבד ראש,לפני גיבוש ההחלטה הסופית שלך.
    בכל אופן, בהצלחה!!!!

מנחת הבית
    חוות רונית
    תודה!
    58
    כניסות לבלוג
    2
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

דרימר- אני לא חושב על לעבוד בחברה בחו"ל
    תודה רבה לכל העונים, הוספתם לי המון מידע מועיל
    Gaui X3-Ikon Fbl
    Trex 450L- IKON Fbl
    Telink SU-29
    JR X9303 2.4Ghz

תודה!
    58
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי MDreamer צפיה בהודעה
    מוזר, חבר טוב, בוגר שלושה מחזורים לפני, עם "תג" שרות במשה"בט + רפא"ל, עובד כיום בבואינג בסיאטל....

אבל הוא "עוף מוזר" עוסק באנליזות חוזק כל ימיו...

ציטוט נכתב במקור על ידי Death_Keeper צפיה בהודעה
    אהלן, החבר'ה פה רואים שחורות...יותר מידי...
    איתי סיימו בפקולטה 12 איש - מתוכם 3 יושבים בבסיסים (ומרוצים מזה) - השאר...בקרייה.
    זה לא נכון לומר שלא תמצא עבודה בתחום בארץ...להיפך, מחפשים בנרות בוגרי הפקולטה שלנו עם נסיון על מטוסים. אבל, השכר לא גבוה כמו בחברות ההי-טק למינהן...
    זו החלטה קשה, וחשובה, שתשפיע על ה - 10 שנים הקרובות שלך...שקול אותה בכבד ראש,לפני גיבוש ההחלטה הסופית שלך.
    בכל אופן, בהצלחה!!!!
    יוסף, אתה בעל חלומות...

לצערי, ואני לא רוצה לפתוח פה אבל, כל שוק ההייטק שלנו הולך לחטוף שוֹק וטלטלה איומה.
    לא זו בלבד שבמקומות, בהם אפשר לעסוק במקצוע, עושקים את המקצוענים (בג'ובות) כלל המקצועות נמצאים כיום בסכנה ברורה ומיידית של איבוד פרנסה. כבר כיום יש נדידה מאוד גדולה של קונצרנים גדולים (אלו שמקימים גם סניפים בארץ וקונים את הסטארט אפים פה) למזרח, אנחנו ישבנו וחיככנו כפיים של "איזה יופי כל העבודות השחורות בסין,הם יהיו הפועלים ואנחנו נהנה ממוצרים זולים שאנחנו פיתחנו" .

אז זהו שלא !!!

חברות סיניוות החלו למכור כיום גם שרותי פיתוח (ע"ע HK), עלות שעת מהנדס שלהם 1/10 מהמערב (שלא לדבר על ישראל שבשל שער הדולר עלות שעת מהנדס שלנו גבוהה יותר) והכח הכלכלי של העלות הזולה עושה את שלו. יותר ויותר אנשים מאבדים את משרתם או נאלצים לרדת כ -50%-25% בשכר, ועדיין הפרוייקטים והעבודה זורמים החוצה לסין (וגם להודו).
    יש 2.5 מיליארד סינים והודים גם יחד , זה כמעט מחצית מאוכלוסיית העולם, כל עוד מחיר עבודתם יהיה זול יותר העבודה תבוצע שם.

מה עושים? לא יודע, כרגע מי שנמצא במערכות ה"ביטחוניות" שלנו, בשל מצבינו הביטחוני ה"עדין" מקום עבודתו כפי הנראה עדיין מובטח, כך שלמי שנח שם, שיחזיק חזק בכסא, אנחנו נכנסים לרכבת הרים מטורפת...

מה שהיה הוא, חד משמעית, לא מה שיהיה !

ולאלעד, תהיה בטוח שאתה הולך ללמוד את מה שאתה אכן מאמין שתרצה ואת מה שאתה מאמין שתוכל לעסוק בו בעתיד, אף אחד לא יכול להבטיח לך במה תעסוק בעוד 5 שנים, אף אחד לא יכול להבטיח לך שתגיע ליחידה שנראית לך וגם לא מי יהיה השמוק שיפקד עליך ויכתוב עליך חוו"ד ויעידו החברים שבמערכת אם לא כך הדבר.

כשהתחלתי ללמוד, פרוייקט הלביא היה האטרף של כל תעשיית ההייטק בארץ, מהנדסי האווירו היו "עשירי המשק" ,כשסיימתי ללמוד, הפרוייקט נסגר והפך להיות לקבר של התעשייה והאווירונאוטים הפכו ל"עניי עירך".
    Boogle ולא Google קפיש?

תודה!
    6
    הודה 23 פעמים ב 21 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני חושב שאתה קצת מגזים...
    מה גם שאותם כוחות שוק שמעבירים את העבודה למזרח, יעלו שם לאט לאט את השכר של העובדים, בסופו של דבר הכל מתאזן.
    מה גם שבנתיים, איכות הפיתוח במזרח היא נמוכה מאוד, הם מקבלים בעיקר את העבודות השחורות בפיתוח, ויקח להם הרבה זמן להגיע לרמה של המערב, אין מה לדאוג

תודה!
    58
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי assafwei צפיה בהודעה
    אני חושב שאתה קצת מגזים...
    מה גם שאותם כוחות שוק שמעבירים את העבודה למזרח, יעלו שם לאט לאט את השכר של העובדים, בסופו של דבר הכל מתאזן.
    מה גם שבנתיים, איכות הפיתוח במזרח היא נמוכה מאוד, הם מקבלים בעיקר את העבודות השחורות בפיתוח, ויקח להם הרבה זמן להגיע לרמה של המערב, אין מה לדאוג
    צר לי להשמע אפוקליפטי , הלוואי ואני טועה.
    הנה כמה עובדות:

1. בסין המשכורות נקבעות על ידי המשטר. והן קבועות וקשיחות
    2. מספר בוגרי האוניברסיטאות עולה שם בהתמדה ועל המשטר לדאוג להם לתעסוקה - הם אינם מופנים להיות מאבטחים כמו שאנחנו עשינו לעולים מחבר העמים.
    3. עם תחילת המשבר בסין המשטר הוריד את המשכורות ב20% בכדי להתאימן למצב השוק החדש
    4. כל החברות הגדולות רוכרשות חבילות פיתוח מוצרים הכוללות שעות הנדסה וייצור בהקפים עצומים, הכדאיות הכלכלים עבורם היא גדולה והעלות מצחיקה.
    5. באופן אישי חוויתי העברה של פרוייקט לפיתוח בסין מן הסיבות לעיל
    6. מספיק להסתכל על השיפור באיכות המוצרים ובתכנונם של המוצרים באתר של HK בשנתיים האחרונות.

יש לי עוד עדויות ממקור ראשון ושני, אבל אני חושב שזה מספיק.
    שיחה שהיתה לי היום עם חבר העוסק בכ"א טכנולוגי והשמות למעלה מ25 שנה איששה את מסקנותי, אי אפשר להשוות את המשבר הנוכחי וההתפתחויות בשוק בעקבותיו להתפוצצות הבועה ב2002, השוק היום מגיב אחרת לחלוטין ומתנהג בהתנהגות שונה לחלוטין ממה שהיה מקובל לחשוב בעשורים האחרונים.

ימים יגידו, רק שאף אחד לא יאמר שהכתובת לא היתה על הקיר.
    Boogle ולא Google קפיש?

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •