למישהו יש נסיון עם זה, שווה משהו ?
למישהו יש נסיון עם זה, שווה משהו ?
גם אני מתכנן על אחד כזה .
עולה 30$ אצל הסיני , אין כרגע במלאי.
על פי מה שקראתי הדבר הזה אמין ביותר
ועוזר ל RTH להיות יותר אמין .
מצד שני יש גם את GPS. החדש 10 הרץ
שנותן קריאות גובה הרבה יותר אמין
Shoot for the Moon. Even If You Miss, You'll Land among the Stars
Trex 600ESP - Trex 450 - Skywallker FPV - Mikrokopter Okto - Phantom 2 - Phantom 1
עזוב אותך אי אפשר להתבסס על GPS במיוחד בדאונים אני אתן לך דוגמא:
אתה יכול לטוס באותו גובהה איבדתי לווין אחד אתה תראה שינוי בגובהה.
הבנתי שהרמת דיוק של החיישן היא ברזלוצייה של מטר!
הGPS שלנו מזייפים גם עם יותר לוויינים מאשר 2-3..
הוא גם דיי מאבד את הנקודת אפס שלו.. (לפחות שמדובר בET)
אני קניתי מד מהירות אווירית נראה לי יותר הכרחי לצרכי RTH מאשר גובה ברומטרי.. הGPS מספיק מדוייק בשביל החזרה הבייתה לדעתי.. כי בכל מקרה אתה מכוון אותו על שיוט בגובה גבוה לא?
בכל מקרה אם אין לך GPS אתה לא תוכל להפעיל את הטייס האוטומתי.. כי אני מניח שהוא לא יידע לאן לחזור, לא?
במהלך הטיסה 9-10 לווינים למעט פעמים שאתה עושה סיבוב חד ואז זה יורד לאיזה 7.
אז איך אתה מסביר שהוא לפעמים מתחרפן ? קורה לפעמים שהמראת מראה גובהה 0 אתה חוזר מטיסה פתאום הוא מראה לך -30 מטר כל מיני תופעות כאלה...
איזה מעבד יש למקלט ?
ברמה העקרונית בכל הכלים הרציניים מדידת הגובה נעשת ע"י חיישן לחץ ברומטרי.
המד גובה הזה עובד רק עם כל היחידה שלהם הוא לא עובד לבד. האמינות שלו לא משהו. הם בזמנו כתבו לי שבאזור גובה פני הים יש להם בעיה.
איציק
Some things you can only really appreciate from above
אתה צינור: http://www.youtube.com/user/IRonen
עמית אני מטיס אם מד גובה ברומטרי של ET
ראה סרטון קצר של המראה ונחיתה גובה התחתלתי לא הכי מדויק אבל באופן כללי הוא די מדויק לעומת הGPS
ערוץ הסרטים שלי
דרור
וואלה חברה כאילו אנחנו מדברים כל אחד על OSD אחר .
נכון שזה לא הדבר הכי מדוייק בעולם אבל עד עכשו לפי דעתי זה
עושה את העבודה ואפילו טוב.
נראה לי ש-GPS V4 בגירסה 10 הרץ
יתן נתונים הרבה יותר מדוייקים ויחסוך את הצורך בחיישן גובה נפרד
Shoot for the Moon. Even If You Miss, You'll Land among the Stars
Trex 600ESP - Trex 450 - Skywallker FPV - Mikrokopter Okto - Phantom 2 - Phantom 1
איציק צודק,הסנסור לא יכול לעשות את העבודה לבד תלוי בתוכנה המקשרת בין הסנסור לבקרה,ויש באוקטו שלי סנסור מאוד מדויק(יחסית) וניתן לראות זאת בוידאו שפרסמתי בעבר. בתוכנה של האוקטו יש בעייה בגובה מעל 2500 מטר אבל ניתן לפתור זאת ע"החלפת נגדים, ראו ציטוט:
Airpressure sensor at high altitude: If the Mikrokopter is going to be flown at very high altitudes (eg 2500 meters), then it is possible that the airpressure sensor will not operate correctly. The resistors have been calculated for airpressures of 850 to 1100 hpa. At 2500 metes the airpressure will be about 750 hpa. to correct this, solder a 1.5 (to 4.7) kOhm resistor (value dependent upon altitude) parallel to R21.
The sky is my playground
מוטי
עושה תעבודה בצורה סבירה כדי לקבל סדר גודל באיזה גובהה אתה נמצא.
אבל כשטיס דאון רוב הטיסה ללא מנוע, אז הדיוק היא פונקצייה מאוד חשובה כדי לחפש טרמיקות שיעור גלישה וכו'.
אני שוקל גם להוסיף וריומטר
Some things you can only really appreciate from above
אתה צינור: http://www.youtube.com/user/IRonen
GPS צריך 4 לווינים לפחות לניווט 3 מימדי (זו משוואה עם 4 נעלמים - כולל הזמן) בכל מקרה גובה GPS זה פרמטר מאוד לא מדוייק וקופצני.
נראה שהחיישנים האנמומטריים של ET עושים את העבודה לא רע - אין לצפות שחיישן של 30 דולר ייתן דיוק ורזולוציה כמו חיישן של 2000 דולר.![]()
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM