מה ההבדל בין מסוק עם ccpm למסוק בלי?
אני יודע מה ההבדל מבחינה טכנית. השאלה שלי היא מה ההבדל מבחינת המטיס.
מה ההבדל בין מסוק עם ccpm למסוק בלי?
אני יודע מה ההבדל מבחינה טכנית. השאלה שלי היא מה ההבדל מבחינת המטיס.
נערך לאחרונה על ידי eran144; 05-08-2008 בשעה 15:30:22. סיבה: טעות כתיב
BELT CP RTF
יותר כח בקולקטיב נותן עצירות טובות יותר וטיקטוקים חזקים יותר. תיאורתית פחות מדוייק - מעשית, אם מכוונים נכון אין שום הבדל.
בקרו בגלריה שלי:
http://www.runryder.com/helicopter/gallery/64454/
אתר הבית שלי: www.FlyingDuck.co.il
למה פחות מדויק??
Futaba 10C 2.4, Mini Titan
Trex 700!!!!
איתי
בגלל שערוצי התנועה לא מופרדים מכאנית.
אם למשל יש הבדל אפילו קטן בין הסרוואים - נוצרת תנועה לא אחידה שלהם ואז בשינוי פיטצ' מקבלים עיוות לצד מסויים. לכן רצוי להשתמש בשלושה סרוואים חדשים ומאותו סוג ולכוון את המערכת עם מכשיר מתאים שבודק שהצלחת ישרה ולא משנה זווית לאורך תנועת הסוושפלייט.
בקרו בגלריה שלי:
CCPM = Collective Cyclic Pitch Mixing
או בעברית : מיקס פסיעת קולקטיב לפסיעת סייקליק.
המשמעות של כך היא שבמסוק ללא CCPM, צלחת הניהוג (SWASH PLATE) נהוגה ע"י 3 סרבואים שכל אחד מהם אחראי על שליטה בציר אחד. הראשון על הקולקטיב (זוית התקפה של הלהבים), השני על ציר הגלגול והשלישי על ציר העלרוד.
במסוק CCPM כל 3 הסרבואים מחוברים לצלחת ישירות וכל תנועה על כל אחד מ-3 הצירים נעשית ע"י הזזה מתואמת (לכן נקרא MIX) של כל שלושת הסרבואים.
זה ההבדל מבחינה טכנית.
מבחינת הבדלים בטיסה, במסוק CCPM ברור מאליו שיש הרבה יותר כוח בסוואש (שכן כל תנועה מתחלקת על 3 סרבואים) וכתוצאה מכך גם מהירות יותר גבוהה בהיגוי, על חשבון סיכוי גדול יותר לחוסר דיוק (כפי שאופיר ציין) מפאת אי התאמה מושלמת בין תנועתם של 3 הסרבואים.
כתוצאה מכך מסוק CCPM בהשוואה למסוק ללא CCPM יתאים יותר לביצוע תרגילי 3D, ואלו שמעונינים במסוק מדויק ככל הניתן (F3C למשל) ייתכן ויבחרו במסוק מיקס רגיל.
נכון להיום נראית מגמה של שימוש ב-CCPM גם במסוקי F3C - אשמח אם מישהו מבין המתחרים בארץ יוכל להרחיב בעניין.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי ליאור זהבי; 05-08-2008 בשעה 16:43:54.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
עקרונית כל המסוקים הם ccpm בהגדרה כי תמיד ישנו מיקס בין הקולקטיב לבין הסייקליק במהלך הטיסה.
אנחנו מתייחסים למסוקי eccpm שנעזרים בעזרי תוכנה לסנכרן את תנועת הסרבואים לאותה פעולה נדרשת.
ומה זה eCCPM?
BELT CP RTF
eCCPM זה בדיוק המצב שתיארתי. רוב המסוקים ללא CCPM מכונים STANDARD MIX ומסוקי eCCPM מכונים פשוט CCPM.
מקווה שעשיתי לך קצת סדר בבלאגן של הנתונים.![]()
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
טעות! לא כל המסוקים הם CCPM וגם לא בהגדרה....CCPM זהו MIX בפני עצמו (גם בשלט הוא מוגדר כ MIX נפרד) לכן ההנחה שכל המסוקים הם CCPM הוא פשוט לא נכון ומטעה/
עמית ציין כי ישנו תמיד MIX בין הקולקטיב לבין הסייקליק.....לא נכון.הMIX יהיה לעולם בין סרוו הקולקטיב לסרוו המנוע.אבל ממש לא תמיד בין הקולקטיב לסייקליק או לעילרוד.את השילוב של השלישייה (סייקליק,עלרוד,קולקטיב-מפרידים מנוע כרגע) הוא אך ורק בMIX ה CCPM.
נערך לאחרונה על ידי אורח; 17-10-2008 בשעה 23:52:27.
שאול הגיבור שוב טועה ומטעה.
מסוקי מיקס רגיל נקראים לעיתים mCCPM שמשמעותו Mechanical Cyclic-Collective Pitch Mixing ומסוקי eCCPM הם בעלי Electronic Cyclic-Collective Pitch Mixing.
זה גם ההבדל בדיוק בין eCCPM ל- mCCPM. בעצם mCCPM אלו מסוקי המיקס הרגיל כגון רפטור, סקידו, פרייה ועוד.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
אני רואה את זה מגיע...
חברה, לנשום עמוק, לחשוב לפני שאתם מתקתקים את התשובות וננסה לשמור על תרבות דיון. תשאירו את זה על הפאן המקצועי לפני שיהיה מאוחר מידי...
לי אישית נראה שיש כאן הבדלי טרמינולוגיה בין אנשים שונים וראיתי את הבלבול הזה כבר לפני כן כשחיפשתי מידע על הנושא.
הכל בסדר יניב....לי אין מה להגיב,צריך להתנהג כאן בנימוס ובתרבות דיון כפי שציינת.
רציתי שתדע אגב שאחת הסדרות הכי אהובות עלי אי פעם היו הדרדסים.ומיתוכם הכי אהבתי את בר מוח .
נכנסתי לערך של ויקיפדיה על הדרדסים וקראתי על בר מוח.
הדמויות הן דמויות בידיוניות ואין לייחס אליהן האנשה כלשהיא.
בר-מוח :דרדס ידען, אך שחצן ומרגיז. מרכיב משקפיים. נוהג לצטט את דרדסבא ונחשב לסגנו, לפחות בעיני עצמו. בר-מוח נוהג להשתחצן בקרבתו לדרדסבא, ולעתים קרובות מטיף מוסר לדרדסים ומאיים עליהם שילשין עליהם לדרדסבא. רוב הדרדסים אינם אוהבים את בר-מוח, וכאשר הוא מטיף להם מוסר, הדרדסים נוהגים לחבוט בו ולהעיף אותו למרחק רב והוא נוחת על ראשו. בר-מוח הוא חברו הטוב של ביש גדא.
ביש גדא :דרדס מגושם, גמלוני וחסר מזל. ידידו הטוב ביותר של בר-מוח, ובעצם היחיד שמסוגל לסבול את הטפות המוסר שלו.
הנה הקישור
באהבה דרדסבא.
ועכשיו נחזור לנושא המיקצועי. אינך יכול לקרוא למיקסר "ידני" מתי שנוח לך "MIXER".מיקסר הCCPM ה"טהור" בא בתצורה אחת בלבד.כאשר שלושת הסרוואים עובדים ב-י-ח-ד. ישנן שני תצורות של CCPM האחת 120 מעלות והשניה 140 מעלות. (הסבר במאמר נפרד).וכל קומבינה אחרת פשוט לא תעבוד.....זה בדיוק כמו להשוות את ה 9C למערכת 2.4 מתקדמת....זו אחיזת עיניים,שנועדה לתת תיאור רק בשביל להישמע מלומד,זה יוצר התפלמסות שאי אפשר לצאת ממנה.
אפרופו טרימינולוגיה... מה אתה אומר על המשפט הבא? "...Terminology is The DNA of Knowledge"
שמח בביצה.
נערך לאחרונה על ידי אורח; 18-10-2008 בשעה 04:22:54.
למי שמתעניין בנושא, הנה הסבר טוב כולל ציורים
http://www.iroquois.free-online.co.uk/ccpm.htm
אני תמיד חשבתי שה M זה Mechanism ואז זה מסתדר עם המונחים של eCCPM ו- mCCPM.
בהגדרות בשלט גם הגדרות של רפטור נופלות תחת סוג של CCPM
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
אני מקווה שתלמד לקרוא עד הסוף...
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
they are all using ccpm and can be distinguished from each other as either mCCPM (mechanical mixing) or eCCPM (electronic mixing). In mCCPM each servo performs only one function (collective, lateral cyclic and fore-aft cyclic) and in eCCPM each servo carries out more than one function.
יש שם 6 עמודים ארוכים מאוד עם הסברים הנדסיים מהו MCCPM...
נערך לאחרונה על ידי עמיתפורת; 18-10-2008 בשעה 10:39:43.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
אפרופו דרדסים ומסרים סמויים: ידעתם שהסדרה באה למעשה לקדם את רעיון הקומוניזם בצורה סמויה?
שימו לב שכל הדרדסים בדיוק באותו הגובה ולובשים אותם בגדים חוץ מדרדסאבא שגבוה קצת יותר (כולם שווים אך יש שווים יותר) ובצבע אדום (קומוניזם) ועם זקן (סטאלין)- אין להם כסף וכולם תורמים לקהילה ועובדים. כאשר הם רוקדים או צועדים הם עושים זאת כמו חיילים במבנה מסודר של טורים או במעגל.
ולעניין: שאול:0 האקדמיה:2
מה שכן, במקוריות ובצבעוניות, שיסל מנצח בענק.
בקרו בגלריה שלי:
יאלה, מתי נגיע לדף הרביעי?.....![]()
כמו בובליל כל שבוע מועמד להדחה ונשאר בזכות קהל הצופיםולעניין: שאול:0 האקדמיה:2
מה שכן, במקוריות ובצבעוניות, שיסל מנצח בענק.
אצלי הדרדסים קידמו עוד כמה רעיונות סמויים בתור ילד...ומוטב שישארו סמויים![]()
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm