חברה, זה ממש "מצחיק" לקרוא פה כל מיני ספקולציות.... (חלק מהאימרות נכונות ואני לא מתחייס עליהן).
מהנסיון שלי (מנהל יבוא מספר שנים בחברה מסויימת ובעלים של חברת מסחר בינ"ל קטנה במשך שנתיים) אוכל לומר מספר דברים:
* EMS - שירות שניתן ע"י חברות הדואר הלאומיות ברוב העולם. שירות יקר יותר מדואר רגיל אבל הרבה יותר זול משירותי DHL/UPS/FEDEX...
למרות שיש אחוז מאוד קטן של מקרים בהם לוקח לחבילות EMS להגיע הרבה זמן, בד"כ מסיבות מוצדקות כגון כתב לא ברור בספח, חגים לאומים (למרות שיש לפעמים סתם פשלות - לרוב בארה"ב), הוא מהיר הרבה יותר מדואר רגיל. וגם במקרה שהחבילה לא מגיעה בזמן, אפשר לאתר אותה בקלות או לפתוח בקשת חקירת דואר לאחר 30 יום (לעומת 90 יום בדואר רגיל וגם אז הם לא מוצאים כלום).ככלל, אם מדובר במשהו שערכו יותר מ10-20 דולר או משהו שלא נכנס למעטפה רגילה (מעטפות הן הכי מהירות להגיע בדואר רגיל, לחבילות לוקח יותר זמן - עניין של סיווג) - תשתמשו בEMS. לרוב לומדים זאת מנסיון רע של המתנה לחבילה חצי שנה.....
מה עוד, שחבילות EMS מבוטחות על $200 ללא עלות נוספת (כמובן שגובה הביטוח תלוי בערך ובתכולה של מה שרשום על ההצהרה - נגיע בהמשך).
המגבלה של EMS זה 20ק"ג לחבילה. אבל אם יש צורך ביותר - פשוט מפצלים לכמה חבילות.
* אם שולחים משהו ממש קטן מארה"ב אז הדרך הזולה ביותר (וגם יחסית מהירה) זה משלוח במעטפות דואר. מעטפה קטנה -> $5, מעטפה גדולה ->$12
* מכס הדואר (ברחוב ההלכה בת"א) עוצר כל חבילה שערכה המוצהר + עלות המשלוח גבוה יותר מ $50 (או $40 , אני לא זוכר). כלומר אם שולחים לכם משהו בEMS ועלות המשלוח היא $70 - כמעט בטוח שיעצרו את החבילה. במקרה של EMS ממזרח המצב לפעמים קל יותר. בחלק מהמדינות לא מדפיסים את עלות המשלוח על החבילה. כמו כן נבדקות חבילות אקרעיות, חשודות (חבילה ענקים, וכבדה ומתוכה מבצבצת אריזה חדשה של משהו והערך הוא $1) וגם אנשים שיש להם היסטוריה רעה של חבילות בסיווג שיקרי.
* אם החבילה נעצרת במכס - המסווגים בודקים את הניירת. אם הם מאמינים לתכולתה אז הם מחשבים את המיסים (מס רכישה + מע"מ) לפי הערך הכולל (ערך פריטים + משלוח) ומביאים לסניף שלכם ושם אתם משלמים. לרוב, במקרה של EMS, אתם צריכים להגיע לת"א עם כל הניירת (חשבוניות) ואז יחשבו לכם את המיסים. שם סביר להניח שגם יפתחו את החבילה כדי לבדוק אותה.
וזה משהו חשוב, למרות שהחברה נראים ממש, אבל ממש לא מבינים, על תחשבו כך. יש להם כל-כך הרבה נסיון (ותאמינו לי, שכל מה שתשלחו - מישהו אחר כבר שלח) שהם יודעים להבדיל חלקי חילוף (פתור ממס רכישה אבל חייב מע"מ) לבין ציוד חדש ושלם. הם גם יודעים להשתמש באינטרנט לבדוק מחירים ויכולים אפילו לבקש שתראו בEBAY את המכרז שבו זכיתם וכמה שלמתם (לא רק את הנייר שהדפסתם בעצמכם

).
בנוסף, אם יש פריטים שדורשים אישורים, כמו מערכות רדיו (כן, גם מקלט בלבד), דלקים, ספקי מתח וכ"ו, הם לא יאשרו לשחרר את החבילה וידרשו שתמצאו אישורים ממשרדים ממשלתים שונים (תקשורת, מכון תקנים....).
בקיצור, על תהיו חזירים ותלכו על כל הקופה (לא לשלם כלום). אם כבר הגעתם לבדיקה (כלומר החבילה לא שוחררה מעצמה) אל תבאו עם חשבונית PAYPAL על סכום של $1.99 כאשר החבילה במשקל 5ק"ג ויש בה שני קיטים פלוס מערכת רדיו החלומית שלכם (לא מעניין אותם אם יש חנות בישראל שמוכרת אותה). עם הערך שאמיתי הוא $1000 ותוכלו למצוא הסבר הגיוני למה אתם שלמתם רק $500 )כמות, חיסול מלאי, אחד הקיטים לא מלא וחסרים חלקים (לא נרא לי שהם יבדקו כל קיט וקיט) - יהיה בסדר.
לסיכום:
- למשלוחים שכן חשובים לכם - מומלץ EMS ולו רק כדי לשון בשקט. משלחים אחרים כמו UPS יקרים יותר (טובים יותר) אבל שם תשלום המיסים ודאי ויקר מאוד.
- תבקשו שהשולח לא לפרט יותר מדי על התכולה. לא לכתוב בשום מקרה POWER SUPPLY, 110VOLT, 220VOLT או שום מילה אחרת שתרמז עם חיבור לחשמל, שידור או קליטה (לדוגמא RC, REMOTE CONTROL, TX/RX 2.4GHZ). עדיף שהתאור יהיה מופשט ושישמע כחלקי חילוף עם מילים מוזרות (TREX PARTS, FIXED BELT HELI, GUAI ACCESSORIES). את הערך אני אוהב לשמור באיזור ה $20.
- אם קבלתם הודעה להגיעה לסניף בהגנה, אל תלחצו - זה נוהל רגיל. תשתמשו בהגיון בריא ובקצת תחכום, אבל אל תזגימו!!!
- שהשולח לא יצרף חשבוניות לחבילה. במקרה הצורך תביאו עצמכם. וכמובן שאם על ההצהרה כתוב שזו מתנה, החשבונית המצורפת תראה ממש מוזר (אלא אם אתם משלמים על מתנות

)
זה בקצרה.
אשמח לעזור,
יבגני