כאחד שנכנס לעולם הנפלא של הטסת מסוקים, יצא, ושוב נכנס כמה פעמים (בעיקר בגלל סיבות של חוסר זמן) לא אחת נשאלתי ע"י חברים, קרובים או סתם אנשים, כיצד מתחילים להטיס מסוק?
הרי כולכם בטח עברתם את החוייה שהטסתם מסוק וחבר או אדם שעבר במקום התלהב מזה והתחיל לשאול שאלות על התחביב.
חלקינו הגדול התחיל להרצות לו על מסוק "מקצועי" 6 ערוצים, CCPM, על סוואש, ג'ירו, בקר מהירות ועל עוד אלף ואחד מושגים שבטח השאירו את אותו אדם מגרד בפדחתו ומנסה להבין באיזו שפה בדיוק דיברנו?
אלה שהעזו וביקשו להתנסות, קיבלו מיד שיעור של עד כמה זה קשה להטיס מסוק...
גם אלו שהשתכנעו והחליטו להיכנס לתחביב, ישר שללנו את כל אותם "צעצועים" בעלי רוטור כפול, אלו בעלי שלושה או ארבעה ערוצים ואת מסוקי ה-FP. הגדרנו אותם כבזבוז של כסף, כסוג של צעצוע חסר ערך ומיד המלצנו על מסוק של מינימום T-REX 450 ולמי שיכול , עדיף שילך על משהו יותר גדול וכמובן, איך אפשר בלי REAL-FLIGHT G-5000 או הסימולטור הכי טוב שידם משגת.
לרגע שכחנו שלא כולם רוצים מיד "לקפוץ למים העמוקים", לא לכולם יש את האמצעים הכלכליים להרשות לעצמם מסוק שכזה וגם אלו שיש להם, וילכו לרכוש מסוק 3D, סימולטור ושלט 8 ערוצים, לא אחת ירסקו אותו או בכלל יפחדו להרים אותו לאויר ולאחר זמן מאוד קצר, יגיעו להחלטה שזה לא בשבילם, ימכרו את כל הציוד בהפסד כספי ו"יקפלו את הזנב" ואת החלומות של להטיס מסוק.
לדעתי, לפני שממליצים למישהו איזה מסוק לרכוש, חשוב מאוד להקשיב לצרכים של אותו אדם, הן האישיים והן הכלכליים.
אין צורך ב"להפציץ" אותו במושגים בומבסטים, לספר לו עד כמה זה קשה ושהוא בטוח הולך לרסק...
אני אישית התחלתי את דרכי כם מסוק מסוג LAMA של E-SKY. אני בטוח שחלק מחברי הפורום מתחלחלים רק למשמע שם החברה הזו.
אך אני חושב שבמסוק הקטן והנחמד הזה, שאגב עדיין טס אצלי כבר למעלה מ-4 שנים, היה סוג של התנסות מאוד ידידותית, כיפית ומספקת.
המסוק נתן לי תחושה של אוריינטציה כללית ושל ביטחון בהטסה.
לאחר מכן "קפצתי" למסוק 6 ערוצים מסוג COPTER X וזה לאחר שהתאמנתי רבות בסימולטור (שקיבלתי מחבר) והרגשתי בטוח להיכנס לזה.
חקרתי רבות, למדתי את החומר, צפיתי בכל סרטוני ההדרכה האפשריים, התייעצתי עם אנשים ורק שהרגשתי שאני מספיק מבין איך המכונה הזו עובדת, רכשתי את המסוק.
לצערי, לאחר זמן לא רב של הטסה ובעיקר מחוסר זמן, המסוק בילה יותר בשכיבה בבית מאשר באויר. החלטתי למכור אותו.
עכשיו שיש לי קצת זמן, החלטתי לחזור לעסק.
שוב התאמנתי בסימולטור והחלטתי לרכוש מסוק.
רכשתי מסוק 6 ערוצים חדש, אך החלטתי שלא אטיס אותו מיד, לא אחזור על הטעות של קפיצה "מעל הפופיק".
הנחתי את המסוק החדש בצד ורכשתי בנוסף אליו מסוק של WALKERA מסוג 4 ערוצים FP. וכן, אני בטוח שאלו ש"התפלצו" לשמוע את השם E-SKY, בטח "מתפלצים" שבעתיים למשמע השם WALKERA.
אך מה אומר לכם רבותי, כל הפחדים, החששות וחוסר הודאות שבקניית ה"צעצוע" הזה, שרבים אמרו לי לא להתקרב אליו בשום פנים ואופן, התבדו ברגע שהמסוק עלה לאויר.
נכון, זה לא T-REX 500, אך הוא מאוד יציב, נוח להטסה, בעל תגובות עדינות, זמן טיסה ארוך יחסית ובעיקר מספק המון הנאה.
מה שאני רוצה לומר: זה שלכולנו יש מטרה של ליהנות ולהביא עוד אנשים לתחביב. אז לפני שאנחנו ישר "מפציצים" את אותם "אאוטסיידרים" שמנסים לחבור אלינו, רגע לפני שאנחנו ממליצים להם להוציא אלפי שקלים ורגע לפני שאנחנו גורמים להם להתאכזב, זכרו שיש גם דרך אחרת להיכנס לתחביב.
אולי היא לא האידאלית בעיננו, אולי היא ארוכה יותר, אך היא שם, היא קיימת והיא מספת "הצצה" או פתיח לעולם הנפלא הזה ובעיקר הרבה כיף.
משם, למי שרוצה, השמיים הם הגבול...
בברכה,
ניסים