יש לי מצלמת וידאו סוני DCR-HC37E
איך אני יכול להעביר את הצילום מהמצלמה (מהקלטת) למחשב ואיך אני יכול לערוך את הסרט?
יש לי כבל RCA מהמצלמה....
תודה
שמוליק
יש לי מצלמת וידאו סוני DCR-HC37E
איך אני יכול להעביר את הצילום מהמצלמה (מהקלטת) למחשב ואיך אני יכול לערוך את הסרט?
יש לי כבל RCA מהמצלמה....
תודה
שמוליק
Futaba 10CHG
Raptor 90
Raptor 50
Sukhoi 29 140S Sebart
EF Extra 300 91
תזדקק לכבל Firewire וכרטיס מתאים למחשב.
בחלק מהמחשבים כבר יש כזה כרטיס מובנה, הוא נראה בדומה לכניסת USB רק טיפה יותר רחב ועם מגרעת בקצה.
כל זה בשילוב התוכנה החינמית Windows Media Maker, בXP היא באה עם מערכת ההפעלה, בגירסאות החדשות יותר יש להורד אותה במיוחד.
רק הערה אחת. חיבור Firewire מאוד רגיש במצלמה ! כאשר אתה מחבר את המצלמה למחשב, אם אתה עובד עם הסוללה של המצלמה, הבעיה פחות חמורה. אבל אם אתה עובד עם ספק הכח של המצלמה שמחובר ל-220 וולט, חשוב מאוד :
1) לחבר את כבל ה-Firewire למחשב ואז למצלמה (כשהמצלמה כבויה).
2) לחבר את כבל ספק הכח למצלמה.
3) לחבר כדבר אחרון את ספק הכח לשקע בקיר !! ורק אז להדליק את המצלמה (המחשב עצמו יכול לעבוד בזמן החיבור).
המצלמות מאוד רגישות להבדל הפוטנציאל בין האדמות בזמן החיבור. חיבור שלא בסדר הזה שורף מאוד בקלות את יחידת ה-Firewire במצלמה (וכשזה קורה יותר כדאי וזול לקנות מצלמה חדשה מאשר לתקן).
4) ניתוק המצלמה בסדר הפוך כשהיא כבויה !!
נערך לאחרונה על ידי umbo; 04-09-2010 בשעה 21:33:49.
ראיתי שיש כבל FIREWIRE עם USB - האם זה מספיק טוב או שאין מנוס מלקחת כרטיס מיוחד?
Futaba 10CHG
Raptor 90
Raptor 50
Sukhoi 29 140S Sebart
EF Extra 300 91
אין חיה כזו. יש חיבור USB ויש חיבור FIREWIRE ! אין חיבור שהוא משותף. אם אין לך כניסת FIREWIRE במחשב (יש לזה שם נוסף - IEEE 1394 ובמצלמות סוני הוא נקרא גם iLink - הכל שמות שונים לאותו הדבר), אפשר לקנות כרטיס כזה והוא עולה בערך 30 ש"ח, הכרטיס הפשוט ביותר מספיק. (חשוב שיהיה מצורף כבל מתאים שנקרא 6-4 , ששה פינים בצד של המחשב ו-4 פינים בצד המצלמה)