המנוע מחר מגיע אלי מחו"ל (עם חבר לעבודה)למסוק טירקס 700 המנוע מדחס לחץ קבוע למיכל דלק ולא האגזוז זה הדגם האחרון של או אס עם רגולטור והוא ללא משאבה.
מישהו התעסק איתו בארץ??????????????????????
המנוע מחר מגיע אלי מחו"ל (עם חבר לעבודה)למסוק טירקס 700 המנוע מדחס לחץ קבוע למיכל דלק ולא האגזוז זה הדגם האחרון של או אס עם רגולטור והוא ללא משאבה.
מישהו התעסק איתו בארץ??????????????????????
TREX 700N DFC
GOBLIN 700 SKOOKUM BE GPS
EASYGLIDER PRO
מציע לך לפנות לחן צרפתי. אם מישהו התעסק עם זה זה הוא
רון טוסמן
אחלה מנוע, קל לכיוון, צריך להיות זהיר קצת בהרצה אם אתה רוצה לקבל את מלוא הכוח ואורך חיים ארוך. הרבה יותר טוב ממנועי OS הקודמים בעיקר בגלל האחידות בפעולה שלו.
אם תצטרך עזרה שלח לי הודעה או משהו
מבלי לפגוע בכבודו של הצרפתי עם מנוע ה HZ-R הראשון בארץ- אני גם מכיר את המנוע המדובר והרצתי כבר כמה כאלו, זהו אכן מנוע מצויין שמספק המון המון כוח.
אם לא תתפוס את חן - אתה מוזמן להתקשר אם תצטרך עזרה.
מע' הדיחוס החדשה גורמת למנוע לעבוד טוב יותר בטווח הבינוני ופועל יוצא לשמור סל"ד טוב יותר לאורך תרגילי 3D תובעניים שבין כה וכה מפילים את הסל"ד לאיזור הסל"ד הזה.
אאל"ט ההספק (=כח) המקס' המוצהר של ה HZ/H/HZ-R כולם זהים - אך יחד עם זאת ההספק המקס' הוא לא הנתון היחיד המעניין.
עדיין אני אישית מעדיף את ה- YS ע"פ ה- OS, גם על פני ה HZ-R החדש - ואם אפשר עם אגזוז HATORI SB-19, כל מי שניסה לא התאכזב!
אחרי שנים שאני עובד עם הOS, יצא לי להתנסות לפני 3 שבועות עם מנוע YS שישב (כמה שנים טובות)אצלי לא מעט זמן על המדף(הגיע אלי בהחלפה שעשיתי) ואני יכול לומר לחלוטין ששיניתי כיוון בעניין הזה, המנוע הזה כלכך חזק שאין בכלל מה להשוות למנועי OS שלא לדבר שהוא כבר נחשב לדגם ישן של החברה.
אתה מוזמן להתנסות.
![]()
ישראל, הOS שלך באמת היה נשמע כמו מחלה אבל אלו בטוח לא הביצועים המקסימליים שניתן לקבל מהמנוע. בשיחה עם כמה מטיסים מאוד בכירים הגענו למסקנה שהכוח מגיע מהרצה נכונה (לא ארוכה אגב). כנראה שאת שלך לא הרצת נכון, אותו דבר לגבי ליאור גם הOS שלו היה נשמע רע.
לפני שאני עברתי לOS הייתי מטיס YS, מה שייחד אותו אז (אגב אותו מנוע כמו שאתה משתמש עכשיו) זה האחידות וטווח האמצע החלק.OS תמיד הצטיינו בtop end החזק יותר.
לראיה, לפני שלושה שבועות שהייתי בדרום קוריאה, הטסתי עם אחד ממטיסי המפעל של YS ויצא לנו לדון בזה, סוג של שיחה בין חברים. אין ספק שהמנוע שלו הוציא יותר טורק אבל לא היה קרוב לאחידות של הOS החדש ובtop end אותו דבר.
תסתכלו קצת על סרטונים של nick maxwell,bobby watts, bert kamarer, alan szabo. יש להם כוח במסוקים, והם לא משפרים מנועים.
לסיכום, משני המנועים אתה תהנה, בשביל להגיע לביצועים טובים עם הOS צריכים להיות רגישים יותר אך כשזה קורה הוא מוציא יותר כוח.
חן, נשמח מאד אם תוכל לשתף אותנו מה שנקרא "הרצה נכונה". הדעות בנושא זה שונות ומשתנות ותמיד טוב לשמוע דעה של בעל נסיון רב.
אני דרך אגב מטיס עם מנוע ALIGN (זהה ל-OS HZ) בלי הרגולטור, ומיום שהחלפתי את האגזוז שלי לאגזוז של OUTRAGE הרגשתי שיפור ניכר בכוח המנוע ובמיוחד בטווח האמצע.
גם ישראל התנסה עם המסוק שלי ויכול להעיד.
לגבי YS - לא ניסיתי ולכן לא יכול להשוות. המנוע של ישראל בהחלט הכניס המון חיים למסוק ולהטסה שלו (ביחס למנוע ה-OS הגוסס שהיה לו לפני כן)
מה שנאמר כאן לגבי ה-HZ-R באמת מעניין. אולי כדאי לקנות את קיט ההסבה למנוע שלי![]()
Gaui X7
Scorpion Power System
V-Bar 5.2 Pro
Futaba 8FG
בגדול מה שהומלץ הוא דבר כזה;
1. לכוון את הסיכות כך שהמסוק יטוס טיפה יותר עשיר ממצבו הרגיל (באזור ה1.75~1.5 סיבובים).
2. לטוס בסגנון F3C (לופים, פסים ארוכים ולא מעמיסים)
3. שסיבובי המנוע לא יעברו 15000 סלד (שכל אחד יחשב לפי סוג המסוק ויחס הגיר שלו)
4. חשוב לא להגיע לoverspeed וגם לא לטמפרטורות חמות יותר מ85-90 מעלות צלזיוס לכן מומלץ את ההרצות לעשות בתקופת החורף או בבקרים ולא להתפטות להמשיך את ההרצה בכל מחיר.
5. שומרים על טמפרטורת העבודה של המנוע כך- לאחר כל שלוש דקות טיסה בחוץ לרחף בסלד נמוך כשתי דקות בשביל הקירור.
6. חשוב מאוד לשים לב שלא עובדים עני כבר במיכל הראשון.
7. ההרצה נגמרת כאשר לאחר מספר מיכלי דלק (4-7) המנוע נשמע עני פתאום. זה אומר שהרינג והסליב יושבים בדיוק אחד על השני, פותחים שלושה קליקים בסיכה ותראו איך המנוע עובד חלק חזק עם הרבה עשן.
8. לשים לב לא להעמיס מאוד על המנוע מיד לאחר ההרצה, עשו זאת אחרי גלון- בשביל לא לחמם יותר מדי את המנוע.
9. להחליף את הפלאג איתו הרצתם לאחר גלום וחצי.
ההרצה הזאת תופסת לגבי כל מנועי OS.
לשים לב שההרצה הנ"ל היא לא פשוטה ומסוכנת לאנשים לא מנוסים מכיוון שאם לא יודעים את הכיוון הראשוני הנכון ניתן להגיע למצב עני בהרצה שגורם לאיבוד קומפרסיה ואורך חיים קצר בהמשך. במקום ההרצה הנ"ל ניתן לעשות את הפשוטה בה פותחים 2 סיבובים את הסיכות, מטיסים בעדינות כגלון-שניים ומתחילים לסגור.
ה OS שלי הוא לא שלי - ולא מדובר במנוע סטוק (ראש VIPER) ככה שהסיבה שהוא עובד לא בצורה שאנחנו מכירים היא לא חד משמעית, עם זאת מנועי ה OS שלך אכן עובדים טוב מאוד ומחזיקים לך המון זמן.
לגבי ההשוואה ל YS - הפיק של ה OS לא יותר גבוה, בטח לא עם ה YSים החדשים (ואני מדבר אפילו על סדרת ה SR שהיו לפני סדרת ה SRS החדשה). יחד עם זאת גם אם נצא מתוך נק' ההנחה שהכוח בין המנועים הוא שווה ערך (או אפילו נפרגן יתרון ל OS), הרי שהטורק העדיף ורצועת הסל"ד הרחבה שה YS נהנה ממנה - כזו שמכסה טווח שבין כה וכה המסוק מגיע אליה אם נרצה או לא, כל זה גורם למנוע ה YS להרגיש יותר חזק לאורך כל קשת הסל"ד, ובסוף למסוק לעבוד יותר חזק.
מי יזנק שנייה קודם בפתיחת מצערת למלא - לא כ"כ רלוונטית, מי ישמור את המומנט תחת עומס קצת יותר.
אז לפי מה שאתה אומר כוח בטיקטוק הוא המדד?
תביא את כל מטיסי הYSים למינהם, אני מוכן
אני מביא את מוטי!![]()
סגרנו., אני צריך לתקן את המסוקים אז. אחר כך ניתן לכולם בראש עם החשמלי
וואי וואי וואי זה נראה כמו התערבות..... מתחיל להיות חם פה....
![]()
תכף תראה לאן ברחתי, משהו מחכה לי בדואר...
עוד לא קיבלתי תמונה!!!
תשלח - לפני שאני אשלח לך איזה אפרו-אמריקאי שיראה לך מה זה פוליטקלי IN קורקט (בדגש על ה IN).![]()
צריך לסגור אחת ולתמיד את העניין.
טיקטוק על הצד מספר פעמים בדקה.
זריזות יש לשני המסוקים כך שמה שנשאר זה כח מנוע.
חן - מקובל ?
אגב כובע באיזה טעם אתה רוצה לאכול ?![]()
פותח בזאת : טבלת הימורים
YS נגד OS.
מי הראשון להצביע ?
כאחד שהעלה את השירשור אני מקווה שהכל פה ברוח טובה.
TREX 700N DFC
GOBLIN 700 SKOOKUM BE GPS
EASYGLIDER PRO