שמתי לב שאגזוז Jett לOS55 זהה בגודל לאגזוז של Webra Speed 50. גם החיבור נראה זהה. עדיין לא ניסיתי להחליף ביניהם.
האם יהיה שיפור ביצועים מהאגזוז הסטנדרטי של OS (כוח/סל"ד)? מה לגבי אמינות? מישהו שמע או ניסה סטאפ כזה?
שמתי לב שאגזוז Jett לOS55 זהה בגודל לאגזוז של Webra Speed 50. גם החיבור נראה זהה. עדיין לא ניסיתי להחליף ביניהם.
האם יהיה שיפור ביצועים מהאגזוז הסטנדרטי של OS (כוח/סל"ד)? מה לגבי אמינות? מישהו שמע או ניסה סטאפ כזה?
נערך לאחרונה על ידי checkp; 18-01-2011 בשעה 16:02:01.
לא מתאים נקודה
יש הבדל של כמה מילימטרים במרווח בן הברגים
או. קיי. זה כבר גיליתי בזמן שחיקיתי לתשובה. בכול מקרה אני צריך מעריך כדי להתקין אגזוז אחר. יש לי מישהו שיכול להכין את המעריך שיתאם בין חיבור os לווברה. כדי להשקיעה מאמץ בכלל? או כדי פשות לקנות Jett מוכן?
קנה JETT מוכן:
http://cgi.ebay.com/JETT-ENGINEERING...item5641a112b1
לאיזה טיסן זה מיועד?
ומה המטרה שלך,להגיע למהירויות גבוהות?
Jett מוכן + מעריך = חצי ערך של המנועה.
המטרה היא הכן יותר מהירות וכוח. הטיסן שוסטרינג (Shoestirng) של Great Planes.
כרגע אני מטיס עם 11х7 APC, וחסר לי קצת כוח. עם 12х6 יש מספיק כוח אבל לא מספיק מהירות. נשאר לנסות 10х8 אבל אני בספק שזה ייתן הרבה. המנועה פשוט חנוק עם הגזוז של OS0, מעבד הרבה מהירות בתמרונים ולא מושך למלא כמו שצריך וראיתי אותו מנוע עם Jеtt , עובד ומושך מעולה, קוראה לטיסן שלי את הצורה והמנוע עוד לא סיים ההרצה ועובד עשיר מאוד.
![]()
נערך לאחרונה על ידי checkp; 18-01-2011 בשעה 16:02:52.
תישמע מנועי OS לא נועדו לטיסני מהירות..אין להם את מה שצריך.
מה שאתה יכול לעשות זה למכור את המנוע ולקנות מנוע רוסי או לעשות מה שאני עשיתי
קניתי מנוע OS 50HYPER +אגזוז מג'ק מאפלר למנוע 46AX וקיבלת מפלצת
אני מטיס איתו טיסן SWIFT של LHK עם פרופ 10X9 היום בדקתי עם תוכנת דופלר בסביבות ה 190 ק"מ.השבת ננסה פרופ 9X9 אני מצפה למהירות יותר גבוהה
סירטון של החייה בקרוב.
אם תרצה עזרה בנושא צור איתי קשר בפרטי.
מושיק,
המפלט השחור שקישרת הוא דגם הקוויקי של Jett; ומיועד לסל"ד גבוהים משמעותית ולמדחפים קטנים בהרבה, מאלה עליהם דיבר מתחיל השרשור.
ה-'מג'יק מפלר' שקישרת אינו אלא Macs One-Piece, שאינו מוסיף שום כוח למנוע ואינו מג'יק מפלר כהגדרתו; לא מני ולא מקצתי... והוא סתם עולה המון כסף!
יתרונותיו היחידים על המפלט המקורי הם משקלו הנמוך ומידותיו הקומפקטיות.
דווקא ה-JettStream הוא ממש מג'יק מפלר...
אם המנוע שלך נראה לך חזק, הרי שהן תכונותיו ה-'טבעיות' של ה-OS.50 Hyper שאינן נובעות מאגזוזו...
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 06-01-2011 בשעה 15:19:40. סיבה: הוספת פרטים.
מושיק
אני מריח הוצאה כספית נוספת
עמיחי
דר,
בין כה וכה מנועי המסוקים באים ללא אגזוז ,והאגזוז השחור יושב עליו יפה
וגם הוא זול יחסית לאגזוזים של JETT וNELSON.
לא ניסתי עם אגזוז רגיל כך שאין לי מוסג האם האגזוז השחור נותן ביצועים יותר טובים.
אני הלכתי על השילוב הזה מנסיון אחר של אנשים שניסו והיו מרוצים.
ולכן המלצתי הייתה מבוססת על המידע שקיבלתי.
כיום התמורה שאני מקבל עם המנוע ואגזוז השחור מספיקים לי.
נ.ב
חוץ מזה לאן נעלמת כל-כך הרבה זמן?
ניסיתי גם להתקשר עליך אבל החלפת מספר.האם המספר בחתימה שלך זה המספר החדש?
נערך לאחרונה על ידי מושיק; 06-01-2011 בשעה 21:54:01.
מושיק,
המספר בחתימתי הוא דווקא הישן שלי...
את החדש גנבו באוגוסט, ביחד עם הארנק, מתוך התיק במקום עבודתי.
טרם בחרתי בטלפון חדש חליפי; והישן משרת אותי היטב.
היות שכתבת לגבי ה-Macs One-Piece שהוא מג'יק מפלר בעוד שאינו כזה, הייתי חייב לתקן את הדברים. אני מכיר כמה חנויות שמוכרות אותו ככזה...
לגבי המפלטים של Nelson ושל Jett; הם נותנים תוצאות של ממש!
הסל"ד מוגברים ב-1,200-1,900 סל"ד, ביחס למפלט המקורי הבא עם המנוע.
התוספת להספק היא סביב 25%.
אני מֶצֶר על כך שהמפלטים של נלסון, ה-UltraThrust, אינם מיוצרים עוד.
אלה שנמכרים ע"י RossiEnginesUSA, נרכשו מחברת Performance Specialties, עת הנרי נלסון פרש מהתחום מחמת גילו ובריאותו.
המפלטים של Jett ממשיכים להיות מיוצרים ע"י דַּבּ ג'ט.
מה שנכון ,נכון ה Macs One-Piece מתואר כ מגיק מאפלר בכל חנות שמוכרים אותו
ולכן קראתי לו כך.
דר,
מה המשמעות המוסג מג'יק מאפלר?
מושיק,
מנוע להט (glow) שתי-פעימות מפיק רעש נורא, כאשר הוא מופעל כשפתח-הפליטה גלוי ופתוח.
הסיבה העיקרית לכך אינה רק, כמו שעלולים לחשוב; שחרור לחץ הבעירה שהצטבר בצילינדר...
הסיבה העיקרית היא שבְּעֵת שהבוכנה היורדת חושפת את פתח הפליטה לחלל הצילינדר, הבעירה עדיין מתרחשת!
בניגוד לכך, מנוע 'דיזל' של טיסן (לא מנוע דיזל 'אמיתי', אלא כזה השורף דלק שהוא תערובת של שמן-קיק, נפט ואֶתֶר (ותוסף משפר בעירה)), שורף את כל הדלק כצעט מיידית; וחשיפת פתח-הפליטה משחררת רק לחץ צבור. לכן יכול מנוע 'דיזל' לפעול גם ללא משתיק, מבלי להפר את שלותם של מטיסים אחרים, או של השכנים... עם משתיק, מנוע 'דיזל' כזה עם מדחפו, משמיע רעש שאינו עולה בעוצמתו על זה של מנוע חשמלי! והמפלט כמעט ואינו מפחית מכוחו של המנוע.
מנוע להט דרוש למשתיק כדי להיות ידידותי לסביבה, אבל כל לחץ נגדי המפריע לו לפלוט את גזי הפסולת הבוערים, מפחית מכוחו. היו מנועים שנבחנו ע"י עתוני טיסנאות בחו"ל (בעיקר Model Airplane News ו-RCM שנסגר), שבהם התקנת המשתיק שנרכש יחד עם המנוע הפחיתה את הספקו בשיעור ניכר מאוד. מנוע ה-Super Tigre G21/.46 איבד 46% מכוחו! אובדן נפוץ יותר כתוצאה מהתקנת המשתיק, היה בשיעור 20-30% מהספק המנוע.
גם כיום גורמים המשתיקים לאיבוד חלק מהותי מכוח המנוע, אבל רובנו רואים בזה 'רע הכרחי', שכן ללא המשתיק לא נוכל להטיס ומנועינו לא יפעלו כראוי בסיבובי-סרק.
בשנות השמונים של המאה שעברה, צץ מתחרה אוסטרלי ב-F3D ושמו רנג'יט פלן (Ranjit Phelan) (שגם לאחרונה השתתף והתמקם היטב באליפויות העולם), ועיצב משתיק קומפקטי. לא זו בלבד שמשתיק זה לא גרע מכוחו של המנוע, אלא אף הגביר אותו ב-20-25%; וזאת מבלי להסתמך על העקרונות הטהורים של צינור-התהודה (Tuned-pipe).
העיקרון של סוג משתיק כזה הוא ה-Helmholz resonator, שהוא הגורם לשריקה הנשמעת כאשר נושפים על שפתו של בקבוק, או של תרמיל של כדור.
ישנם כאלה הקוראים למג'יק מפלר Quarter-wave pipe, אבל קשה מאוד לבסס את התאוריה הזו...
על עיקרון ה-Helmholz resonator מתבססים; פחות-או-יותר, כל המשתיקים מסוגם של ה-JettStream ודומיהם, משתיקי-התהודה של MVVS ורוֹסי, המשתיק של Tower והמשתיקים שצורפו למנועי Q500 של ווברה, K&B וסופר-טייגר.
ה-Macs One-Piece מעולם לא תואר ע"י יצרנו כ-Magic Muffler; ומעולם לא נטען שהוא מוסיף כוח כלשהו למנוע כלשהו...
והוא באמת לא מוסיף ולא נועד להוסיף כוח. עם מנועים שונים הוא עלול לתת מאות בודדות של סל"ד יותר, או פחות, מהמפלט המקורי.
השימוש במוּשָׂג Magic Muffler לתאורו, ע"י סוחר המציע למכור אותו; הוא שקר והטעיה מכוונת!
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 07-01-2011 בשעה 12:00:31. סיבה: הבהרות והוספות.
תודה על הסבר המורחב![]()
אתה קרוב מאוד למהות ההסבר, מנשה...
אבל החלק המהותי כאן לוקח בחשבון גם את המהירות... אם תנשוף באיטיות, לא ייווצר הרעד שיוצר את הצליל ואם תנשוף במהירות גבוהה מספיק, הרעד לא ייוצר גם כן.
כמובן שיש את אותה הנקודה בה האפקט בשיאו.
אבל האפקט החיובי קיים כל עוד הסל"ד הוא בתחום מסוים; לערך אותו הסל"ד של השיא 20%±.
מעל ומתחת לתחום האפקטיבי, אין לאותו משתיק את אפקט תוספת הכוח.
בינתיים הסתפקתי בהורדה של דפלקטור(מדהים איך הוא חונק את המנוע) והתקנה של פרופלור 10x8, בנוסף ניסיתי לטוס עם דלק 15% ניטרו. המנוע מאחורי הכיסוי והיה די מתחמם ובאיזה שהוא שלב מתחיל לאבד כוח, עכשיו אם 15% נראה שזה בסדר.
בעתיד,במידה וארצה לשפר ביצועים, אני אלך אל Jett,קצת יקר אך נראה שזה שווה את השקעה.
עגב, שמתי לב שבחוברת הדרכה של המנוע, הנתונים של סל"ד מדודים אם דלק 15%, אולי זה מה שדרוש כדי להגיע לביצועים המוכרזים אל ידי היצרן?
P.S: סליחה אל השגיות כתיב, השתדלתי. (20 דקות לפוסט זה מוגזם)
P.P.S: תודה לכל המשתתפים ואל הסברים של DarZeelon
נערך לאחרונה על ידי checkp; 18-01-2011 בשעה 16:05:04.