את הקופטריקס 450
![]()
את הקופטריקס 450
![]()
CopterX FPV ?![]()
*** מה זה עושה פה ?
הכוונה כמובן היתה לפורום שמעל ..
אני מניח שיקח לי כמה זמן עד שאזמין את הסקיד הזה
בבקשה להעביר לפורום הנכון.
והנה השאלה הראשונה
החיצים בצילום מראים את החיבור של הרודים של הסואשפלייט לסרבואים
לא מסומן בחוברת איך לחבר את זה
כמו שזה עכשיו זה בזוית החוצה
האם אני אמור לחבר את זה מבפנים ? שיהיו מקבילים לגוף ?
פשוט תחבר אותם לזרוע של הסרבו מהצד הפנימי זה יהיה בסדר
הסרבואים מבפנים אבל .. ?!
למה אתה מתכוון ?
הבולינקים מבפנים
שי
Futaba 10CHP
Outrage Velocity 50, YS 56-SR
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
סבבה
תודה.
הכנסת את הסרוואים לשקע שלהם מתוך הגוף או מבחוץ?
מבפנים את השניים הקדמיים ואת האחורי מבחוץ
כמו שבחוברת.
ושוב אנחנו חוזרים אל לימוד מסוקאות בהתכתבות, בדיוק כמו שחייה![]()
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
תתחדש ותהנה ...
TreX 500 ESP
Blade MSR
DX7
חבורת ברנר לנצח
אחלה, אז נשאר לך כמו כבר כתבו - להתקין את ה'בולים' כלפי פנים ולא כלפי חוץ..תעשה אחד ותבדוק אם זה מספיק טוב.
עודד - אין שום סיבה שבעולם לא לעזור לבחור בהתכתבות - במקום שבו הסברים לא מספיקים - התמונות מראות יפה מאוד.
זה לא כמו שחייה אלא כמו בניית בריכת שחייה - אין שום בעיה להראות את התהליך בתמונות והסברים מדוייקים. אל תשכח איך אני התחלתי..
הבחור יבקש עזרה איפה שהוא חושב לנכון .. אם זה יעלה לו בסוף מליונים ? .. או יערוף את ראשו של מישהו והבחור ישלם את התחתונים .. זאת בעיה של הבחור.
הבולינקים חוברו מבפנים והם אכן ישרים ופועלים טוב ( לכאורה)
תודה על העזרה עם זה,
לענייננו, הדבר המפחיד הזה חובר לחשמל היום .. המנוע מסתובב ( ואחרי כמה כיוונונים לכיוון הנכון ) הזנב פועל טוב, ואפילו הג'יירו מאותת שהוא בעניין ..
מה שאני לא הבנתי ( לאחר עיון מעמיק בחוברת של המסוק ובחוברת של השלט ) אני חושב שאני כיוונתי נכון את סוג הסוואשפלייט, שני סרבואים מקדימה ואחד מאחורה, עקומת מצערת וזוית ( איך קוראים בעברית לפיטש ? ) גם עושה רושם שאני בכיוון הנכון, אבל שני דברים לא מובנים לי לחלוטין.
1. מהנסיון שלי עם הוולקרה, הזזת הסטיק הימני קדימה אחורה ולצדדים אמורה להזיז את הסוואש לכיוונים הנכונים .. זה לא קורה, הסרבו השמאלי ( ממבט הנהג ) לא משתף פעולה = לא יורד כשאני מזיז את הסטיק שמאלה ...
הוא כן עולה עם השאר כשאני מעלה מצערת ויחד איתה עולה הפיטש ככה שאני מניח שהוא גם בכיוון הנכון וגם פועל ..
2. למרות שלפי החוברת הגדרתי איידל, העברת המתג לא עושה כלום למסוק ( אני מצפה להגיע למצב שמצערת באמצע זה אמצע מהלך הסרבואים ), מצד שני, הפעלת השלט במצב "איידל" מעוררת אותו לצעוק עלי שאני עם מצערת פתוחה, כלומר אני מניח שכן קורה משהו שם ...
השלט שלי זה EX6 של פוטאבה .. אם מישהו מכיר את זה אני אשמח לעזרה, גם טלפונית.
תודה.
~~~
שלב הבא אני מתכוון לפרק את הג'ויינטים ולבדוק שהם באורך הנכון / סרבואים באמצע וכו'
בנתיים אני לא מעיז להוציא אפילו את הלהבים מהמגרה להסתכל עליהם ... אני באמת מפחד מהדבר הזה.
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 22-02-2011 בשעה 22:18:10.
א. הגדרת הסוואש - אתה צריך להגדיר את הסוואש כ-CCPM 120 מעלות. בפוטאבה זה סוואש מסוג HR3 (לפחות ב-7C זה ככה).
ב.את מרכוז הסרוואים צריך לעשות לפני שאתה מחבר אליהם כל דבר (לינקים וכו'). בשלט שלך, אגב יהיה קצת קשה לעשות זאת, כי אין בו פונקציית Subtrim. אח"כ כבר מוודאים אורכי לינקים ומחברים אותם לסרוואים. את הכיולים הראשונים, אגב, עושים עם גרף פיטץ' לינארי לגמרי - 0%-25%-50%-75%-100%, ללא שום שינוי בשלב הזה. אחרת לא תבין מאיפה ההגבלה - מכניקה או אלקטרוניקה.
ג. סרוו "עקשן". בניגוד לטיסנים, כאן הסרוואים עובדים במתואם ולכן צריך להכנס לתפריטי ה-Swash Mix (לא ניסיתי להגדיר את זה ב-6EX, בדוק עם המנואל של השלט שלך) ולא רק ל-Reverse. יכול להיות שאצלך המיקס מוגדר הפוך.
בכלל - המלצה חמה - תרשם לאתר הזה, כנס לחדר הטכני של בוב פינלס ופשוט תעקוב אחרי הדרכות הוידאו שלו על טירקס 450SE V2. הקופטר זהה מבחינת מבנה, כך שתקבל שם הסבר מאד מפורט על התהליך.
לדעתי - לא מצחיק ולא ענייני. יותר קל לשלוח את הבנאדם למקום שיקבל הדרכה מקצועית (גם לבד, בוידאו) מלבזבז זמן אינטרנט על עקיצות.לפי תיאור העבודה ומצב המסוק שלך הג'ויינטים שלך עושים את התפקיד מצויין. גם מצב הקססות. אל תפרק. להיפך. תמשיך לגלגל את הג'וינטים ולבנות בהתכתבות. רק תן צפירות עולות ויורדות לפני שאתה מתקרב לשטח
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz
גיא דבר איתי אני יכול לעזור
trex 500esp
מהיכן אתה בארץ?
אם אתה מאיזור הצפון ובא לך ללמוד את המסוק שלך לעומק - אני אשמח לעזור לך, רק תצטרך להגיע אלינו לקצרין לשם כך. מבטיח לך שתצא עם כל הידע הנדרש..
כמו שוואדים כתב - צריך לקבוע סוואש על 120 מעלות בשלט ולוודא שהסרוואים אכן מחוברים בדיוק למקומם המתאים.
לגבי מירכוז הסרוואים - תדליק שלט, תעביר סטיק שמאלי לאמצע המהלך שלו, תנתק זרועות סרוואים ותרכיב אותן מאוזנות לחלוטין, גם אם זה אומר להחליף כיוון זרוע כדי לקבל את המירכוז המדויק.
אלעד.
קרעת אותי מצחוק
כל השאר
אני אבדוק, תודהברור לי הנושא של 120 ccpm אבל מה שיש שם זה s3 / s1/ e3 כש e3מתאר את הצורה הנכונה וזה מה שבחרתי, אחרי זה יש אפשרות לכוון כמה אחוזים כל סרבו יהיה מעורב בעניין .. אולי פה צריך לכוון משהו, בזה לא נגעתי.
טוב .. לאט לאט![]()
לירן תודה. אני אדבר איתך.
אלעד, קצרין טיפה רחוק בשבילי .. אבל תודה![]()
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 23-02-2011 בשעה 05:57:53.
דורון תיבדוק אם הגוינטים שלך טריים כשאתה בונה את המסוק שלך.
וגם כשאתה מכניס את הציר למנוע תיבדוק קודם את החריץ.
טוב, זהו ...
הכל מוכן.
בערך ...
עכשיו אני צריך מומחה שיעבור על זה לפני שאני מנסה להמריא והורג מישהו ( אותי )
כל האלקט' פועלת כמו שהיא אמורה לפעול.
יש רעידות בזמן הפעלת המנוע. אני מניח שזה איזה חופשים בראש.
האם יש המלצה גורפת להחליף קומפלט את כל הראש לטירקס 450 ?
יפה איפה אתה מטיס ?
trex 500esp
sorry
trex 500esp
WOW
כולי באנדרנלין .... איזה מטורף זה .....
פי מליון וחצי יותר יציב מהוולקרה ... ופי מליון וחצי יותר מפחיד מהסולופרו
~~~
עריכה:
אגב, הקטע עם הסוואשפלייט היה שהחלפתי בין סרבואים 1 ו 6 הדבר תוקן וכמובן עכשיו הכל כמו שאמור להיות.
המסוק מרחף במקום ( בערך .. אולי עוד טיפה קיזוזים .. כי הוא מושך טיפה אחורה ) בגובה חצי מטר בשמחה וששון ...
שאלות שלא ברורות לי אליכם, ואני אקבל בחיוך את הדחקות אבל אני מבקש גם תשובות רציניות ..
1. מה זה REVO ? יש לי הגדרה כזות בשלט שאני לא מבין מה היא עושה, אין שום שינוי ניראה לעין כשאני משחק איתה
2. מה הכייונים של הגיירו ? יש מתג על השלט למעלה מכוון ל +80 ולמטה מכוון -60 מה המשמעות של זה ? כשהמתג למעלה יש מנורה אדומה על הג'יירו ולמטה אין
3. HOLD זה ניתוק של המנוע כשהפיטש ממשיך לעבוד .. נכון ? אם זה מיועד לאוטורוטציה .. אני לא מעוניין בזה.
תודה![]()
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 01-03-2011 בשעה 10:46:38.