שמות משתמשים לתיוג

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 29

נושא: איך מחברים שתי סרווים מנוגדים של מאזנות לנקודה אחת במקלט ?

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל איך מחברים שתי סרווים מנוגדים של מאזנות לנקודה אחת במקלט ?

יש לי מקלט 4 ערוצים (זמני עד שיגיע 7 ערוצים) ועל הטיסן יושבים 5 סרווים ..
    כל מאזנת סרוו בניפרד. אני יודע שאפשר לפצל מנקודה אחת במקלט לשתי סרווים שיהיו
    מנוגדים אחד לשני .. אז מי שיודע איך לעשות זאת שיסביר ואם יש תמונה זה יהיה נהדר
    נ.ב
    אני רוצה להכין מפצל בעזרת מאריכים וסרווים בלבד..

תודה מראש לעונים ולעוזרים .. חג שמח וכשר לכולם .. !!
    נערך לאחרונה על ידי zivic808; 18-04-2011 בשעה 19:13:52.

תודה!
    21
    הודה 5 פעמים ב 3 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: איך מחברים שתי סרווים מנוגדים של מאזנות לנקודה אחת במקלט ?

אתה צריך Yקונקטור כנס לאחת מחנויות הטיסנים המובחרות(או לחליופין אל אתרו של מיודענו הסיני) ותקנה שם מחבר שכזה

חג חירות כשר ושמח!

שי
    שי
    Futaba 10CHP
    Outrage Velocity 50, YS 56-SR
    אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.

תודה!
    1
    הודה 55 פעמים ב 32 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: איך מחברים שתי סרווים מנוגדים של מאזנות לנקודה אחת במקלט ?

הכי פשוט ללא אלקטרוניקה. חתוך 2 כבלים מאריכים וחבר את החוטים של השקעים כל צבע לזה מהכבל השני בהתאמה אדום לאדום שחור לשחור וצהוב לצהוב. בסוף חבר זכר אחד בהתאמה. חבר למקלט ויש לך 2 סרוואים על כבל מאריך אחד. אם אחת מהמאזנות עובדת כמו השניה החלף צד על ראש הסרוו של נקודת החיבור מהמאזנת. זה יהיה אולי קצת באלכסון אבל מה זה קצת אלכסון לרדיו 4 ערוצים. בהצלחה. יש גם אפשרות לקנות הופך כיוון סרוו אלקט' אבל עד שזה מגיע וכו'.

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי mosheg צפיה בהודעה
    הכי פשוט ללא אלקטרוניקה. חתוך 2 כבלים מאריכים וחבר את החוטים של השקעים כל צבע לזה מהכבל השני בהתאמה אדום לאדום שחור לשחור וצהוב לצהוב. בסוף חבר זכר אחד בהתאמה. חבר למקלט ויש לך 2 סרוואים על כבל מאריך אחד. אם אחת מהמאזנות עובדת כמו השניה החלף צד על ראש הסרוו של נקודת החיבור מהמאזנת. זה יהיה אולי קצת באלכסון אבל מה זה קצת אלכסון לרדיו 4 ערוצים. בהצלחה. יש גם אפשרות לקנות הופך כיוון סרוו אלקט' אבל עד שזה מגיע וכו'.
    אם תוכל להעלות תמונה זה יעזור לי מאוד או הסבר מפורט יותר.. תודה מראש אחי

מנחת הבית
    היה בעבר מנחת ראשון לציון
    תודה!
    151
    הודה 92 פעמים ב 71 הודעות
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

במידה והסרוואים מותקנים בכנפיים באופן סימטרי כלומר תמונת ראי אחד של השני (סביר שכך הם מחוברים אבל תמונה יכולה לעזור) כל מה שצריך זה חיבור Y בין הסרוואים למקלט. אין צורך בהופך כיוון או חיבור של פושרוד באלכסון לראש הסרוו.

תודה!
    31
    הודה 180 פעמים ב 100 הודעות
    כניסות לבלוג
    3
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

+1 על כל מה שאמרו כולם חוץ ממשה, שסתם מלחיץ אותך.

תודה!
    72
    הודה 44 פעמים ב 30 הודעות
    כניסות לבלוג
    3
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יש לי בשביל חיבור Y ,אשמח לעזור לך ולהראות לך על מה דיבר משה ,אני מקרית גת .
    אם אתה לא מסתדר אשלח לך בדואר .
    רוצה לספר בדיחה לאלוקים ?ספר לו על תוכניותיך!

,אלון שדה.

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: איך מחברים שתי סרווים מנוגדים של מאזנות לנקודה אחת במקלט ?

בשביל לחבר שני סרבואים לאותו ערוץ, צריך Y-harness; אבל כדי שהם יסתובבו לכיוונים מנוגדים, יש צורך ב-'הופך אות'...

ככלל, האות מגיע בחוט השלישי (צהוב\לבן) של הסרבו. אות של 500 מיליוולט אומר לסרוו 'עמוֹד'. אות של מעל 500 מיליוולט אומר לסרוו 'הסתובב לכיוון א'. ואות של מתחת ל-500 מיליוולט אומר לסרוו 'הסתובב לכיוון ב'.
    כאשר הסרבו זז לכיוון המתאים, הפוטנציומטר הפנימי שלו מעלה, או מפחית את המתח בהתאם, במטרה להחזירו ל-500 מיליוולט.

לא ניתן להחליף בין חוטי ה-(-) וה-(+), כי הסרבו יזוז עד הסוף לצד אחד וייתקע שם עד שיישרף...

'הופך אות' ישנה אות של 550 מיליוולט, ל-450 מיליוולט, 350 ל-650 וכדומה; 'תמונת ראי' ביחס לערך אי-התנועה 500 מיליוולט. זה מה שדרוש לתנועה הפוכה של הסרבואים.

יש כאן פריט כזה. עבור שני דולר...

בהודעה יש בלבול בין הבקרה הפנימית בסרבו, לבין בקרת המקלט על פעולתו של הסרבו.
    נא ראו הודעה #12 בשרשור זה.

לגבי הפריט הדרוש לצורך חיבור שני סרבואים ל-Y-harness, לתנועה בכיוונים מנוגדים, ההודעה בעינה עומדת.

נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 20-04-2011 בשעה 11:06:02. סיבה: תיקון טעות.

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

מנחת הבית
    תודה!
    151
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי DarZeelon צפיה בהודעה
    בשביל לחבר שני סרבואים לאותו ערוץ, צריך Y-harness; אבל כדי שהם יסתובבו לכיוונים מנוגדים, יש צורך ב-'הופך אות'...

ככלל, האות מגיע בחוט השלישי (צהוב\לבן) של הסרבו. אות של 500 מיליוולט אומר לסרוו 'עמוֹד'. אות של מעל 500 מיליוולט אומר לסרוו 'הסתובב לכיוון א'. ואות של מתחת ל-500 מיליוולט אומר לסרוו 'הסתובב לכיוון ב'.
    כאשר הסרבו זז לכיוון המתאים, הפוטנציומטר הפנימי שלו מעלה, או מפחית את המתח בהתאם, במטרה להחזירו ל-500 מיליוולט.

לא ניתן להחליף בין חוטי ה-(-) וה-(+), כי הסרבו יזוז עד הסוף לצד אחד וייתקע שם עד שיישרף...

'הופך אות' ישנה אות של 550 מיליוולט, ל-450 מיליוולט, 350 ל-650 וכדומה; 'תמונת ראי' ביחס לערך אי-התנועה 500 מיליוולט. זה מה שדרוש לתנועה הפוכה של הסרבואים.

יש כאן פריט כזה. עבור שני דולר...

לא מדוייק. הסרוו מקבל אות בגל מרובע של 20ms. "מיקום" הראש יחסי ליחס בין הזמן שבו האות ב-1 לוגי מול הזמן שהוא ב-0 לוגי.
    במידה והשואל המקורי יעלה תמונה של התקנת הסרוואים בכנף ניתן יהיה להבין אם יש צורך בתוספות מעבר למפצל Y.

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

איזי,

ייתכן שאתה צודק, אבל אני סבור שהנך מבלבל בין הסיגנל שאותו מקבל המקלט מהמשדר, לבין הסיגנל שאותו שולח המקלט לכל אחד מהסרבואים; ואליו בלבד...

המקלט אכן מקבל סדרה של גלים מרובעים, שכשכולם מסודרים במרווחים שווים, כל הסרבואים ממורכזים.
    כאשר אחד הגלים מוסט לכיוון כלשהו, מעביר המקלט לסרבו אות המתבטא במתח, שלפיו הוא זז כדי לאפס אותו.

כך לפחות קובע המאמר הזה.

-----------------------
    Theory of operation

The block diagram of the automation for an RC servo
    The servo is actually an implementation of an ACS (Automated Control System). When no input signal is detected from the controller, the servo does just nothing. When an input signal is driven, the following actions are taken:

The controller will decode the signal into a reference voltage. Each voltage corresponds to different drive-shaft position
    The controller will read the drive shaft position by reading the feedback potentiometer's voltage.
    A comparison shall be made between those two voltages. If the potentiometer's voltage is greater than the reference voltage, the motor shall be rotated one way. If it is less than the reference voltage, the motor shall be rotated the other way. Then, the comparison shall be made again.
    If after the comparison the two voltages are equal, this means that the required position has been achieved and no more actions should be taken
    At any time, the servo is never idle. It always check if the drive shaft has change position due to any external interference. If it does, the controller will try to correct the position. Therefore, the input signal should always be driven to the servo if the desired position needs to be held.

-----------------------

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

ממשלת מאדים התחילה לגבות עמלת EMS אז הלכתי לחפש את צדק
    תודה!
    58
    הודה 80 פעמים ב 65 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

דר, אני מציע שתערוך את הודעתך כי היא שגויה ומטעה.
    מבנה פולס בקרה של סרוו הוא 1 לוגי (כ5V במערכות שלנו) במשך זמן של בין 1 ל2 מילישניות כאשר באופן נומינלי פולס של 1.5 מילישניה יביא את הסרוו לעמוד באמצע המהלך. הפולס הבא יגיע במרחק של 20 מילישניה מתחילת הפולס הקודם.

היות והוספת תגובה , דר, אתה מתאר את מערכת הבקרה שבתוך הסרוו ועוד פה היה מדובר במערכת הפיקוד בין השלט לסרוו.
    ההבדל מהותי ומערכת הבקרה בתוך הסרוו , או "איך הסרוו מתרגם את הפקודה לביצוע " לא עיניינו של שרשור זה.
    נערך לאחרונה על ידי Boogle; 20-04-2011 בשעה 10:31:21.
    Boogle ולא Google קפיש?
    על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
    צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.

בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אתה צודק , בנצי.

איזי, אתה טועה בנוגע למשך האות, אבל לא לגבי היותו אות של זמן.

לרוב היצרנים, הערך למִרכּוּז הסרבו (0°) הם 1,500µS, או 1,500 מיקרו שניות (ליצרנים מסוימים, הערך שונה - 1,600µS).
    עבורם, מגבלות התנועה המקובלות של הסרבו; (125%+) הם 2,187µS ו-(125%-) הם 813µS.
    נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 20-04-2011 בשעה 14:06:56. סיבה: תיקון.

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

מנחת הבית
    תודה!
    151
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אתה צודק , בנצי.

איזי, אתה טועה בנוגע למשך האות, אבל לא לגבי היותו אות של זמן.

לרוב היצרנים, הערך למרכוז הסרבו (0°) הם 1,500µS, או 1,500 מיקרו שניות (ליצרנים מסוימים, הערך שונה - 1,600µS).
    עבורם, מגבלות התנועה המקובלות של הסרבו; (125%+) הם 2,187µS ו-(125%-) הם 813µS.
    לפי פוטבה אני לא טועה. שים לב להבדל בין סרוו אנלוגי לדיגיטלי, עדיין פולס אחד מלא (אחד לוגי ואפס לוגי) שווה ל-20ms כמו שכתבתי.
    http://www.futaba-rc.com/servos/digitalservos.pdf
    נערך לאחרונה על ידי איזי; 20-04-2011 בשעה 12:24:35.

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

איזי,

האות שמעביר המקלט לסרבו הוא זהה, בין שמדובר בסרבו אנלוגי; ובין בסרבו דיגיטלי.
    תוכל להחליף בין שני הסוגים; ואף לחבר סרבו דיגיטלי למקלט מהעידן שלפני קיומם של סרבואים דיגיטליים...
    הוא יפעל באופן זהה, כאילו חובר למקלט 2.4GHz חדש וחדשני.

אם אתה חולק על העובדות שבפסקה הקודמת (כלומר; שאתה בטוח שסרבו דיגיטלי לא יפעל כראוי עם אות ממקלט מהעידן האנלוגי), נסה להביא סימוכין לכך. לא תצליח...

ברגע שבמאמר שקישרת בהודעתך, מופיעים ערכים וטבלאות שונים (של מתח!) עבור שני סוגי סרבו אלה, גם אתה צריך היית להבין בעצמך, שלא מדובר באות הנשלח מהמקלט לסרבו; אלא בעיבוד אותו האות מהמקלט שמבצע הסרבו.

לגבי התאמת האות לסרבו, כך שינוע בכיוון ההפוך ל-'אחיו'; צריך 'הופך האות' לשנותו כך שיהיה בערך זהה, רק מצידו השני של 1,500µS.
    אם האות המגיע מהמקלט (ולסרבו המחובר ישירות) הוא 1,800µS, צריך 'הופך האות' להמירו ל-1,200µS; כך שכיוון תנועתו של הסרבו המחובר דרכו יהיה הפוך, אך בהיסט שווה.

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

תודה!
    49
    הודה 10 פעמים ב 9 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

סליחה שאני משתלט פה אבל לאן אני מחבר את 2 הסרוואים אם אני רוצה ששתיהם יהיו במאזנות?
    הבנתי שצריך לעשות איזשהו מיקס ואני לא כל כך מבין בזה, אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד.
    (השלט הוא futaba 8fg והמקלט הוא 8 ערוצים.)
    Tx - Futaba 8FG
    Multiplex ParkMaster 3D
    Align Trex500e

מנחת הבית
    תודה!
    151
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

איזי,

האות שמעביר המקלט לסרבו הוא זהה, בין שמדובר בסרבו אנלוגי; ובין בסרבו דיגיטלי.
    תוכל להחליף בין שני הסוגים; ואף לחבר סרבו דיגיטלי למקלט מהעידן שלפני קיומם של סרבואים דיגיטליים...
    הוא יפעל באופן זהה, כאילו חובר למקלט 2.4GHz חדש וחדשני.
    מדוייק באופן חלקי. סרוואים דיגיטליים מסויימים מתוכננים לעבוד בתדרים גבוהים יותר (על חוט הסיגנל מהמקלט בלי קשר לעיבוד הפנימי.). אלה משמשים כסרוו זנב ומחוברים לג'ירו מתאים. סרוו אנלוגי שיחובר במקומם יהרס. סרוואים מהירים יכולים להתחבר למקלט ישירות, תאימות לאחור ניתן לומר. דרך אגב, אין ממש קשר לאות הנושא 2.4GHz.

אם אתה חולק על העובדות שבפסקה הקודמת (כלומר; שאתה בטוח שסרבו דיגיטלי לא יפעל כראוי עם אות ממקלט מהעידן האנלוגי), נסה להביא סימוכין לכך. לא תצליח...
    לסרוו דיגיטלי לא תיהיה בעיה, לאנלוגי עלולה להיות. חפש 760us בגוגל.

ברגע שבמאמר שקישרת בהודעתך, מופיעים ערכים וטבלאות שונים (של מתח!) עבור שני סוגי סרבו אלה, גם אתה צריך היית להבין בעצמך, שלא מדובר באות הנשלח מהמקלט לסרבו; אלא בעיבוד אותו האות מהמקלט שמבצע הסרבו.
    אכן התמונה מתייחסת לאות שמועבר מהמגבר הפנימי למנוע (טעות שלי) אבל היא יכולה לייצג באופן זהה את האות מהמקלט לסרוו כשאורך הפולס או 20ms וה"מידע" הוא באורך של 1ms עד 2ms כש-1.5ms מייצג את מרכז התנועה. הכוונה שלי בהבדלים בין סרוו אנלוגי לדיגיטלי הייתה בכך שסרוואים דיגיטליים מסויימים מסוגלים לקבל יותר פרוסות מידע בכל בכל 20ms. הטבלאות הן של זמן ולא של מתח. המתח מייצג 1 לוגי בלבד, לא חשוב הערך המדוד שלו.

לגבי התאמת האות לסרבו, כך שינוע בכיוון ההפוך ל-'אחיו'; צריך 'הופך האות' לשנותו כך שיהיה בערך זהה, רק מצידו השני של 1,500µS.
    אם האות המגיע מהמקלט (ולסרבו המחובר ישירות) הוא 1,800µS, צריך 'הופך האות' להמירו ל-1,200µS; כך שכיוון תנועתו של הסרבו המחובר דרכו יהיה הפוך, אך בהיסט שווה.
    חוזרים לשואל המקורי: הוא כנראה לא זקוק לכך היות שהיפוך הכיוון יתבצע מעצם התקנת הסרוואים הפוכים פיזית אחד לשני.
    אז מתי כן צריך "הופך אות"? לדוגמה לחיבור מדפים כאשר הסרוואים מחוברים הפוך אחד לשני בדומה למאזנות עם חיבור Y אבל יש צורך בתנועה של שתי המדפים ביחד לאותו כיוון. אז צריך להפוך את האות של אחד הסרוואים. כנראה שגם לגלגים מתקפלים שאינם כוללים סרוו פנימי.

אני נשבר , התחלתי לכתוב סקירה על אופן העבודה של סרוואים כך שגם לקוראי עברית בלבד יהיה קל להבין. כל מה שמצאתי ברשת היה באנגלית.
    כמובן שננצל את השירשור הזה ליצור ערך מדוייק ככל שניתן.

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי oz_adari צפיה בהודעה
    סליחה שאני משתלט פה אבל לאן אני מחבר את 2 הסרוואים אם אני רוצה ששתיהם יהיו במאזנות?
    הבנתי שצריך לעשות איזשהו מיקס ואני לא כל כך מבין בזה, אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד.
    (השלט הוא futaba 8fg והמקלט הוא 8 ערוצים.)
    יותר פשוט מזה לא תקבל-

עם מפצל כזה אתה לא צריך שום מיקס, רק לחבר את 2 הסרוואים ולחבר את זה לערוץ הנכון במקלט (ערוץ 1 בפוטבה וJR, ערוץ 2 בסאנווה, ערוץ ?? בהייטק ושאר ירקות)
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות Click image for larger version. 

Name:	11111.jpg‏ 
Views:	228 
Size:	23.8 קילובייט 
ID:	43793  
    נערך לאחרונה על ידי valaza; 20-04-2011 בשעה 20:54:13.

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי valaza צפיה בהודעה
    יותר פשוט מזה לא תקבל-

עם מפצל כזה אתה לא צריך שום מיקס, רק לחבר את 2 הסרוואים ולחבר את זה לערוץ הנכון במקלט (ערוץ 1 בפוטבה וJR, ערוץ 2 בסאנווה, ערוץ ?? בהייטק ושאר ירקות)
    Valaza,

אם לא הבנת, זו בדיוק, אבל ממש בדיוק הבעיה, אותה מבקש פותח השרשור זיו לפתור...

מה שציירת הוא תרשים מדויק של Y-harness, המספק אות זהה לשני סרבואים ושיביא אותם לתנועה זהה בכיוון זהה...
    מה שזיו ביקש הוא סידור שיפעיל שני סרבואים בתנועה זהה, אבל בכיוונים הפוכים - כשאחד סובב לכיוון השעון, השני חייב להסתובב בניגוד לכיוון השעון.

האם תוכל להסביר בתרשים שלך, מה יגרום לסרבואים (זהים, מן הסתם) לנוע בכיוונים הפוכים, כפי שזיו ביקש?

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי איזי צפיה בהודעה
    אני נשבר , התחלתי לכתוב סקירה על אופן העבודה של סרוואים כך שגם לקוראי עברית בלבד יהיה קל להבין. כל מה שמצאתי ברשת היה באנגלית.
    כמובן שננצל את השירשור הזה ליצור ערך מדוייק ככל שניתן.
    איזי,

לא היה ידוע לי על מקלט שנועד לעבוד עם סרבואים דיגיטליים ואיתם בלבד (digital servo dedicated receiver)... אבל אין מה לעשות נגד הקדמה.

כדי לשמור על אחידות מרבית בין יצרני הציוד, כמעט כולם פועלים עם אותם אותות. כל היצרנים כמעט, מייצרים בלעדית מקלטים שמשדרים לסרבואים אות של 625µS ± 1,500µS. וכל הסרבואים מקבלים ברצון אות זה...

גם אם תוכל להראות לזיו כיצד להתקין סרבו כך שיפעיל כוח בכיוון ההפוך לאחיו, אני בטוח שהעבודה הנדרשת לצורך השגת מטרה זו, תעלה הרבה יותר משני דולר; עלות 'הופך האות'...
    והיא גם תכער את הטיסן... שיהפוך אסימטרי.

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Valaza,

אם לא הבנת, זו בדיוק, אבל ממש בדיוק הבעיה, אותה מבקש פותח השרשור זיו לפתור...

מה שציירת הוא תרשים מדויק של Y-harness, המספק אות זהה לשני סרבואים ושיביא אותם לתנועה זהה בכיוון זהה...
    מה שזיו ביקש הוא סידור שיפעיל שני סרבואים בתנועה זהה, אבל בכיוונים הפוכים - כשאחד סובב לכיוון השעון, השני חייב להסתובב בניגוד לכיוון השעון.

האם תוכל להסביר בתרשים שלך, מה יגרום לסרבואים (זהים, מן הסתם) לנוע בכיוונים הפוכים, כפי שזיו ביקש?
    אני מאמין שזה מה שפותח השירשור מחפש, האפליקציה הנדרשת למיטב הבנתי היא 2 מאזנות, אחת בכל כנף (ראי)
    אם לא הבנתי נכון, ניתן לראות את הכתוב כבטל.
    נערך לאחרונה על ידי valaza; 21-04-2011 בשעה 09:07:39.

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Valaza,

גם לי זה נראה היה מעט מוזר, אבל בהודעותיי בשרשור זה, דבקתי בשאלתו של זיו:
    "אני יודע שאפשר לפצל מנקודה אחת במקלט לשני סרבואים שיהיו מנוגדים אחד לשני..."

...אם הסרבואים מותקנים באופן רגיל בכנפי הטיסן, הרי שהם צריכים לנוע לאותו כיוון, אם על משטחיהם לתפקד כמאזנות...
    אבל אם זיו דורש תנועה בכיוון ההפוך, אני מסיק שייתכן שהסרבואים מותקנים בכנפי הטיסן שלו, באופן שאינו בדיוק רגיל...

לזה סיפקתי פתרון, אבל ייתכן כי אתה צודק והוא טעה בדרישתו.

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

תודה!
    9
    הודה 15 פעמים ב 11 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אולי פשוט תשים חיבור Y ועל אחת היציאות תוסיף את הדבר הזה: http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=17033
    ארז
    !!!BEWARE WE ARE IN THE AIR!!!

תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ארז,

הפריט כבר הוצע לו.
    ראה הודעה #8... אבל בהחלט ייתכן שזיו אינו מפרש נכון את הצרכים שלו בציוד.

אולי אין לו צורך, אלא ב-Y-harness פשוט.

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

תודה!
    1
    הודה 11 פעמים ב 6 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

טוה הלכתי לאיבוד כאן .

בעבר הייתי זקוק למנגנון שיפעיל מומנט גבבוה מסרבואים קטנים מאוד.
    מה שעשיתי זה לחבר זוג סרבואים זה מול זה (בתמונת ראי) , וחיבורם לאותו אות בקרה .
    כמובן ששני הסרבואים אשר מקבלים אותו אות בקרה ינוע לאוטו כיוון (כל אחד ביחס לעצמו) כלומר תנוע עם כיוון השעון היא עם כיוון השעון של הסרבו אבל אם הם עומדים מחוברים בצורת ראי אז הם כיביכול נעים הפוך.

מה שעשיתי היה ליפתוח את אחד הסרבואים ולהחיף את כניסות המתח לפוטנציומטר , מהשגורם לסרבו להיסתובב הפוך (אני לא זוכר אם הייתי צריך להצליב גם את חוטי המנוע) .

אמנון

מנחת הבית
    תודה!
    151
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי thedemri צפיה בהודעה
    טוה הלכתי לאיבוד כאן .

בעבר הייתי זקוק למנגנון שיפעיל מומנט גבבוה מסרבואים קטנים מאוד.
    מה שעשיתי זה לחבר זוג סרבואים זה מול זה (בתמונת ראי) , וחיבורם לאותו אות בקרה .
    כמובן ששני הסרבואים אשר מקבלים אותו אות בקרה ינוע לאוטו כיוון (כל אחד ביחס לעצמו) כלומר תנוע עם כיוון השעון היא עם כיוון השעון של הסרבו אבל אם הם עומדים מחוברים בצורת ראי אז הם כיביכול נעים הפוך.

מה שעשיתי היה ליפתוח את אחד הסרבואים ולהחיף את כניסות המתח לפוטנציומטר , מהשגורם לסרבו להיסתובב הפוך (אני לא זוכר אם הייתי צריך להצליב גם את חוטי המנוע) .

אמנון
    כנראה שהחלפת גם למנוע את החוטים.

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. [זהירות!] לא לבעלי לב רגיש ולנשים בהריון או לנוהגים והמטיסים
    על ידי guy1a בפורום לא להבים ולא כנפיים
    תגובות: 25
    הודעה אחרונה: 09-12-2010, 21:42:53
  2. [שאלה] חיבור של סרואים מאזנות
    על ידי ויזל ישי בפורום פורום טיסני דלק
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 29-07-2010, 22:47:43