הקדמה: שום דבר לא הולך חלק עם משקפי ה-HeadPlay שהזמנתי. זה התחיל בזה שאחרי שהזמנתי אותם והם נשלחו לארץ, הסטטוס שלהם באתר הדואר לא השתנה זמן רב. אחרי המתנה לא קצרה, קיבלתי מכתב ממחלקת הביטחון של דואר-ישראל, בו מבקשים ממני להתקשר בהקדם כי החבילה מעוררת חשד או משהו. התקשרתי - החבילה המשיכה בדרכה. אבל רק כדי שאקבל עוד מכתב, הפעם מהמכס, בו אני מתבקש לבוא אליהם כדי לשחרר את החבילה. נסעתי, מצאתי חניה, שילמתי - ו...יש משקפיים! בערך. למחרת, טיסה לחו"ל מטעם העבודה, אז אין זמן לבדוק את המשקפיים. חוזר אחרי כמעט שבועיים, מרכיב את המשקפיים - רואים מצוין! בערך. בכל עדשה בנפרד רואים תמונה ברורה, אבל כשאני פוקח את שתי העיניים - התמונה כפולה. מזיז את ה-"סליידרים" לכיוון המרחק בין העדשות והפוקוס - לא עוזר. "זה עניין של להתרגל" חשבתי, וניסיתי שוב ושוב. שום דבר לא עזר - התמונה עדיין כפולה. התחלתי לחשוב שמשהו לא בסדר אצלי בראייה, ושביזבזתי איזה 300$. בקיצור, אכזבה. אבל לא בשביל זה התכנסתי, אלא כדי לספר לכם על פתרון שמצאתי פה.
לעניין: קניתם HeadPlay ואתם רואים תמונה כפולה? מרגישים שאתם ממש מתאמצים כשאתם מרכיבים אותם? כאב-ראש אחרי שמסירים אותם? מסתבר שזאת תופעה מוכרת. אם התייאשתם מלנסות לכוון את ה-"סליידרים" או את מרחק הראש מהעדשות, השרשור הבא בשבילכם. בקצרה, צריך לפתוח בזהירות את המשקפיים, ולסובב בורג אחד או שניים. השרשור ההוא מתאר די טוב מה לעשות בדיוק, אבל בכל זאת, כמה הבהרות:
1. פתיחת המשקפיים מבטלת את האחריות. מי שלא ממש בטוח שהוא חושב שהוא יודע מה הוא עושה, שלא יתעסק עם זה, וייצור קשר עם החברה. הבעייה עם הפתרון הזה הוא שבחברה עלולים לטעון שהמשקפיים תקינים - התמונה הכפולה היא עניין אינדיוודואלי ולא כולם חווים אותו (יש הרבה תלונות ב-RCGroups בסגנון: "אני רואה תמונה כפולה אבל אישתי רואה בהם טוב!").
2. צריך לפתוח את המשקפיים במקום נקי ככל האפשר מאבק, ולהזהר לא לגעת במראות ובעדשות. כל העסק עדין מאוד - צריך לנהוג במשנה זהירות.
3. בניגוד למה שכתוב בשרשור ההוא, המשקפיים סגורים באמצעות שבעה ברגים, לא חמישה - יש עוד שניים למעלה.
4. כשמסירים את כיסוי הפלסטיק הקדמי (בכוח, אבל בזהירות) - שומעים "קולות נפץ". זה בסדר, זה רק הדבק שמשמיע את רעשי השבירה המפחידים.
5. יש לעבוד רק עם מברג דק שמתאים בדיוק לראשי הברגים. עבודה עם מברג אחר תוביל לנזק באופן כמעט וודאי.
6. בתוך המשקפיים, "מנגנון ההקרנה" (הרכיב עם מדבקת הברקוד בתמונה למטה) מוחזק ע"י שלושה ברגים, שניים מתוכם על קפיצים. הבורג השמאלי תחתון (כשמסתכלים כמו בתצלום) משפיע בעיקר על המרחק האופקי בין התמונות בשתי העדשות, והימני עליון - על המרחק האנכי. אצלי, כדי לקרב את התמונות האחת לשניה הייתי צריך לפתוח מעט את הבורג השמאלי תחתון.
והבהרה לסיום: שלא יובן שאני ממליץ לפתוח את המשקפיים - אפשר בקלות להרוס אותן בתנועה אחת לא נכונה.
בכל אופן, אצלי נראה שהבעיה נפתרה! אפשר להטיס FPV בלי לשנורר משקפיים מעמרי ומסך מ-guy1a! (שזה המקום להודות להם שוב)
![]()