קראתי את כל המדריכים בליניקיה וכו אשמח אם תפנו אותי למדריכים (כמו שהבנתי בחינם) בפורום שיכוונו אותי בדויק למה שאני צריך עם התקציב שלי.
בתודה גיא
קראתי את כל המדריכים בליניקיה וכו אשמח אם תפנו אותי למדריכים (כמו שהבנתי בחינם) בפורום שיכוונו אותי בדויק למה שאני צריך עם התקציב שלי.
בתודה גיא
תוכל לכתוב כאן מה התקציב וכולנו נוכל לנסות לעזור לך כאן.
הפורום נחלק לשניים - אלה שמבינים שצריך להשקיע בעסק הזה קצת כסף כדי להטיס משהו טוב ואמין ואלה שמסתפקים במשהו סביר ואפילו פחות והעיקר שזה טס..
כתוב תקציב וננסה לעזור לך.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
סביבות 1000 יש לי כבר את כל הציוד החשמלי כולל שלט ומטען לא כולל סוללות ויש גם בקר 60 בצד לא נגעתי בו עדיין
איזה שלט?
בקר של איזה חברה?
לאיזה גודל מסוק אתה מכוון כי 1000 שקל יהיא אותך לכיוון של מסוק 250.
זה סכום בלתי אפשרי חבר.
חסר לך ג'ירו?
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
שלט טורניגי וגם כן בקר טורניגי וגיירו אין לי
קופטר 450 כולל אלקטרוניקה טובה ניתן למצוא בפורום יד 2 בהצלחה
TREX 450 PRO FBL
TREX 600 N FBL
TREX 700N FBL
TREX 700E V2 FBL
שלט DX7
אני מעוניין בחדש תודה בכל מקרה
1000 ש"ח זה לא תקציב למסוק רציני (=נורמלי) .
הייתי בטוח שאחרי שקראת את כל המדריכים תדע שגם אם יש לך את כל הציוד מסביב רק המסוק נטו זה השקעה של כ2000 ש"ח
אגב בדיוק אתמול היה דיל מוגבל בזמן ל TREX 500 גירסת ראש וזנב פלסטיק ב 400$ מחיר מצחיק
http://www.flying-hobby.com/shop/time-deal-c-411.html
אבל תבדוק השבוע בהמשך אולי שוב יהיה דיל מעניין.
בכל מקרה אל תתחיל פחות מ TREX 500 או הוריקן 425 , חבל.
תומר
TBS Discovery Naza
Multiplex Fun Cub
VMar RV-4
Axial SCX10 Jeep Rubicon
Baja 5B SS
Hitec Aurora 9 + Dragonlink UHF
Once upon a time: TREX-50O ESP , TREX-600PRO EFL, Ritewing Zephyr 2 FPV , AXN, Eflite T-34 Mentor , FMS P-51D Mustang, T-33 Mini EDF
לדעתי אין כמו אליין כל השאר מאוד משתדלים להיות כמו אליין..
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
אהלן גיא, גם אני נמצא כמוך בשלב ההתלבטות מה לקנות ובכמה כסף... קראתי את הפוסטים שלך ואתה שואל שאלות דומות לשלי, אז נחמד לשמוע שיש עוד מישהו איתך באותה הסירה בערך :-)
עוד לא קניתי שום דבר (אני מתגבש סופית עם הרעיון, הקפה על האש ועוד שנייה רותח) אבל קיבלתי המון- משיחות טלפון גם עם גיא וגם עם עודד שהסבירו לי לא רק ״מה״ אלא גם ״למה״. הם הציגו נקודות מבט שונות, אבל שניהם התייחסו והסבירו מה שאני לא יודע, ומה שחשוב שאדע, בהתייחס לתקציב שלי, להעדפות שלי וביחס לאמונות נכונות ושגויות שלי לגבי התחום. כך שמנקודת מבט דומה לשלך, של חסר ידע ונסיון בתחום, אני ממליץ על התייעצות מעמיקה וקבלת סקירה רחבה יותר מרק תשובות לשאלות בפורום. מקווה שזה יביא אותי באמת גם לרמה של קנייה ובנייה ולימוד הטסה בת׳כלס בקרוב, כי כבר אמרו חכמינו שזו חוכמה קטנה לשבת על הגדר ולייעץ לאחרים.
אגב, אני בדיוק מסיים להכין רשימת הזמנות לסטאפ של הוריקן 425 על פי המלצות של עודד בעיקר, וגם בסיוע של גיא ומקריאה של כל המדריכים והסקירות שפירסמו פה הותיקים הכל כך ראויים להערכה בעזרה שאתם נותנים ככה מכל הלב לנו החדשים. אז.. כשחישבתי מחירים כולל קיט, כולל כל האלקטרוניקה (ברמה בסיסית אך עובדת טוב כפי שעודד הגדיר) וכולל רדיו וסוללות, הגעתי להערכת מחיר של 1600-1700₪. אגב, זה כולל גם כמה חלקי חילוף וכלי עבודה בסיסיים שהדגישו לי כנחוצים ביותר להתחלה. אז אם יש לך רדיו (אני חישבתי לפי x9 שעולה 80$ כולל משלוח) ומנוע ובקר, תוריד איזה 400₪ מהסכום הזה ואם אני צודק בחישובים (שוב, התבססתי על המלצות המנוסים והותיקים, רק עשיתי סקרי מחירים וריכזתי הכל ברשימה + סכמתי את השקלים) אז תוכל לארגן לך מסוק שלהבנתי יכול לטוס סבבה, ב1200-1300₪. אפילו אם אני טועה באיזה 10-20%, אז נניח 1500₪. השאלה אם זו סטייה ריאלית מהתקציב שלך או לא, בהתחשב בכך שכלולים כאן כלי עבודה בסיסיים, סוללות וחלקי חילוף- שלכל אלו תזדקק בכל מקרה עבור איזה מסוק שלא תקנה. אם תרצה אוכל לשלוח לך את הטבלת אקסל שהכנתי כולל כל מה שצריך עם קישורים לכל האתרים לקניית החלקים המומלצים ופירוט המחירים.
אבל... לי עצמי עדיין יש רגליים קרות, ולמרות שחישבתי את כל החישובים הללו ועשיתי את כל עבודת המחקר כבר, אני עדיין מתלבט. באמת, אני רגע לפני הזנת כרטיס האשראי, ומתלבט. לא בגלל הכסף, פשוט כי אני לא בטוח אם מה שאני מחפש זה הטסות בשטחים פתחים, תרגילי 3D וגירוזים ותיקונים, או קצת הטסה בבית לשעשע את הילדים + ריחופים ימינה שמאלה ומעלה מטה בגינה. אני באמת לא בטוח. קראתי המון המלצות על הסולו פרו 2 שאפשר לקנות ב60-80$ ברוטו. לא פזלתי עד עכשיו לכיוונו כי הבנתי שמדובר במסוק קטנטן, ״יתוש״ או אולי אפילו ״יתושון״. מצד שני כולם משבחים אותו כל כך שאני שואל את עצמי אם יכול להיות שהיתושון הזה הוא בדיוק מה שאני צריך? מהקואקסיאלי שלי מאד נהניתי למרות שהוא מעפאן, רק הפריעו לי שני דברים: 1. הוא מאד לא יציב ופחות או יותר טס לאן שבא לו, ו2. לא ניתן בכלל להטיס אותו בחוץ כי כל נשיפה של ילד מעיפה אותו לגג של השכנים. אז, האם הסולו פרו, חרף היותו יתושון, נותן מענה לשתי הסוגיות הללו? אני לא אומר שזה מה שאבחר אבל בכל זאת אני בהתלבטות. *
נערך לאחרונה על ידי Friman; 20-06-2011 בשעה 00:01:30.
אם עושים log -in בחנות FLYING HOBBY ניתן לקנות את הדיל של הטירקס 500 ב-435$
לדעתי אחלה מחיר
נערך לאחרונה על ידי bendisar; 19-06-2011 בשעה 22:23:45.
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz
שתהיה לי בריא גיא
עכשיו מסוק
בהצלחה לבעלי הסבלנות !!
גם אני חדש בתחום ובדיוק בשלב המעבר מה סולו פרו [ שאני מאוד נהנה ממנו] ויש לי גם funcopter חביב מאוד מאוד, ו trex 100
אני בהתלבטות לגבי איזה מסוק אמיתי סטייל trex 500 או 600 עם נטיה יותר לכוון ה 500 [ה 600 קצת מפחיד אותי]
כמובן שלא אטיס אותם בהתחלה בלי מדריך עם כבל. [בעיקר בשביל לצבור ביטחון]
אשמח לשמוע איזה trex הכי מתאים למטיס מתחיל עם נסיון מועט אבל רצון עז להתקדם ל 3D
אני מתאמן בסימולטור [פוניקס] כ 3 שעות ביום [ יותר נכון בלילה] ומשתפר מדקה לדקה.
התקציב שלי אגב כמעט אינו מוגבל כך שמה שחשוב לי זה בעיקר איזה כלי הכי מתאים למתחיל כמוני
אשמח לשמוע המלצות של החברים הותיקים והמלומדים כאן בפורום..
תודה מראש חברים.
נערך לאחרונה על ידי oov; 20-06-2011 בשעה 17:32:54.
גדול יותר = יותר קל להטסה
לא יודע אם הייתי ממליץ לך TREX 700 , אבל אם תקציב זה לא ממש בעיה - לך על ה TREX 600
תומר
TBS Discovery Naza
Multiplex Fun Cub
VMar RV-4
Axial SCX10 Jeep Rubicon
Baja 5B SS
Hitec Aurora 9 + Dragonlink UHF
Once upon a time: TREX-50O ESP , TREX-600PRO EFL, Ritewing Zephyr 2 FPV , AXN, Eflite T-34 Mentor , FMS P-51D Mustang, T-33 Mini EDF
תודה על העצה תומר
אני אמשיך להתלבט קצת בין ה 500 פלייברלס ל 600 [גם מקום במושב האחורי באוטו זה שיקול]
כל הבגאג' שלי תפוס בסאב ...
![]()
ברור שבמושגים שלך, אני לא יודע מה אני רוצה. אין לי שום רקע בתחום המסוקים ואני לא שולט בשפה כמוכם הותיקים ומן הסתם זה נראה לי טבעי ומתבקש, לא? אני מחפש כיצד להתחיל את דרכי בתחום ולצבור נסיון כלשהו כך שאולי בעוד שנה כשאני ארצה לקנות מסוק חדש, אני אדע לומר בדיוק מה אני רוצה. כרגע אכן אתה צודק, אני לא לגמרי יודע. אם תהיה מוכן לעזור לי לגבש דעה מה כן מתאים לצרכים ולציפיות שלי, אעריך זאת מאד.
הצרכים והציפיות שלי:
צרכים: מסוק יציב, נוח ללימוד למתחילים ואם אפר אז לא מסובך מדי לבנייה. תקרת התקציב היא סביב ה500$ ברוטו כולל רדיו סוללות והכל. אני יודע שזה לא הרבה, אבל היי, התחלתי בסקרי המחירים והדגמים מתקציב של 200$, ותוך שבוע הכפלתי אותו פי 2.5 - כך שבשבילי זו עליית מדרגה רצינית.
ציפיות: תחביב נחמד, לא מקצוע לחיים. אני מניח שאתפתח בזה אבל אולי רק עוד כמה שנים. אני חי לצערי עם לו״ז עמוס מאד כך שסביר שההטסות שלי תהאנה בעיקר בשבתות בבקרים. אני מצפה לכלי כייפי ונחמד, אם אפשר אז גם עמיד, בהשקעה כספית מתונה.
רבים כאן כתבו במקומות שונים דברים בסגנון של ״גם אני התחלתי עם קופטרx והמשכתי הלאה״. האם אפשר להסיק מזה שהקופטר הוא כלי טוב ומשתלם מנקודת מבט של מתחיל? גם אם בהמשך כמנוסים יותר אולי עכשיו הוא כבר נראה לחלקכם צעצוע..?
נערך לאחרונה על ידי Friman; 20-06-2011 בשעה 19:23:11.
אתה לא הבנת משהו עקרוני כנראה שרוב האנשים כבר יודעים ומסכימים עליו - הבעיה היא לא שהקופטר נראה כמו צעצוע, אלא שהוא יגרום לך להתעסק בחלקים מתפרקים ולא בהטסה, מה שרוב האנשים פה אומרים לך זה שאם כבר 450 אז עדיף לך למצוא טירקס 450 ספורט חדש באחד המבצעים בחנויות האינטרנטיות או במצב חדש פה בפורום או בכל מקום שבו תוכל לסמוך על המוכר שלא ימכור לך זבל.
לגבי ההוריקאן - יכול להיות שהוא יספיק לך בתור התחלה, כנראה שהוא יהיה עדיף על מסוקי ה 450 למתחיל שצריך מסוק יציב יותר, בקשר לשאר האיכויות שלו - זה ויכוח של מעטים מול רבים שכנראה אף פעם לא יסתיים.
דרך אגב, ב 500$ ברוטו לא תוכל למצוא כל מה שאתה מבקש, תבדוק כמה עולות זוג סוללות למסוק 500, כמה עולה המטען וכמה עולה שלט נורמלי בסיסי ותראה שלא נשאר לך הרבה למסוק כלשהו.
כמו שכבר כתבתי לך - אם תקנה שלט יד 2, אתה יכול להרשות לעצמך להשקיע קצת יותר מכיוון שאח"כ תמיד תוכל למכור ולא להפסיד כמעט כסף, אותו הדבר לגבי מסוק - אבל שוב, צריך לוודא שאתה קונה כלי במצב טוב ולא זבל בתחפושת.
זבל מעופף מחופש ? לא שמעתי על זה
TREX 450 PRO FBL
TREX 600 N FBL
TREX 700N FBL
TREX 700E V2 FBL
שלט DX7
זה בגלל שפורים מתקרב !
![]()
היי גיא
לא להתחיל עם מסוק 450, מסוק קטן שיכול להקשות מאוד, במיוחד על מתחילים, דבר שיכול לייאש ולפרישה מהירה מאוד מהתחביב (ריסוקים).
מצד שני, מסוק גדול --> חלפים יחסית יקרים.
המלצתי היא ללכת על מסוק 500 (כפי שכבר נאמר כאן לא מעט), כרגע האופציה הכדאית ביותר היא טירקס 500 בגירסת הרצועה:
http://www.rc711.com/shop/align-trex...ath=165_47_188
ולחילופין יש את הסטאפ של עודד למסוקי 500 (הוריקאן).
בהצלחה.
ההתייחסות שלי היתה לתאור הארוך והמפוזר שנתת בתחילת השירשור, שם לא היית ממוקד ולא היה ברור בכלל מה אתה רוצה.
כמו כן לא ברור בכלל אם אתה יודע להטיס.
בנוסף, קח בחשבון שהתחביב הזה דורש זמן פנוי ללימוד/הרכבה/תחזוקה (לעיתים הרבה זמן) וכמטיס מתחיל עליך להחזיק תקציב נוסף בצד לחלפים, כלים וייתכן שגם לתמיכה.
מהתרשמות מאיך שאתה מציג את הדברים והתקציב שלך אמליץ לך שני דברים.
1. קנה סימולטור ושלט לסימולטור ותתחיל לעבוד עליו עד שתרגיש שאתה יודע להטיס בסימולטור כמו שצריך, אם יקח לך שבוע אז יש לך פוטנציאל גבוה, חודש חודשיים אתה בסדר, חצי שנה ומעלה כנראה שהתחום הזה לא בשבילך.
2. במקביל, תתחיל להגיע לשטחי ההטסה, להכיר את האנשים לראות להבין ולחיות את התחום מקרוב, אין גבול לאפשרויות בתחום הזה, הכל בהתאם לרצון ולכיס.
אם תקפיד על שתי ההמלצות מעלה תוכל לגבש דעה ראויה בעצמך בתוך זמן קצר, להיות שלם עם הבחירה שלך והכי חשוב תמנע מטעויות נפוצות של מטיסים מתחילים.
נערך לאחרונה על ידי ziki; 21-06-2011 בשעה 07:49:11.
תודה, קיבלתי את הצעתך. קניתי כבל לסימולטור בתקווה שיעבוד עם שלט של מסוק קוואסיאלי שיש לי, אם לא אקנה מdealextreme את השלט המוכר של esky לסימולטור. כמו כן בשביל להעביר את הזמן בינתיים אני מזמין סולו פרו... זה המסוקונצ׳יק היחיד שבינתיים שמעתי עליו תמימות דעים שהוא אמנם ממש לא מסוק מקצועי אלא צעצוע, אבל צעצוע איכותי וטוב. אולי בעוד כמה חודשים אהיה פנוי יותר ומנוסה יותר ואולי אז אקנה משהו רציני יותר.
בינתיים תודה!
יש גם MSR