היי
באחד השרשורים כאן נתקלתי בלינק למטען של טורניג׳י A-6-10:
http://www.hobbyking.com/hobbycity/s...dProduct=11444
המחיר שלו זהה לאקוסל 6 הפופולארי, ויש אותו אפילו במלאי. שניהם טוענים 1-6 תאים של סוללות ליפו אך בעוד האקוסל 6 מספק 50w וטוען בעד 6 אמפר, הטורניג׳י A-6-10 מספק 200w וטוען בעד 10 אמפר. עכשיו השאלה - מדוע האקוסל כה פופולארי? האם הוא עדיף על הA6-10 למרות שההספק שלו נמוך יותר ואם כן, מאילו סיבות? והאם בכלל עדיף ללכת על הAccucel 8 שעולה רק בכמה דולרים יותר, מספק 150w ואם אני מבין נכון מסוגל לטעון עד 8 תאים? (אני זקוק בשלב זה למטען לסוללות 6 תאים אבל האם שווה לקנות מראש מטען ל8 תאים?).
כמו כן, קראתי על הטורניג׳י A-6-10 בrcgroups ועלו לי שתי נקודות שלא הבנתי: ראשית, היה כתוב שהוא לא מאזן בין התאים בטעינה רגילה, אלא רק בפריקה או בטעינה למצב אחסון. מה זה אומר והאם זה מהותי? שנית, היה כתוב שאין לו כניסת מתח לספק כוח של מחשב או בכלל ספק כוח רגיל אלא רק מסוללת 12 וולט, ושאם מחברים לספק צריך לאלתר חיבור מתאים. האם מדובר במטען שמיועד לשטח או שלא הבנתי נכון?
אם למישהו יש חוות דעת על הA-6-10 אשמח לשמוע, או לחלופין אשמח להמלצה על מטען באיכות סבירה ובמחיר דומה לאלו שציינתי, רצוי עם יכולת להטענה מהירה בשטח. אני יודע שלא רצוי להטעין ככה באופן קבוע - אך בשלב זה יש לי תקציב ל2 סוללות בלבד, ככה שזה נראה לי חשוב אחרת רוב הזמן אתייבש בלחכות לסוללות שייטענו..