הגדרות גיין לג׳יירו - הסבר על המושגים והמצבים השונים
שבוע נעים לכולם,
עקב רעידות ימינה-שמאלה בזנב בהטסות הראשונות שלי ניסיתי לתקן את הגיין בג׳יירו אך נתקלתי במספר מושגים והגדרות מצבים שאני לא מכיר ולא מבין, מה שהיקשה עליי להבין מה אני עושה בהגדרות הג׳יירו. המשדר הוא אורורה 9 אך אני מניח שגם מי שאין לו אותו אך מכיר גם את המשדרים של פוטאבה וגם של JR/ספקטרום יידע לענות, כי באורורה יש אפשרות לבחור בין הגדרות גיין לפי ״גישת פוטאבה״ או לפי ״גישת JR/ספקטרום״. ואם מישהו שיש לו אורורה 9 יידע להסביר בדיוק מה זה מה, הכי טוב. רק אציין ששאלתי שאלו אלו בפורום רדיו ואלקטרוניקה לפני כמה ימים ולא קיבלתי תשובה אז חשבתי לנסות פה, אולי בגלל שמדובר בג׳יירו למסוק כאן תדעו יותר לעזור לי...
אז אחרי ההקדמות: ניתן לבחור באורורה 9 בהגדרות הג׳יירו בין הגדרת Single ל Dual. צפיתי בסרטוני ההדרכה של בוב פיינלס להגדרות הג׳יירו באורורה 9, והוא מסביר את ההבדל בין המצבים כך:*
סינגל - כמו JR: מעל 50% heading hold מתחת ל50% rate mode
דואל - כמו פוטאבה, יש בחירה בין גיין למצב normal/rate mode לבין T.lock/heading hold/AVCS כשבכל מקרה הגיין הינו מ0% ומעלה וניתן לבחור אם מוגדר לנורמל או לT. Lock.
עכשיו, השאלה היא 1. מה זה Normal / rate mode, ולעומת זאת מה זה T. Lock/heading hold/Avcs?
2. אם T. Lock הוא מצב נעילת זנב ע״י הג׳יירו, וNormal הוא מצב הטסה ללא נעילת הג׳יירו, לשם מה יש הגדרת גיין למצב normal? מה משמעות הגיין במצב זה? ההגדרה אצלי הייתה על גיין 90 במצב dual--> normal (תואם פוטאבה-נורמל). האם אני מבין נכון שזה מוטעה ועליי לבחור או 70-75 במצב סינגל (תואם JR), או 30-35 במצב Dual --> T. Lock (תואם פוטאבה-T. lock) ובכל מקרה לא Dual--> normal כפי שמוגדר אצלי כעת, ובטח לא 90 במצב Dual שהינו תואם פוטאבה?
3. אם אני מבין נכון ו Normal/Rate mode הוא מצב הטסה ללא שמירת זנב, מדוע היו לי רעידות ימינה-שמאלה בזנב במצב זה? היה לי גיין הרבה יותר מדי גבוה למצב Dual (תואם פוטאבה) באופן כללי אבל מה זה אומר בעצם גיין גבוה בDual-normal?
4.שאלה כללית - יש באורורה אפשרות להגדיר שינוי ברגישות הג׳יירו כתלות במצבי הטיסה השונים (נורמל/איידל-/איידל2). בוב ממליץ להגדיר מראש את רגישות הג׳יירו במצבי הטיסה כך שבאיידל הגיין יהיה קצת יותר נמוך בכמה אחוזים בודדים, בגלל מהירות הראש הגבוהה יותר. אני לא מטיס כמובן באיידל עדיין אך השאלה היא האם עקרונית כדאי לעשות הגדרה כזו מראש או בהתאם לצורך ולפי ההתנסות בפועל?
אודה אם מישהו שמכיר את האורורה 9 או גם את פוטאבה וגם את JR יוכל לעשות לי סדר בראש מבחינת המושגים ולהסביר לי מה יהיו השינויים בתפקוד הג׳יירו במצבים השונים הללו. הלכתי לגמרי לאיבוד עם זה.
הג׳יירו אגב הוא align gp780 עם סרבו הזנב הסטנדרטי של אליין ds520.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9