שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 18 מתוך 18

נושא: הגדרות גיין לג׳יירו - הסבר על המושגים והמצבים השונים

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל הגדרות גיין לג׳יירו - הסבר על המושגים והמצבים השונים

שבוע נעים לכולם,
    עקב רעידות ימינה-שמאלה בזנב בהטסות הראשונות שלי ניסיתי לתקן את הגיין בג׳יירו אך נתקלתי במספר מושגים והגדרות מצבים שאני לא מכיר ולא מבין, מה שהיקשה עליי להבין מה אני עושה בהגדרות הג׳יירו. המשדר הוא אורורה 9 אך אני מניח שגם מי שאין לו אותו אך מכיר גם את המשדרים של פוטאבה וגם של JR/ספקטרום יידע לענות, כי באורורה יש אפשרות לבחור בין הגדרות גיין לפי ״גישת פוטאבה״ או לפי ״גישת JR/ספקטרום״. ואם מישהו שיש לו אורורה 9 יידע להסביר בדיוק מה זה מה, הכי טוב. רק אציין ששאלתי שאלו אלו בפורום רדיו ואלקטרוניקה לפני כמה ימים ולא קיבלתי תשובה אז חשבתי לנסות פה, אולי בגלל שמדובר בג׳יירו למסוק כאן תדעו יותר לעזור לי...

אז אחרי ההקדמות: ניתן לבחור באורורה 9 בהגדרות הג׳יירו בין הגדרת Single ל Dual. צפיתי בסרטוני ההדרכה של בוב פיינלס להגדרות הג׳יירו באורורה 9, והוא מסביר את ההבדל בין המצבים כך:*
    סינגל - כמו JR: מעל 50% heading hold מתחת ל50% rate mode
    דואל - כמו פוטאבה, יש בחירה בין גיין למצב normal/rate mode לבין T.lock/heading hold/AVCS כשבכל מקרה הגיין הינו מ0% ומעלה וניתן לבחור אם מוגדר לנורמל או לT. Lock.
    עכשיו, השאלה היא 1. מה זה Normal / rate mode, ולעומת זאת מה זה T. Lock/heading hold/Avcs?
    2. אם T. Lock הוא מצב נעילת זנב ע״י הג׳יירו, וNormal הוא מצב הטסה ללא נעילת הג׳יירו, לשם מה יש הגדרת גיין למצב normal? מה משמעות הגיין במצב זה? ההגדרה אצלי הייתה על גיין 90 במצב dual--> normal (תואם פוטאבה-נורמל). האם אני מבין נכון שזה מוטעה ועליי לבחור או 70-75 במצב סינגל (תואם JR), או 30-35 במצב Dual --> T. Lock (תואם פוטאבה-T. lock) ובכל מקרה לא Dual--> normal כפי שמוגדר אצלי כעת, ובטח לא 90 במצב Dual שהינו תואם פוטאבה?
    3. אם אני מבין נכון ו Normal/Rate mode הוא מצב הטסה ללא שמירת זנב, מדוע היו לי רעידות ימינה-שמאלה בזנב במצב זה? היה לי גיין הרבה יותר מדי גבוה למצב Dual (תואם פוטאבה) באופן כללי אבל מה זה אומר בעצם גיין גבוה בDual-normal?
    4.שאלה כללית - יש באורורה אפשרות להגדיר שינוי ברגישות הג׳יירו כתלות במצבי הטיסה השונים (נורמל/איידל-/איידל2). בוב ממליץ להגדיר מראש את רגישות הג׳יירו במצבי הטיסה כך שבאיידל הגיין יהיה קצת יותר נמוך בכמה אחוזים בודדים, בגלל מהירות הראש הגבוהה יותר. אני לא מטיס כמובן באיידל עדיין אך השאלה היא האם עקרונית כדאי לעשות הגדרה כזו מראש או בהתאם לצורך ולפי ההתנסות בפועל?
    אודה אם מישהו שמכיר את האורורה 9 או גם את פוטאבה וגם את JR יוכל לעשות לי סדר בראש מבחינת המושגים ולהסביר לי מה יהיו השינויים בתפקוד הג׳יירו במצבים השונים הללו. הלכתי לגמרי לאיבוד עם זה.
    הג׳יירו אגב הוא align gp780 עם סרבו הזנב הסטנדרטי של אליין ds520.
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

תודה!
    733
    הודה 551 פעמים ב 447 הודעות
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: הגדרות גיין לג׳יירו - הסבר על המושגים והמצבים השונים

אין לי פה את הספר של השלט כמובן
    אבל בפוטאבה זה משהו כמו 60 מינוס בנורמל ו 35 בערך בשומר זנב
    לפחות אצלי עם 250GA

זה עבד טוב אצלי עד שהחלפתי לג'יירו של הפליימנטור. שם יש הגדרות אחרות לגמרי

עריכה: הנה הספר ( עמוד 26 ) http://manuals.hobbico.com/fut/6ex-2_4ghz-manual.pdf
    נערך לאחרונה על ידי guy1a; 28-08-2011 בשעה 12:51:31.

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

השאלה איננה איזה ערכים להגדיר- אנחנו מטיסים מסוקים שונים עם סטאפ שונה ובעיקר ג׳יירו שונה.
    אני רוצה להבין בעיקר מה ההבדל בין המצב המוגדר ע״י בוב כnormal/rate mode לעומת המצב שמוגדר כ T.Lock/Head Hold/AVCS ומה משמעות הגיין עבור כל אחד מהם. את הערכים המומלצים למסוק Trex 500E עם סטאפ וג׳יירו כמו שלי אני יודע, אני פשוט לא יודע לאיזה מצב אני צריך להגדיר אותם (נורמל/t.lock) ומה משמעות הרעידות שהיו לי בזנב במצב שהיה מוגדר אצלי - Dual->Normal עם גיין 90.
    עריכה: עיינתי בספר של פוטאבה ואכן זה הסביר כמה דברים, אבל לא ענה לי על השאלה העיקרית, שהיא מה ההבדל בין מצב normal למצב T.Lock/Heading Hold..?
    נערך לאחרונה על ידי Friman; 28-08-2011 בשעה 13:16:46.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    16
    הודה 38 פעמים ב 17 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אצלי זה מוגדר T. Lock 48%
    עם copter x 450 ג'רו פוטבה gy520
    kלגבי הרגישות אתה יכול להגדיר את אחד הכפתורים שישנה לך את סוגי השומר זנב ותוכל לשנות אותם ולעבור בין המצבים בכדי להרגיש את ההבדל
    או לבחור מקש לשינוי הרגישות באחוזים תוך כדי הטסה
    השלט הזה כל כך הרבה אפשריות כך שתסה שעדיף שתתכנת את המצב שהכי קל לך איתו א להבנה ב לטיסה

תודה!
    733
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ההבדל הוא (וזה מופיע פה כמה פעמים כי אני גם שאלתי )

במצב שומר זנב / ראש / ספורט / פעלולים ( אותו דבר ) שום דבר לא אמור להזיז את הזנב מאיפה שהוא נימצא.
    דוגמה, מכת פיטש יוצרת בריחת זנב ימינה = לא טוב !

במצב רגיל, הזנב עוקב אחרי הראש, נתת הטיה שמאלה וטיפה UP בשביל לפנות שמאלה, הזנב יעקוב אחרי הראש של המסוק כמו שטריילר עוקב אחרי המשאית שלו.

כל זה בהכללה .. !

זנב מטייל שמאלה / ימינה באיטיות, תעלה את הגיין
    זנב מתרוצץ במהירות שמאלה ימינה כאילו לא החליט, תוריד גיין.

ובמחשבה נוספת ( איזה יופי זה ריטלין ) מצב נורמל הזנב ינסה להתנגד למצב שרוח מנסה להזיז אותו הצידה מצב שומר ראש זה כאילו מסמרת אותו למקומו ( אמור להיות )

נסיון לרחף בלי שומר ראש מצריך תיקונים מידי כמה שניות של כיוון הזנב, טיסה קדימה, הזנב דיי יציב.
    נסיון לרחף עם שומר ראש .. לא זז.
    נערך לאחרונה על ידי guy1a; 28-08-2011 בשעה 13:34:55.

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

הווה אומר, במצב שמירת זנב בזנב לא אמור ללכת לשום מקום בלי שאני נוגע ספציפית בסטיק של הזנב (rudder) ואילו במצב נורמל, הזנב עוקב אחרי הכיוון שאליו פונה הראש ו״ממשיך אותו״?
    אני מבין שהמצב איתו מטיסים לרוב הינו מצב שמירת זנב ולא מצב ״נורמל״. כלומר, עליי להגדיר באורורה מצב סינגל (תואם JR) בערך של 70-75 (ההמלצה של אליין עבור ג׳יירו gp780 בJR/ספקטרום) או מצב דואל (תואם פוטאבה)-T.lock, עם ערך גיין של 30-35 (ההמלצה של אליין לג׳יירו זה עבור פוטאבה).
    יש מבין?
    חייב לומר שמסקנה זו הלכה והתגבשה בי בלאו הכי ככל שקראתי ושאלתי ושמעתי, אבל לא מצאתי בשום מקום הגדרה ברורה למצבים אלו ורציתי להיות בטוח במה שאני עושה.
    נערך לאחרונה על ידי Friman; 28-08-2011 בשעה 13:54:53.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    193
    הודה 325 פעמים ב 164 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מקווה שאוכל לעשות קצת סדר בנושא הזה..

נתחיל מזה שלא תמיד ערך הגיין שמופיע בשלט זהה לערך שגיין האמיתי שאותו "רואה הג'ירו"
    כלומר, אם שמת לדוגמא ערך 70% גיין בשלט אז הג'ירו יראה למעשה ערך אחר לחלוטין!

בעלי שלטי פוטבה החדשים יחסית, אתם ברי מזל.. אצלכם הערך שמופיע בשלט הוא הוא הערך שאותו רואה הג'ירו!
    לבעלי שלטים אלו קיים תפריט ג'ירו שבו ניתן לבחור את מוד העבודה של הג'ירו שיכול להיות AVCS - שומר זנב (בשלטים כמו 7C תופיע האות A ליד ערך הגיין), מצב NORMAL/RATE - לא שומר זנב (בשלטים כמו 7C תופיע האות N ליד ערך הגיין).
    בתפריט זה הערכים ינועו בין 0% ל 100% בין אם בחרנו ב A או ב N. כלומר, אם בחרנו ב AVCS, הג'יירו יהיה תמיד במצב שומר זנב ולא משנה באיזה ערך בין 0% ל 100% בחרנו.
    עכשיו אם נסתכל על ערוץ מסויים כלשהו אנחנו יודעים שיש לנו בעצם תחום "תחתון", מאמצע סטיק ומטה ותחום "עליון" מאמצע סטיק ומעלה.
    אנחנו יודעים גם שבעצם ערוץ הגיין הוא ערוץ לכל דבר וגם לו תחום "עליון" ותחום "תחתון". כל ג'ירו שומר זנב תמיד יהיה במצב שומר זנב כאשר ערוץ הגיין נמצא בתחום העליון, ויהיה במצב לא שומר RATE בתחום התחתון.
    אם נחזור רגע לתפריט הג'ירו של פוטבה, אזי אם יש לנו ערכים בין 0% ל 100% לשני המצבים אזי 0% מייצג את מרכז הסטיק של אותו ערוץ ו 100% מייצג את קצהו העליון ביותר של אותו ערוץ כולל ה ATV.
    עכשיו ישנם שלטים כמו DX7 שלהם שני תפריטים לכיוון הג'ירו, אחד נקרא ג'ירו SENSE, והשני הוא פשוט ATV של ערוץ הגיין (בד"כ ערוץ 5)

בתפריט GYRO SENSE, כל ערך שהוא מעל 50% יהיה שומר זנב וכל ערך שמתחת ל 50% יהיה "לא שומר" RATE. אז מה זה אומר בעצם, שהערכים מעל 50% מתייחסים לחלק העליון של הערוץ! והערכים מתחת ל 50% מתייחסים לחלק התחתון של הערוץ!

בתפריט השני ב DX7, ה ATV של ערוץ 5 (לא ניתן להשתמש בשני התפריטים בו זמנית), ערך הגיין יקבע ע"י ערכי ה ATV של ערוץ 5 שכאן שוב יש לנו ערכים שנעים בין 0% מרכז הסטיק, לבין קצה ה ATV כלומר 145% אם אני לא טועה..

זאת אומרת, בשביל לקבל את ערך הגיין האמיתי שאותו רואה הג'ירו (זה שבעלי פוטבה רואים אותו כבר בחינם) יש לבצע המרה בין אם עובדים עם תפריט ה ATV ובין אם עובדים עם GYRO SENSE.

הנוסחא לחישוב הגיין האמיתי עם תפריט ATV:
    TrueGain=ATV/1.44 .
    הנוסחא לחישוב עם תפריט GYRO SENSE:
    TrueGain=1.44*(GYSNSE-50)

מה צריך להיות הגיין האמיתי שהג'ירו צריך לראות? לא צריך לעבור את ה 35%-40% ואפילו פחות! (אני ב 550 עם פוטבה וסרפטן, באיידל עובד עם 27% והג'ירו עובד שיגעון אפילו אני יכול עוד להוריד)
    זאת אומרת שאם היה לי שלט DX7, כדי לקבל את אותו גיין:
    עם תפריט ATV:
    27 = ATV חלקי 1.44 --> ATV=27*1.44=38.88
    עם תפריט GYSNSE:
    27=1.44*(GYSNSE-50)
    כלומר הייתי צריך לשים בערך 68% כדי לקבל את הגיין הזה.

הרבה פעמים אני קורא או שומע אנשים שאומרים שצריך להעלות גיין עד שרואים את הזנב מתנדנד ואז להוריד קצת..
    או קיי זה נכון אבל למה לא לחשוב רגע שנייה ולנסות להבין כמה גיין בעצם שמנו.. לפני שמתחילים את העניין הזה עם הנדנודים?
    כשאני מכוון ג'ירו אני קודם כל שואל את עצמי מה הגיין האמיתי שהגירו רואה במצב הנוכחי ודואג שהוא יהיה בערכים שלבין 30% ל 40% ומשם אני מתחיל ולרוב אני לא צריך לגעת בזה מקסימום פיין טיונינג לא יותר.
    נערך לאחרונה על ידי bartovmoti; 28-08-2011 בשעה 14:07:48.
    מוטי ברטוב
    הסדנא של מוטי - כל סרטוני ההדרכה מרוכזים במקום אחד
    שלט פוטאבה 8FG - סקירה
    Goblin570 3 Blades
    Goblin380
    "די לי בקרן אור אחת ויחידה, שתכוון אותי למטרה"

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מוטי, כרגיל בשיא המקצועיות. הסברת את עניין הגיין באופן מפורט ומלמד ביותר.
    רק האם אכן אתה מסכים עם ההבחנה בין מצב נורמל למצב T. Lock כפי שגיא הסביר?
    גיא כמובן סומך עליך, אתה כבר מכיר אותי שאני אוהב לקבל כמה הסברים מאנשים שונים לכל שאלה...
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    733
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Friman צפיה בהודעה
    מוטי, כרגיל בשיא המקצועיות. הסברת את עניין הגיין באופן מפורט ומלמד ביותר.
    רק האם אכן אתה מסכים עם ההבחנה בין מצב נורמל למצב T. Lock כפי שגיא הסביר?
    גיא כמובן סומך עליך, אתה כבר מכיר אותי שאני אוהב לקבל כמה הסברים מאנשים שונים לכל שאלה...
    תפאדל ..
    אני קראתי את זה פה לפני שהופעת ... אני לא כזה חכם כמו שאתה חושב

תודה!
    193
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

נכון, במצב שומר זנב כמו AVCS, הזנב אמור לעמוד יציב כמו אבן.
    שים לב גם שבמצב הזה הנורית שעל הג'ירו תראה שהג'ירו במצב "נועל" כלומר, "אני לוקח" כמו טייס אוטומטי שעכשיו הוא זה שאחראי על שמירת הזנב. אתה לא אמור לגעת בסטיק במצב זה כי הג'ירו כאילו "עובד בשבילך".
    בנוסף רוב הג'ירואים גם מראים לך ע"י הבהוב (חבל ש 780 לא כזה) שהם זיהו שהכנסת סטיק זנב כלומר, "הבנתי שעכשיו אתה לוקח" ומאפשרים פניות ושינויים במיקום הזנב. בגלל זה גם אסור לגעת בקיזוז של הזנב כי אז הג'ירו"יראה" אות סטיק זנב ולא יתנהג כמו במצב שהוא זה שאמור לקחת את השליטה.

אני מציע לך לצפות בסרטונים של בוב הגדול על ג'ירו גיין כאן (פשוט סרטון חובה!!):
    http://video.helifreak.com/?subpath=...me=gain101.wmv

ועל נושא קיזוז הזנב בסרטון האחרון כאן:
    http://www.helifreak.com/showthread.php?t=176987
    נערך לאחרונה על ידי bartovmoti; 28-08-2011 בשעה 14:42:03.
    מוטי ברטוב
    שלט פוטאבה 8FG - סקירה
    Goblin570 3 Blades
    Goblin380

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

תודה רבה מוטי וגיא. בהחלט עשיתם לי סדר.
    שאלה אחרונה, פרקטית... באורורה ניתן לשייך לכל פעולה או מיקס, מתג ספציפי לפי בחירה.
    אני הגדרתי לערוץ הג׳יירו מתג מסויים (A), כך שכשהמתג פעיל ערוץ הג׳יירו פועל (אור ירוק בג׳יירו) וכשהמתג כבוי הג׳יירו לא שומר זנב (אור אדום בג׳יירו). הגדרתי גם את אותו המתג לברירה בין שני ערכי גיין - 0 כשהמתג כבוי (אור אדום בג׳יירו) ו90 (יתוקן לפי הנוסחאות של מוטי) כשהמתג דולק (אור ירוק בג׳יירו). עכשיו, אם אני מבין נכון, זה מיותר להגדיר שני מצבי גיין שכאלו ולשייך אותם לאותו המתג שמפעיל ומכבה את ערוץ הג׳יירו...? כי למעשה זו הגדרה כפולה של אותה הפעולה, על אותו המתג...?
    נערך לאחרונה על ידי Friman; 28-08-2011 בשעה 14:44:57.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    193
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לדעתי כדאי לך להגדיר את המפסק לזה של האיידל אפ. למשל אצלי בשלט ערכי הגיין ומצב העבודה (שומר/לא שומר) נקבעים ע"י מפסק אחד ויחיד שזה אותו מפסק של האיידל אפ ואז, יש לי ערכי גיין לנורמל, וערכי גיין לאיידל1/2 וכו'.
    לדעתי זה הכי פרקטי כי בטיסה אתה הרי לא רוצה להתחיל להתעסק עם מפסקים והגיוני שבין איידל לנורמל יהיו הבדלים בערכי הגיין לא ?
    אז הדבר הכי נוח לפחות בשבילי זה להגדיר את זה במפסק הנ"ל.
    מוטי ברטוב
    שלט פוטאבה 8FG - סקירה
    Goblin570 3 Blades
    Goblin380

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כן, זו ההמלצה של ביג בוב ולזה התכוונתי כששאלתי האם כדאי מראש להגדיר ערכי גיין שונים למצבי הטיסה השונים או לחכות ולראות על פי הנסיון בפועל בהטסה האם יש בזה צורך... אבל אני מבין שצפוי להיות צורך אז אגדיר מראש.
    אגב, אני לא יודע איך זה הולך בפוטאבה אבל באורורה 9 ניתן לקחת את ההתחכמות/הסתבכות הזו צעד אחד קדימה ולהגדיר מפסק לרמות גיין שונות שמותנה במצב הטיסה, למשל שרק במצב נורמל ניתן יהיה באמצעות מתג מסויים לשנות את רמות הגיין ואילו במצבי האיידל הגיין ישתנה אוטומטית לערכים שנקבעו מראש, או להיפך - להגדיר רמות שונות של גיין על פי מתג מסויים שאחד המצבים שלו הוא כזה שקובע ששינוי רמות הגיין יהיה אוטומטי על פי מצבי הטיסה, וביתר המצבים יהיו ערכי גיין קבועים מראש שלא יישתנו בין מצבי הטיסה. לא יודע למה בדיוק זה טוב (אולי לבחירה בין טיסה ספורטיבית לטיסה איטית במצב נורמל..?) אבל אולי ביום מן הימים אבין ואשתמש בזה. בינתיים נראה לי שאצמד להמלצתו של אורן ואצמד לפשוט ולמובן עבורי בשלב הבסיסי בו אני נמצא.
    מוטי גיא ואורן, שוב תודה רבה!
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    733
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני מצמיד פה אייקון מבולבל ואייקון של מבוכה ...

אני קראתי 3 פעמים מה שכתבת בפוסט האחרון ... ו ראבאק ... מה ?!!??

איזה מזל שיש לי פוטאבה טיפש כמוני ... ( עוד אייקון לבחירתך )

יש לי שני כפתורים, אחד משנה בין איידל ונורמל.
    הערה אתה לא צריך לפחד מלהשתמש באיידל, זה לא נושך .. ( בעצם כן .. אבל לא משנה ( עוד אייקון ) )
    איידל יותר מדוייק מכמה סיבות ואפילו בריחוף אתה תגלה את זה.
    למשל .. בשביל להוריד גובה בנורמל אתה מוריד מצערת -> מוריד זוית תקיפה של להבים ( להל"ן זת"ל ) ומוריד מהירות סיבוב ראש ( להלן מס"ר ), בגלל שאתה מת מפחד ורועדות לך הביצים, אתה מרחף בגובה העיניים ( פחד מוות ... אם משהו יעוף שם זה לא יגמר בטוב, ( תרחף מעל לראש !! ) ולכן ירידת ה זת"ל והמס"ר דלעי"ל גורמות למסוק לאבד גובה ואין הרבה מה לאבד אז אתה נילחץ ומרים מצערת מה שלוקח קצת זמן להגיב כי זה מרים את הזת"ל ומקשה על הרמת המס"ר.
    באיידל לעומת זאת המס"ר נישאר ( חרוז ) ורק הזת"ל משתנה. נגיעה קלילה בסטיק מוריד בדיוק כמה שאתה רוצה את המסוק ומיד מעלה כמה שאתה רוצה את המסוק.

ועוד כפתור לגיין של הג'יירו. ניפרד. עכשיו יש מצב שטיסת תלת מימד מופרעת זקוקה להגדרות גיין אחרות מאשר ריחופים גייאים בסביבה .. אבל לא אני ולא אתה שם עכשיו.

אני לא יודע איך משפיעה הרוח על מסוק 500. אבל ב 450 אם אתה רוצה לנחות בשלום ברוח עזה עד עזה פלוס ( כדברי הגורו הפרטי שלי, טסים כל עוד יש סוללות / יש מסוק / והכובע לא עף מהראש ) .. אתה יכול לעשות את זה רק באיידל ורק בגלל השליטה הטובה הרבה יותר במסוק.

( אני גם יודע לשפוך מילים כאורך הגלות עוד אייקון ... )

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כן גיא זה ידוע לי שגם לרחף כדאי באיידל מטעמי דיוק וגם יציבות - באיידל תנועת הראש היא תמיד במינימום 85% מעוצמת המנוע כלומר במהירות סיבוב גבוהה יותר, מה שמייצר אפקט ג׳יירוסקופי גדול יותר ולכן גם יותר יציבות באוויר.
    אני עדיין בשלב שאני פוחד מהמתג הזה. זה יעבור, בתקווה שבקרוב. בסימולטור אני מטיס כמעט רק באיידל, אבל מצד שני בסימולטור גם אין לי בעיה לעשות היפוכים ורולים וכל מיני שטויות אחרות (אפילו תקתוקים הצלחתי פעם בסימולטור... בכל הפעמים האחרות שלא הצלחתי המסוק התרסק) שבשלב זה אין שמץ של סיכוי שאנסה על מסוק אמיתי בשטח. מצד שני, שמיניות לא הצלחתי עדיין בסימולטור (קראתי את הטיפים של ואדים בשרשור בעניין זה שרץ במקביל, אנסה בערב) ודווקא נראה לי שבשטח עם מסוק אמיתי זה יילך לי הרבה הרבה יותר בקלות.
    ומה לעשות, זה עודפים נושנים מהרצאות שנתתי בעבר בסטטיסטיקה, כל עניין ההשתנות המותנית הזו.
    אבל נראה לי שזו הדרך הכי פשוטה להבין את הפונקציות המורכבות הללו שניתן להגדיר, לפחות באורורה 9. לגבי משדרים אחרים אין לי מושג. *
    נערך לאחרונה על ידי Friman; 28-08-2011 בשעה 20:37:49.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לי גם יש את הAURORA 9 ויש לי את אותה בעיה כמו שלך באיידל אפ הזנב בורח ימינה ושמאל מהר(רק באיידל אפ) אני במצב DUEL אם T.LOCK במצב נורמל על 6%
    עכשיו בדקתי את הסט אפ של הIDLE UP שלי וגיליתי שבאיידל אפ הוא הייה על נורמל עכשיו סדרתי שהוא יהיה על T.LOCK גם 6% אני מקווה שעכשיו הבעיה נפתרה.
    אולי כדי שגם תבדק את מה שאני בדקתי עכשיו.
    דרך אגב אני מטיס TREX500 אם גיירו של JR
    נערך לאחרונה על ידי yoavbob; 28-08-2011 בשעה 21:38:53.
    Trex500
    SuperZoom
    Shahak
    Aurora9

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

6%? כלומר שישה אחוזים?
    זה לא גיין מאד מאד נמוך? שוב אם להחשיב את הסרטונים של בוב פיינלס למקור השראה, הוא ממליץ להתחיל מ 40-41% גיין בDual mode..?
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ככה זה מכוון עצלי אבל אל תשכח שבשלט שלנו האחוזים לא שולטים עם זה NORMAL או T.LOCK לכן זה אחוז נמוך.
    אצלי ככה הוא מכוון אני לא יודע איך זה יהיה אצלך.
    Trex500
    SuperZoom
    Shahak
    Aurora9

נושאים דומים

1. הגדרות ג׳יירו באורורה 9- זקוק להסבר על המונחים והמצבים השונים
    על ידי Friman בפורום פורום רדיו ואלקטרוניקה
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 28-08-2011, 14:15:03
  2. [עזרה!] צריך עזרה בכיוון ג׳יירו assan GA 250
    על ידי GoZzlaN בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 23-08-2011, 07:30:12
  3. סרטון הסבר הלחמה של אייל שפירא
    על ידי DanielJoseph20 בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 30-07-2010, 17:19:00
  4. [שאלה] מבנה המצלמה וחיבוריה השונים
    על ידי tomer_inbar בפורום פורום FPV וצילום אווירי
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 12-07-2009, 11:14:03
  5. איך ניתן להבין בין חלקי ה- TREX 600 השונים?
    על ידי דורונצ'יק בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 20-04-2009, 21:47:15

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •