ריחוף ראשון של סוללה מלאה + התייעצות קטנה
אז סוף סוף אחרי שנפטרתי מנדנודי הזנב, יצאתי הבוקר להטיס, ו... תענוג. 2 סוללות עם כמה דקות הפסקה ביניהן להתאוורר, אפילו הצטרף אליי מטיס נוסף (איציק) שראה אותי מהכביש הראשי והיווה חברה וגם ייעץ בהטסה.
פעם ראשונה בשבילי להחזיק את המסוק ככה 6 דקות מלאות באוויר, המון אדרנלין והמון ריכוז. ניסיתי להטיס עם האף הצידה בשלב מסויים אבל נלחצתי קצת מה גם שהייתה רוח, איבדתי ריכוז למאית שנייה ונחתתי מייד, בשלום - זולת ליטוף של הזנב בקרקע. בסה״כ היה מאד כייף!
ולהתייעצות - הזנב שלי מונע ברצועה, ושמתי לב שבכל נגיעה הכי קלה של הזנב בקרקע (מה לעשות, מתחיל, קורה לפעמים) הבום מחליק פנימה לתוך התושבת חצי מ״מ בערך, מספיק בשביל שיהיה רפיון קל ברצועה. אחי הנגיעה האחרונה היום בבוקר מתחתי שוב והידקתי את הברגים, ובנסיון לקבע את הבום היטב נסדק מעט הפלסטיק מסביב להברגה:

מדובר בסדק זעיר אך מגיע עד לחור של הבורג לדעתי. האם זה מצריך החלפה של כל תושבת הבום, או שחיזוק מסביב באפוקסי יספק במקרה זה? שהרי בסה״כ הבום מוחזק על ידי כל התושבת ולא רק על הבורג הזה. מצד שני אני לא רוצה לקחת סיכונים. ו... איך מונעים את החלקת הבום פנימה בלי להדק יותר מדי את הברגים? חוץ מהפיתרון הברור של להתרחק מהרצפה
.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9