שלום לכולם
אחרי אינספור שעות של קריאת חומר, תכנון והזמנות רכיבים (ובעיקר קנאה באלה שכבר יש להם), הגיע הרגע הגדול ואני מתחיל לבנות את הקוואד הראשון.
המבנה המתוכנן די פשוט - ארבעה מוטות אלומיניום, שני לוחות דיקט במרכז (שלושה למעשה - אחד מגן על האלקטרוניקה מלמעלה ואין לו תפקיד מבני), מנועים ובקר.
רשימת החלקים המלאה (למעט פריטים טריוויאליים כמו חוטים, שרינקים, ברגים רגילים וכו') מופיעה כאן.
בשעה שאני כותב את השורות האלו הרחפן עדיין בשלבי בניה, כך שייתכן שאני אגלה שטויות שעשיתי, ועליהן אני מספר כאן, רק בעוד מספר ימים.
אחרי ההקדמה הארוכה והמייגעת, ניגש לעבודה.
זרועות
הזרועות מורכבות ממוט אלומיניום בפרופיל ריבועי של 10x10 מ"מ, ובעובי חומר של מילימטר אחד. מתחילים מחיתוך ארבע זרועות באורך של 20 ס"מ וקודחים צד בצד אחד שני חורים בקוטר 3 מ"מ ובמרחק 22 מ"מ זה מזה (צד המנוע) ובצד השני שלושה חורים בקוטר 3 מ"מ שיתחברו לגוף. התכנון של המוט זהה לתכנון המופיע כאן, ולכן לא ארחיב עליו את הדיבור.
מספר הערות לזרועות:
- החורים שמיועדים למנוע אמורים לקלוט לתוכם ראש של בורג. לכן יש להרחיב את החור לקוטר גדול יותר (7 מ"מ) בצד אחד של המוט ולהשאיר אותו בקוטר המקורי (3 מ"מ) בצד השני.
- בכדי לשמור על הדיוק, קדחתי תחילה מוט "מסטר" אחד בצורה מדוייקת ולאחר מכן "העתקתי" אותו למוטות האחרים על ידי הצמדתו למוט חדש במלקחיים וקדיחה באמצעות מקדחת שולחןץ
- במוטות שבתמונה, בצד המנוע, מופיע קדח מרכזי בעל קוטר גדול יותר, שאמור היה לשמש את הציר. נראה שהוא מיותר מכיוון שציר המנוע לא יורד כלפי מטה.
גוף
הגוף מורכב מ"סנדוויץ'" של שני לוחות דיקט תעופתי בעובי 2 מ"מ. הזרועות נמצאות בין שני הלוחות.
הבורד שאני משתמש בו הוא KK v5.5, שלו חורי התקנה במרחק 45 מ"מ זה מזה. הדיוק בקידוח הזה חשוב מאד - אם המרחק בין החורים לא יהיה מדוייק, לא ניתן יהיה להרכיב את הכרטיס. כפי שרואים בתמונה, קל מאד למרכז את ארבעת החורים על הלוח.
השלב הבא הוא קידוח החורים לברגים של הזרועות. בכדי לעשות את זה בצורה מדוייקת, משחילים שני שתי זרועות נגדיות על ברגים דרך החורים שקדחנו ובעזרת שתי הזרועות האחרות ומלחציים (השתמשתי בצבת ננעלת כמלחציים מאולתרים) מאלצים אותם להיות בקו ישר. כעת קודחים בעץ דרך החורים שבזרועות. חוזרים על הפעולה גם עבור זוג הזרועות הניצב.
כעת, כל מה שנותר הוא לקדוח את לוח העץ השני. מתחילים מהצמדת שני הלוחות וקידוח ארבע החורים הבסיסיים (אלה שעליהם יושב הכרטיס). לאחר מכן מרכיבים את כל הזרועות בין שני הלוחות, כך שהלוח המחורר הוא העליון, וקודחים את הלוח התחתון דרך החורים בלוח העליון והחורים שכבר קיימים בזרועות. בשלב הזה כדאי למספר את הזרועות ולסמן את כיווני ההרכבה על לוחות העץ (למרות שהזרועות אמורות להיות חליפיות).
לאחד הקידוח כבר ניתן להרכיב את עיקר הגוף:
כל זרוע מורכבת מבורג מתכת ושני ברגי פלסטיק, מתוך שאיפה שברגי הפלסטיק ייגזרו במקרה של פגישה מצערת עם הקרקע והמוטות והגוף יישארו שלמים ככל האפשר.
לבסוף, מרכיבים את המגלשים על לוח העץ התחתון:
המשך יבוא...
אבישי