תגובה: שרשור המלצות למתחילים בתחביב - מסוקים מומלצים ונקודות שחשוב לשים לב אליהן
מאד מתחבר למה שאלעד כתב.
חוץ מזה - אני לא מגדיר את עצמי בתור "שולט" בתחום, אבל אני אנסה ללכת "הפוך" ולהמליץ על מה שלא עושים - ולא מעט מזה מניסיון שלי
:
טעויות נפוצות של מתחילים (לדעתי):
- להאמין לסיסמאות שיווקיות - לא, מסוק שנמכר באיביי ב30$ לא יכול לעשות 3D. אפילו אם כתוב עליו Full 3D Flight (אמיתי
). - להסתכל על המראה בתור חזות הכל - ללא פרשנות.
- להסתכל על המחיר בתור חזות הכל - אם שני מסוקים נראים דומים, אבל אחד עולה 500$ והשני 50$ - יש פה בעיה. מסוקים זה תחביב שצריך להשקיע בו. האם יש רף מינימום בתקציב לכניסה? לא יודע. בעניין זה אין תחליף לניסיון של אנשים שיודעים איזה ציוד הוכיח את עצמו ואיזה לא. מה שמביא לסעיף הבא:
- להסתמך על השרשורים באינטרנט - אני לא מזלזל, חלילה, באף אחד ממשתמשי הפורום. אבל מטיס מתחיל שלא מכיר את הנפשות הפועלות, לא יכול להעריך מתוך כמה נסיון אתם מדברים, כשאתם ממליצים על מסוק (שלט, מנוע, בקר, ג'ירו וכו'). כמו שאלעד כתב - אין טוב ממראה עיניים ושיחה עם אנשים (לא וירטואליים
) בשטח. - להסתמך על סרטים באינטרנט - אם המסוק הוא טוב, החיסרון העיקרי שלו נמצא מאחורי הסטיקים. זה שיוטיוב מלא בסרטי ריחוף עם מסוק X וסרטי טארק עם מסוק Y, עוד לא אומר ש-Y טוב יותר מ-X. במיוחד למתחילים.
- להתמקד בעלות הקיט - יש עוד אלקטרוניקה, שלט, כלים, חלקים (כולם מרסקים! כן, כולם!). צריך לזכור את כל זה כשחושבים על הקנייה הבאה.
- לא לעשות שיעורי בית - אם אתה לא מבין מונחים שכתובים באתרי מסוקים, כנראה שקצת מוקדם לחשוב על קנייה. זה זמן ללמוד. יש נעוצים בפורום, יש הרבה אינטרנט... ויש אנשים בשטח. שיכולים לעזור. בשמחה.
בטוח יש יותר, אני עוד אחשוב על זה...
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz