שלום שלום.
היום הטסתי FPV בפעם הראשונה בחיי ! זו תחושה מדהימה, שונה מאוד מהטסה רגילה, ומצריך התרגלות לסגנון הטסה שונה.
אז למרות שישבתי יומיים לבנות את הטווינסטר (שימוש במנועים שלא מתאימים לתושבת הצריכה בניית פיירוול מדיקט והיו עוד כמה אלתורים שלקחו זמן) , לא הצלחתי להרים אותו לאוויר כי קיבלתי ויברציות חזקות מהמנועים (ככל הנראה בגלל דיקט דק מדי שרוקד, בסלד נמוך לא היו רעידות והפרופים מאודזנים פיקס).
נפגשתי עם עודד מזור להטיס את הטווינסטאר FPV שלו. 10 דקות לפני שיצאתי החלטתי שאני חייב לאלתר משהו להטיס. זרקתי על ה FLASH EPP 3D את הסט 100 מילי 900 מגה הרץ של הסיני (משדר + סוללה) ועל הקרקע המקלט הסיני. המתקון הכי חפרטצ'י שראיתם מימייכם
ואללה - למרות האיכות הגרועה של הוידאו ומדי פעם הפרעות, הצלחתי להטיס FPV, בזכות עודד מזור שהינו ספוטר מעולה.
אחרי טיסה שבה עשיתי כמה טעויות ועודד עזר לי להתגבר עליהם (גם הייתה רוח מטורפת שסחפה את הטיסן), בסוללות הבאות כבר הסתדרתי כמעט לבד. הצלחתי לעשות כמה רולים וגם להטיס הפוך כמה שניות טובות בכל פעם. הצלחתי לטוס לכיווני וזהות את השטח.
בינתיים יש לי בדרך RVOSD + מייצבים ואני מתכוון להוריד את המנועים ולשים את המומלצים ע"י עודד (7 אמפר בשיוט !!!)
אני מצרף תמונה של מתקון הפלאש FPV (50 גרם תוספת משקל) + טווינסטאר הבנוי בצורה מודולרית (כנף מתפרקת, גוף מתפרק לשניים למתקון ציוד FPV בתוך הגוף ועוד).
2 שאלות :
1. האם ניתן למקם משדר 500MW בתוך הגוף עם האנטנה בחוץ אם אני מצמיד לו HEATSINK עם משחה טרמית ועושה פתחי אוורור ב EPP ?
2. האם משדר טוב (יש לי RV 500 מילי) אבל מקלט סיני ייתן תוצאה טובה ? זה נכון שהכי חשוב זה משדר טוב ? למה לצפות ? האם שווה להשקיע במקלט RV אם יש לי סיני ?
תודות :
-תודה ל Imac1 (תומר האילתי) שעזר לי בכך ששלח לי ציוד בדואר במהירות שבה שולחים פקס, ויותר מפעם אחת. בלעדייך הייתי עדיין על שוחלן השרטוטים.
-ל Crazyguy שעזר רבות בציוד ובטיפים
-לעודד מזור הסבלני והשקול, על העצות הטובות וההמלצות לציוד, ועל העזרה בהטסה הראשונה
-לאייל שפירא שעזר בציוד (מנועים, בקרים)
-לגיא ST שאני והוא מתחילים ביחד עם אותו ציוד, כיף שאחד החברים מתחיל גם הוא בFPV
-לעמרי רז על ה PAN&TILT ל GOPRO
-לאיציק רונן ודרימר על העזרה הטלפונית
-וכמובן תודה לפורום FPV - פורום איכותי של אנשים טובים ובעלי ניסיון השווה זהב.
בהצלחה לגיא ST ועמרי רז בתחום ה FPV ! מקווה שההתחלה שלכם תהיה חלקה ומהנה.
![]()