ערכתי סרטון מהסופ"ש שמראה יפה איך נראית ומרגישה הטסת FPV מקוואדקופטר. ניסיתי לשלב 3 מצלמות:
מצלמת HD על הקוואד
מצלמת ה-FPV מסוג DX201 עם OSD
צילום וידאו מהקרקע.
למי שמעוניין להבין איך הדברים נראים ב-FPV מהסוג הזה, שווה לראות.
ערכתי סרטון מהסופ"ש שמראה יפה איך נראית ומרגישה הטסת FPV מקוואדקופטר. ניסיתי לשלב 3 מצלמות:
מצלמת HD על הקוואד
מצלמת ה-FPV מסוג DX201 עם OSD
צילום וידאו מהקרקע.
למי שמעוניין להבין איך הדברים נראים ב-FPV מהסוג הזה, שווה לראות.
ווואוווואו
עודד יפה מאוד ....
איזה כייף זה פשוט תענוג QUAD FPV
למה לא טסת לחוף?
מעולה !!
תודה !!
אחלה סירטון.
מצטרף לשלומי... "גלישת מצוקים" נראית מאתגרת שם...![]()
נראה מצויין, מצלמת ה HD מתכווננת או קבועה?
שלום עודד,
נראה יפה מאוד.
לא הבנתי מסרטון איזה מערכת מותקנת לך ב QUAD ,
AQ50D או FH-X46?
האם למערכת האלו יש RTH ?
ארמן
שניהם זה אותו לוח
אין RTH
ארמן הוא מטיס עם הבורד FH-X46
מה שכתבת זה אותו לוח פשוט דרך משווקים שונים
זה אחלה בורד ל FPV
ולא אין לו RTH ולא GPS מודול
באמת היתה הטסה כיפית עם תנאי מזג אויר מעולים.
פעם הבאה אשתדל לעשות טיסת חוף / מצוק. אני עדיין לומד את הכלי ולכן נשאר באזור ה"בטוח".
מצלמת ה-HD היא קבועה ואינה מתכווננת.
עוד לא החלטתי עם עצמי אם יש באמת צורך ב-OSD עם GPS ברחפן. בדר"כ טיסות ה-FPV עם קוואד אינן למרחקים מאוד ארוכים וגם לא מאוד גבוהות, לכן ההזדהות אינה קשה. מצד שני, תמיד נחמד שיש רשת בטחון כזו, במיוחד באזורים שאינם מוכרים לי. האזור בו אני מטיס בדר"כ מאוד קל להזדהות - ים ממערב, מספר יישובים שאני מכיר כבר וכיו"ב.
באזורים מונוטונים (שדות בלבד, מדבר) אני מניח שה-GPS חשוב יותר.
שימו לב שחץ הכיוון הביתה מאוד מדוייק, המרחק הביתה גם כן, הגובה מזייף בגדול...
עודד ברחפנים מדד גובה ב GPS תמיד מזייף מאחר ושינוי הגובה מאוד מהיר ומתבצע בפחות משנייה
ולכן סנסור ייעודי יעשה את העבודה יותר טוב....
אבל זה כבר נקרא להתפזר וכמו שאמרת אין צורך בכך
עודד יפה מאד.
תגיד אם איזה משדר וידאו אתה מטיס ואיזה תדר...
משדר ומקלט 1.2 GHZ (תדר 1080). מערכת רדיו פוטאבה FASST 2.4 (עבר בדיקת טווח בהצלחה עם מערכת FPV עובדת).
תן לינק לסט. הזמנתי עכשיו את זה :
http://www.sunsky-online.com/view/13...6+receiver.htm
מישהו בפורום טוען שהגיע עם הסט הזה ל 5.9 ק"מ אם אנטנות אומניות קטנות. יכול להיות ????
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
אני לא רואה שום סיבה שזה לא יהיה נכון
800 מיליויאט זה הרבה כוח ..
שרון הסט הזה בדיוק בדרך אליי ,כבר נמצא בארץ - צריך לחלץ אותו הסופש מהדואר השכונתי.
רכשתי אותו אחרי המלצות של ערן וליאור - התמורה למחיר שלו מדהימה.
ערן הגיע (בעזרת אנטנת יאגי) ל12.5KM בעזרת המשדר הזה.
.Itay.
גם אלי הוא בדרך....
נשווה לסט 1W 2.4 שיש לי עכשיו
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
אני מטיס עם הסט הזה מ-lowprice. שימו לב שהוא כולל 4 ערוצים בלבד. יש לי הרגשה שהוא די דומה (אם לא זהה) לזה מ-SUNSKY.
אינני משתמש בפילטר. התלבטתי אבל ביצעתי בדיקת טווח לפי ההגדרות, זאת אומרת power down mode בשלט, התרחקתי כ-30 מטר ואף הטסתי את הקוואד ב-mode זה ולא היתה בעיה, כך שאינני צופה בעיות (לפחות לא בטווחים שאני מטיס בהם). לא אתרחק איתו מעל 1 ק"מ כמו עם הטיסן FPV. מקסימום כמה מאות מטרים, אני מניח.
אני תמיד מקפיד קודם לחבר את מערכת ה-FPV ורק אחר כך את המערכת החשמלית כולל המקלט פוטאבה כדי שתינעל על תדר פנוי.
קיימות הפרעות בוידאו כאשר הקוואד פונה אלי בדיוק החל ממרחק של כ-100 מטרים. במצב זה האנטנה בדיוק מוסתרת ע"י רכיבי הקוואד וזו הסיבה. אני משתמש באנטנות הסטנדרטיות. יש למישהו רעיון לאנטנה 1.2 פשוטה שתעשה את העבודה טוב יותר ?
אנטנת V 120 מעלות
אחת הטובות שיש
הנה החנות
http://videoaerialsystems.com/produc...s/ibcrazy-vee/
והנה הבחור שמייצר אותן גאון הוא גם זה ששלח לי הוראות כיצד לבנות טיסן FPV מושלם מבטיח להעלות שירשור בנייה מסודר אחרי הסטס (מלח מים מלח מים)
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1388264
עודד בין היתר גם לי יש על QUAD את הסט כמו שלך + פילטר והוא עובד פצצה
שלומי,
האנטנה נראית מצויין אבל לא ברור לי כיצד למתקן אותה על הקוואד. איך עשית את זה ? יש לך תמונות ?
נערך לאחרונה על ידי Shlomi4046; 17-11-2011 בשעה 12:50:38.
שלומי - מה הקשר לתמונה של הלוח ???? מה אתה מבלבל אנשים סתם ??? לפחות תקן את עצמך !!!!!!!!!!!!!!
2 תובנות :
1. אנטנת וי נותנת לי הפרעות בטווח 0 על הקרקע אבל באוויר כנראה שהיא יותר טובה.
2. הטסתי 2.4 בוידאו כשהפוטאבה 2.4 שלי משדר ולא היו בעיות בערוץ 8. בערוצים אחרים בעייתי. רק כשהפאצ' היתה מכוונת בול לשלט היו הפרעות. נקווה שגם השלטים האחרים יהיו סלחנים. אני ממש רוצה להטיס בצוותא עם 2.4. אם לא יעבור בשטחים בעייתיים עם אנשים יותר בעיתיים אני אשים את הסט 1.2.
חוץ ממוטי גנות מישהו חטף הפרעות ב GPS עם 1.2 ?