שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: פריקה יזומה של סוללות 6 תאים בעזרת מטען

תודה!
    76
    הודה 133 פעמים ב 102 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל פריקה יזומה של סוללות 6 תאים בעזרת מטען

שלום,

אני מעוניין לפרוק את סוללות המסוק שלי (6 תאים 2500mAh) באופן יסודי לטעון אותן מחדש (העליתי פוסט אחר עם הסיבה), באיזה קצב מומלץ לפרוק אותן? מהו סף המתח אליו לכוון?

תודה.*
    יוסי
    SAB Goblin 700
    Futaba 14SG

צוות מישור אדומים

תודה!
    1
    הודה 30 פעמים ב 25 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: פריקה יזומה של סוללות 6 תאים בעזרת מטען

קצב הפריקה של הסוללות הנ"ל מבחינת מה שהן מאפשרות סביר להניח מעל 20C כלומר 50A בפועל סביר להניח שהמטען שלך יאשר מקסימום הספק של 50W למטען זול או 200W למשהו קצת יותר מתקדם מהסיני
    עבור מטען 50W מדובר על כ 2A
    עובר 200W כ 8A

בכל אופן מתח אחסון של LIPO זה 3.8V אז לא הייתי יורד מתחת לזה

אם תתן דגם של המטען נוכל לעזור לך באופן מדויק יותר

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יוסי המטען שלנו (אם אני זוכר נכון אתה עם Turnigy A-6-10 כמו שלי, נכון?) מסוגל לפרוק סוללת 6 תאים בהספק נמוך יחסית. למרות שמוצהר שקצב הפריקה הוא עד 5A זה תלוי גם במתח הסוללה. כיוונתי אצלי פריקה ל2.6A אך בפועל בשתי פריקות שביצעתי הוא לא הצליח לעבור את ה1.1A במהלך הפריקות. זה לוקח הרבה זמן, סביב שעתיים - שלוש לסוללה טעונה, אז תשריין לך זמן מתאים.
    זהירות!!! המטען הזה לא מאזן תאים בפריקה, רק בטעינה. זה אומר שלקראת סוף הפריקה, שמכוונת כברירת מחדל לסף של 3.2V לתא אם אני זוכר נכון (מהתייעצות עם ציקי ואחרים זה ערך תקין לפריקה)- עלול להיות מצב שחלק מהתאים נפרקים מהר יותר ויורדים מתחת לסף הקריטי של 3v ואילו אחרים נותרים קצת מעל 3.2v. זה מצב מאד מסוכן לסוללה כי זה יכול להרוג את התאים שנפרקו פריקת יתר. לי זה קרה בפריקה של אחת הסוללות, שני תאים ירדו לחצי דקה בערך לאזור ה2.8v עד שהמטען הפסיק את הפריקה. מייד טענתי חזרה ולהערכתי לא נגרם שום נזק, הסוללה הזו מתפקדת מצויין, נטענה וטסה כבר כמה וכמה מחזורים מאז והיא מאוזנת מעולה גם בפריקה וגם בטעינה ומשך ההטענה שלה לא התארך - אבל היה פוטנציאל לאבד אותה. אז תשים לב טוב טוב לערכי התאים, במיוחד כשהם מתקרבים ל3.4-3.5v שם מתחילה ה״ברך״ בגרף הפריקה ומשם קצב ירידת המתח בתאים הופך להיות מהיר יחסית. אם אחד התאים מתקרב ל3v תעצור את הפריקה מייד. אופציה אחרת שחשבתי עליה זה לחבר בלאנסר חיצוני שיעשה בלאנס לתאים בזמן הפריקה, אבל אני לא בטוח שהמטען הזה תומך בפריקה ללא חיבור של מחבר הבלאנס אליו. צריך לבדוק.
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

תודה!
    76
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

המטען שלי הוא - Turnigy A-6-10 200W
    אני לא מתכנן לאחסן את הסוללה , אני פשוט רוצה לפרוק אותה ולהטעין מיד מחדש. גם במקרה הזה לא לרדת מתחת ל 3.8V ?
    תודה.

ציטוט נכתב במקור על ידי Trex450 צפיה בהודעה
    קצב הפריקה של הסוללות הנ"ל מבחינת מה שהן מאפשרות סביר להניח מעל 20C כלומר 50A בפועל סביר להניח שהמטען שלך יאשר מקסימום הספק של 50W למטען זול או 200W למשהו קצת יותר מתקדם מהסיני
    עבור מטען 50W מדובר על כ 2A
    עובר 200W כ 8A

בכל אופן מתח אחסון של LIPO זה 3.8V אז לא הייתי יורד מתחת לזה

אם תתן דגם של המטען נוכל לעזור לך באופן מדויק יותר
    יוסי
    SAB Goblin 700
    Futaba 14SG

צוות מישור אדומים

תודה!
    76
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

סבבה, אז נראה לי שפשוט אני אגביל את הפריקה ל 3.5V לתא.
    ציטוט נכתב במקור על ידי Friman צפיה בהודעה
    יוסי המטען שלנו (אם אני זוכר נכון אתה עם Turnigy A-6-10 כמו שלי, נכון?) מסוגל לפרוק סוללת 6 תאים בהספק נמוך יחסית. למרות שמוצהר שקצב הפריקה הוא עד 5A זה תלוי גם במתח הסוללה. כיוונתי אצלי פריקה ל2.6A אך בפועל בשתי פריקות שביצעתי הוא לא הצליח לעבור את ה1.1A במהלך הפריקות. זה לוקח הרבה זמן, סביב שעתיים - שלוש לסוללה טעונה, אז תשריין לך זמן מתאים.
    זהירות!!! המטען הזה לא מאזן תאים בפריקה, רק בטעינה. זה אומר שלקראת סוף הפריקה, שמכוונת כברירת מחדל לסף של 3.2V לתא אם אני זוכר נכון (מהתייעצות עם ציקי ואחרים זה ערך תקין לפריקה)- עלול להיות מצב שחלק מהתאים נפרקים מהר יותר ויורדים מתחת לסף הקריטי של 3v ואילו אחרים נותרים קצת מעל 3.2v. זה מצב מאד מסוכן לסוללה כי זה יכול להרוג את התאים שנפרקו פריקת יתר. לי זה קרה בפריקה של אחת הסוללות, שני תאים ירדו לחצי דקה בערך לאזור ה2.8v עד שהמטען הפסיק את הפריקה. מייד טענתי חזרה ולהערכתי לא נגרם שום נזק, הסוללה הזו מתפקדת מצויין, נטענה וטסה כבר כמה וכמה מחזורים מאז והיא מאוזנת מעולה גם בפריקה וגם בטעינה ומשך ההטענה שלה לא התארך - אבל היה פוטנציאל לאבד אותה. אז תשים לב טוב טוב לערכי התאים, במיוחד כשהם מתקרבים ל3.4-3.5v שם מתחילה ה״ברך״ בגרף הפריקה ומשם קצב ירידת המתח בתאים הופך להיות מהיר יחסית. אם אחד התאים מתקרב ל3v תעצור את הפריקה מייד. אופציה אחרת שחשבתי עליה זה לחבר בלאנסר חיצוני שיעשה בלאנס לתאים בזמן הפריקה, אבל אני לא בטוח שהמטען הזה תומך בפריקה ללא חיבור של מחבר הבלאנס אליו. צריך לבדוק.
    יוסי
    SAB Goblin 700
    Futaba 14SG

צוות מישור אדומים

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Scooter007 צפיה בהודעה
    סבבה, אז נראה לי שפשוט אני אגביל את הפריקה ל 3.5V לתא.
    אני לא בטוח שאפשר. נדמה לי שערך הסף לפריקה הוא קבוע בהתאם למספר התאים.
    ועוד עניין זה שככה תפספס את המיליאמפרים שנכנסים בטעינה בין 3.5v ל3.2v (אני מניח שאתה רוצה לבדוק מה היא התכולה האמיתית של הסוללה?). מצד שני אם אני זוכר נכון את גרף הפריקה, בשלב הזה המתח יורד יותר מהר ואילו הזרם פחות מהר ולכן אני מעריך שההפרש בmAh לא יהיה גדול מאד. ובכל מקרה זה תחום שבטיסה אתה לא מעוניין להגיע אליו.
    אבל אני לא אלקטרונאי, אני לא בטוח בעניין הזה
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים