יוסי המטען שלנו (אם אני זוכר נכון אתה עם Turnigy A-6-10 כמו שלי, נכון?) מסוגל לפרוק סוללת 6 תאים בהספק נמוך יחסית. למרות שמוצהר שקצב הפריקה הוא עד 5A זה תלוי גם במתח הסוללה. כיוונתי אצלי פריקה ל2.6A אך בפועל בשתי פריקות שביצעתי הוא לא הצליח לעבור את ה1.1A במהלך הפריקות. זה לוקח הרבה זמן, סביב שעתיים - שלוש לסוללה טעונה, אז תשריין לך זמן מתאים.
זהירות!!! המטען הזה לא מאזן תאים בפריקה, רק בטעינה. זה אומר שלקראת סוף הפריקה, שמכוונת כברירת מחדל לסף של 3.2V לתא אם אני זוכר נכון (מהתייעצות עם ציקי ואחרים זה ערך תקין לפריקה)- עלול להיות מצב שחלק מהתאים נפרקים מהר יותר ויורדים מתחת לסף הקריטי של 3v ואילו אחרים נותרים קצת מעל 3.2v. זה מצב מאד מסוכן לסוללה כי זה יכול להרוג את התאים שנפרקו פריקת יתר. לי זה קרה בפריקה של אחת הסוללות, שני תאים ירדו לחצי דקה בערך לאזור ה2.8v עד שהמטען הפסיק את הפריקה. מייד טענתי חזרה ולהערכתי לא נגרם שום נזק, הסוללה הזו מתפקדת מצויין, נטענה וטסה כבר כמה וכמה מחזורים מאז והיא מאוזנת מעולה גם בפריקה וגם בטעינה ומשך ההטענה שלה לא התארך - אבל היה פוטנציאל לאבד אותה. אז תשים לב טוב טוב לערכי התאים, במיוחד כשהם מתקרבים ל3.4-3.5v שם מתחילה ה״ברך״ בגרף הפריקה ומשם קצב ירידת המתח בתאים הופך להיות מהיר יחסית. אם אחד התאים מתקרב ל3v תעצור את הפריקה מייד. אופציה אחרת שחשבתי עליה זה לחבר בלאנסר חיצוני שיעשה בלאנס לתאים בזמן הפריקה, אבל אני לא בטוח שהמטען הזה תומך בפריקה ללא חיבור של מחבר הבלאנס אליו. צריך לבדוק.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9