הנה פתרון יצירתי - להקפיא לו את הצורה בהקפאה קריוגנית פשוטה : השפרצת אוויר דחוס (כשהוא מתאדה הוא משרה טמפ' של כ -12 מעלות). יש להשפיץ כשפקק כלפי מטה אחרת לא יוצא קור.
ניתן לתמונות לעשות את שלהן.
נ.ב
זה עלה בעת בניית הדאון Guppy של LEG. בקרוב התמונות, הסרטון והמדריך המצולם Step-by-step. שווה לחכות.
נערך לאחרונה על ידי sharonx; 07-01-2009 בשעה 04:17:10.
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
ידידי היקר
אני משתמש בטריק הזה שנים רבות לקירור מהיר
רק מאיפה הבאת את ה12 מעלות?
בבדיקות שעשיתי בעבר זה הראה כמה מעלות מתחת לאפס וכמובן שנוצרת שכבה של קרח
יפה שעלית על זה
אגב
לעיתים כשאני רוצה להטעין סוללות GP ואין לי סבלנות, אני מעלה את האמפראז' ודואג לקרר את הסוללות מדי כמה דקות בשפריץ קפוא
עד היום זה מצליח
נערך לאחרונה על ידי wind556; 07-01-2009 בשעה 07:53:30.
אתה פוגע בתכונות הדבק עם שינוי הטמפרטורה הקיצוני.
לא הייתי עושה זאת אתה הורס תכונות הדבק וכתוצאה מכך ההדבקה חלשה.. שלא נדבר מה ההקפאה הזו עושה לחומרים בסביבה של הדבק.
"If everything seems under control, you're not going fast enough"Mario Andretti
אם כבר המצאות, גם לי יש סטארט-אפ:
יש לי רעיון למוצר שמיועד לטייסים (של מטוסים אמיתיים), המורכב ממצלמה, משדר ומשקפי-וידיאו.
עקרון הפעולה: המצלמה מותקנת על הקרקע במקום קבוע, מצלמת את המטוס ומשדרת את התמונה לטייס שנמצא במטוס ומרכיב את משקפי הוידיאו. כך יוצא שהטייס מטיס את המטוס כאילו הוא נמצא על הקרקע ומטיס טיסן... בקיצור, מכירים FPV? אז הפוך. או בקיצור - SPV (שזה Second Person View).
נו, יש כאן משהו שמוכן להשקיע...?
נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 07-01-2009 בשעה 09:01:12.
אם כבר המצאות, גם לי יש סטארט-אפ:
יש לי רעיון למוצר שמיועד לטייסים (של מטוסים אמיתיים), המורכב ממצלמה, משדר ומשקפי-וידיאו.
עקרון הפעולה: המצלמה מותקנת על הקרקע במקום קבוע, מצלמת את המטוס ומשדרת את התמונה לטייס שנמצא במטוס ומרכיב את משקפי הוידיאו. כך יוצא שהטייס מטיס את המטוס כאילו הוא נמצא על הקרקע ומטיס טיסן... בקיצור, מכירים FPV? אז הפוך. או בקיצור - SPV (שזה Second Person View).
נו, יש כאן משהו שמוכן להשקיע...?
אם כבר סטארטאפ אז אפשר לשדר את הוידאו מהפצצות החכמות בזמן אמת בטלוויזה הפלסטינית וכך הילדים יכולים לשחק משחק נחמד :
"אמא אנחנו בטלוויזיה ........"
זה יהיה להיט כי תחשוב מי לא רצה לראות איך הבית שלו נראה מלמעלה ובטח כולם כבר הציצו כבר ב GOOGLE EARTH ומי לא אמר לעצמו "יאללה יאללה זה תמונות מלפני כמה שנים"
אתה פוגע בתכונות הדבק עם שינוי הטמפרטורה הקיצוני.
לא הייתי עושה זאת אתה הורס תכונות הדבק וכתוצאה מכך ההדבקה חלשה.. שלא נדבר מה ההקפאה הזו עושה לחומרים בסביבה של הדבק.
אמת.אתה עלול לגרום לאיבוד הגמישות של הדבק,או לחילופין ליצירת סדקים במולקולות
קצת על התיאוריה של ההדבקה בדבק חם:
דבק חם הינו חומר טרמופלסטי,זאת אומרת שהוא ניתך בחום, וניתן להתיך אותו שוב ושוב
תכונת ההידבקות שלו מתקיימת בשלב בו הדבק נוזלי, וחודר אל מבנה פני השטח ונצמד אליהם
בשכבה עבה, הדבק מתקרר לאט עקב אי פיזור החום מהשכבות העמוקות החוצה
כאשר מקררים בקירור מואץ נוסח מה שתואר כאן , מה שמתקרר זו בעיקר המעטפת, הליבה של הדבק לא מגיעה לטמפרטורות נמוכות מדי, אבל נוצרה שכבה שהיא יותר קרה מהשכבות העמוקות יותר,ובעצם השכבה הזאת שואבת חום מהעומק, וכך מואץ התהליך.
אם הקירור יהיה מאד אגרסיבי, ושכבת הדבק תהיה דקה, איכות ההדבקה תיפגע כי הזמן בו הדבק נוזלי מתקצר מאד ולא מספיק לייצר אדהזיה טובה
לעומת זאת אם הקירור המלאכותי יתבצע בשלב שבו הדבק עדיין חם אבל כבר לא נוזלי,או לחילופין כאשר השכבה עבה, תיווצר רק שכבה חיצונית שעוברת את חוויית הקירור האגרסיבי, והשכבה הזאת תתחמם מיידית מהחום שהיא שואבת מהשכבות העמוקות יותר
מסקנה: כמו כל דבר בחיים, הכל עניין של פרופורציות
אלו היו 60 שניות על דבק חם
5 אגורות שלי לדיון כעובד של DUPONT שהמציא את הFREON (שהוא ד"א מותג רשום ואתם משתמשים בו ללא רשות )
R12/R22 (ולא F)
2 סנט זה עדיין 7 אגורות, אבל נחמד שהיעד שלך הוא 2.5 ש"ח לדולר
ואם שרון רוצה לקרר בצורה מיוחדת וירוקה, אני ממליץ על Votrtex tube בשילוב מדחס אויר קטן (7 BAR מספיק) ....
Boogle ולא Google קפיש? על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי