הי,
בניתי טיסן, ועכשיו שמתי לב שבטעות הרכבתי את המנוע עם זווית קלה ימינה, כלומר הוא לא יוב בדיוק באמצע התושבת.
בערך מילימטר ימינה.
האם יש טעם לפרק את ההברגות ולקדוח חדשות? או שזה משהו שולי שלא משפיע על הטיסה?
תודה!
לא ברור משאלתך האם כשאתה אומר ימינה, אתה מסתכל מלפנים, מול הטיסן, או מאחור עם כיוון הטיסה. באופן כללי, אם אתה מביט על הטיסן מאחור (תמיד, לצורך אורינטציה), והכיוונים שאתה מציין הם לפי כיוון הטיסה, המנוע אמור להיות מותקן על צלע האש שמאלה מהמרכז, בהטיה קלה לימין, מעלה אחת עד שתיים, תלוי בטיסן המסויים. בצורה זו מתקבל שקצהו הקדמי של ציר המנוע, עליו רוכב הספינר, ממוקם במרכז גוף הטיסן מלפנים.
אם זה המצב אצלך, כך זה צריך להיות וזה בסדר גמור. אם לא, נסה לתאר יותר במפורט ואז אפשר יהיה להנחות אותך מה לעשות.
אם אני מסתכל מאחור, עם כיוון הטיסה יש נטייה קלה שמאלה, על הציר האופקי.
לא הבנתי מתשובתך אם זה בסדר או לא.
שים לב לתמונה שצירפתי, זה פחות או יותר המצב. במציאות הנטייה הרבה יותר קטנה, הגדלתי אותה בתמונה כדי שתבין טוב יותר את המצב הנתון.
תודה!
הזווית צריכה להיות הפוכה מהתמונה.
כלומר במבט טייס (מאחור) המנוע צריך לנטות ימינה
במטוסים כל הכיוונים מיוחסים למצב בו מסתכלים עליו מאחור.
מאוד פשוט לתקן את הבעיה ע"י תוספת/הורדת שייבות.
הזווית צריכה להיות קלה, כ 2 מעלות לכל היותר...
נערך לאחרונה על ידי דניאל דקל; 24-02-2012 בשעה 22:01:18.
סיבוב הפרופלור, מסיבות אוירודנמיות מסוימות, יוצר מומנט סיבסוב שמאלה (תמיד לפי כיוון ההתקדמות). הטית המנוע לימין מקזזת את נטית הסבסוב לשמאל ועל כן המנוע צריך להיות מותקן באופן כזה.
כאשר המנוע שלך מותקן מראש בהטיה לשמאל, אפקט הסבסוב מוכפל ומקשה על השליטה בטיסן. על מנת לתקן את העיוות הזה, ללא צורך בהשקעת עבודה רבה, עליך להכניס דיסקיות מתכת בין תושבת המנוע וצלע האש בצד שמאל. עובי הדיסקיות יהיה בהתאם לצורך, עד לקבלת הטיה קלה של ציר המנוע ימינה מציר האורך של הטיסן.
סבבה, שמתי שייבות.
עכשיו ציר המנוע בערך באמצע ציר האורך של הטיסן, שמתי את השייבות הכי עבות שיש לי וזה מה שיצא.
אני יראה איך זה מתנהג ואם יהיה צורך בתיקון אני יקנה שייבות עבות יותר.
תודה לכולם!!