DeadBand- הכצעקתא? (או, מה זה בדיוק?)
היי חברים וחג שמח
אני קורא שרשור מעניין בRcGroups בנושא מערכות פלייברלס ועלה שם מונח שאני לא מכיר, ולא הצלחתי להבין מההסברים של האנגליטיסטים (אפילו שהאנגלית שלי לא רעה, אבל הלקסיקון הטכנולוגי שלי באנגלית פחות חזק) מה זה אומר בדיוק - ״DeadBand״... הבנתי שמדובר ב״טווח מת״ של רגישות הסרבו לתנועה ביחס לתנועת הסטיק - שאם למשל לסרבו הזנב יש deadband גדול אז יהיה קשה לעשות פירואט איטי ומדוייק ותנועת הזנב תהיה או במהירות יחסית או בכלל לא.. מה שלא הבנתי זה מה הקשר או היחס בין מושג הdeadband לבין הרזולוציה של הסרבו ו/או מערכת הרדיו, והיכן מכוונים Deadband - דיברו שם על הנושא בהקשר של סרבו זנב ואנשים אמרו שכשכיוונו deadband שונה זה שיפר להם את הרזולוציה העדינה ותנועת הפירואט האיטית בזנב. אז איפה מכוונים את זה- ברדיו, בסרבו איכשהו, או במערכת FBL? כמו כן דיברו שם על deadband לפחות בשלושה הקשרים שונים שאני לא בטוח אם הם אותו דבר או שונים ומה ההבדל ביניהם, על מה כל אחד מהם משפיע וכיצד מכוונים כל אחד מהם - דובר שם על Rx deadBand, Tail servo DeadBand ו Tail Gyro Deadband...
אם מישהו מהמקצוענים יוכל להסביר בעברית אני ממש אודה ולדעתי יעניין גם אנשים נוספים פה ללמוד משהו חדש; אלא אם אני הפיתה היחיד
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9