הזמנתי את משקפי הוידאו הפשוטים הללו בהמלצת גיא. קניתי מפה: http://escrow.alibaba.com/order/prod...rId=1014314968
- 82$ כולל משלוח, אין יותר זול מזה. סוף סוף הגיעו הבוקר אחרי חודש וחצי בדואר. איכות המסכים לא בשמיים אבל רואים יותר טוב משמעותית ממסך הDVD נייד שאיתו השתמשתי עד כה, בסה״כ אני מרוצה מאד מהתמורה למחיר. אבל המוקד פה הוא לא סקירת המשקפיים, גיא עשה עליהן סקירה יפה כבר לפני שנה.
מצאתי שתי בעיות במשקפיים שהן מבחינתי משמעותיות, אפילו לפני שיצאתי לנסות אותן בשטח. הראשונה היא שאין חסימה לאור חיצוני; וכן - אמרו לי להטיס עם כובע גדול אבל אפילו בבית האור מבחוץ קצת הפריע לי. והבעיה היותר משמעותית, היא שבגלל הכובד הן כל הזמן החליקו לי במורד האף, וזה די מעצבן:
אז תפסתי תושיה וחשבתי על שידרוג קטן ופשוט שמשפר את שתי הבעיות האלו, לא שיא התחכום ולא הייטקיסטי במיוחד, סתם קומבינה נחמדה ששיפרה לי מאד את חווית השימוש בהן..
מצאתי מאיזה טיול לחו״ל כיסוי שמש לעיניים שמחלקים במטוס, ניתן לקנות כזה גם בחנויות מטיילים:
משקף הוידאו מתפרק ממשקפי השמש פשוט על ידי משיכה. לא למשוך חזק מדי שמשקפי השמש לא יישברו:
קצת דבק סיבים (לא מחזיק טוב על הבד, טעון שיפור בהמשך) מבחוץ וכמה טיפות דבק חם בין כיסוי העיניים לגב משקף הוידאו:
חור קטן בגב כיסוי העיניים לפין המתכת שמחבר למשקפי השמש
מחברים חזרה את משקפי השמש, ו-וואלה:
גם לא מחליק מהאף, וגם מבודד חלק ניכר מהאור מבחוץ.. ועם כובע מלמעלה בכלל סבבה
בקיצור, שידרוג קטן ונחמד בעשר דקות עבודה ועלות אפסית, שמשפר מאד לטעמי את הנוחות של משקפי הוידאו האלו.