היי מוטי תודה רבה ראשית,הגרף מצערת זה זה ה THRO CURV נכון?
שנית הערכים האלו הם במצב נורמל?אילו ערכים היית ממליץ ל PITCH CURVE ?
כן אלו ערכים הגיוניים למצב נורמל, בהנחה שבערך בנק' 4 אתה כבר עובר לאיידל, אז כל התחום שסביב נק'3 שזה נקודת ניתוק/נגיעה יחסית מתון. עקומת PITCH זה דבר שמכוונים ע"פ נוחות, יש כאלה שרוצים 0 מעלות באמצע, יש כאלה שרוצים באמצע כבר 5 מעלות אבל מה שחשוב זה, שלא משנה איפה בחרת למקם את נק' ה 0 שלך, המנוע בתחום הזה צריך להיות אחיד ומתון ורצוי שברגע הניתק הסל"ד יהיה מספיק גבוה!
אם יצא לך לראות מסוק אמיתי.. קודם הוא מפעיל את המנועים, הרוטור מגיע למהירות מסויימת ונשארת כמעט קבועה, רק אז הוא מנתק מהקרקע כשכל הנתונים במשוואה קבועים. תוך כדי טיסה המהירות קבועה ומשתנה באופן מזערי
עכשיו,תן לי לראות אם הבנתי נכון.מהרגע שהמסוק עוזב את הקרקע(שזה בעצם באמצע סטיק לערך)מהירות הראש צריכה להישאר קבועה ללא שינוים,והשינוי היחידי הוא בכיון ה PITCH CURVE ?
בדיוק, אם הבנת את המשוואה שכתבתי, כל המשתנים שם קבועים למעט המהירות והזוית, ברגע שאתה מקבע את המהירות, המשתנה היחידי שנשאר זאת הזוית והיא בשליטך המלאה, הערך CL יחסית לינארי כל עוד אתה בתחום זוויות נכון ולרוב זה עד 15 מעלות שמעבר לזה תהיה הזדקרות.
לכן, רצוי שכאשר המסוק כבר באויר, שהמהירות תהיה קבועה וגרף הפיצ' יהיה לינארי ושיהיה חופף לזה של איידל.
למען הכנות,בשישי האחרון פירקתי להבי זנב,אין לי מושג למה זה קרה(הזנב נחת טיפה אגרסיבי),או שנלחצתי,או שלא הייתי מרוכז,בטוח שזה קשור אלי אבל,נראה לי ששיחקתי יום לפני בעקומות ויכול להיות שפשוט המסוק צנח לי וזה היה נראה כמו נחיתה קשה.
אני מצרף עוד שאלה,מה תפקיד פונקצית ה gryo sens ??
להדליק ולכבות את הג'ירו?מה עוד?איך אני יודע שאצלי היא מכוונת או בכלל,כמו שגיל ציין שבביסטיקס יש מצבים קבועים מראש
וזה עלול להתנגש מול המצבים בביסטיקס.
מוטי,כמה אני מחכה שתוציא סרטון הדרכה על מה עושה כל אופציה בשלט.אין לך מושג כמה זה יכול לעזור לחברה חדשים כמוני.
וגם סרטון הדרכה על ביסטיקס יהיה אחלה

תודה רבה.