הי איציק,
ראיתי את ההתקנה שלך על הביקסלר 2. ראיתי בנוסף עוד התקנות ברשת ואשמח לייעוץ.
1. ראיתי בהתקנות נוספות שבאמת החליפו את התושבת למתכווננת ששמת, במידה ואקח את המנוע שהצעת איזה פרופ מומלץ לטיסת צבר. ראיתי שהמון מטיסים עם המנוע הכתום 2820 משהו כזה.
ל FPV המלצתי מנוע שמסתובב בסל"ד נמוך עם הרבה כוח. סל"ד גבוה אלו מנועים יותר "חמים" בצריכת זרם גבוה ובדרך כלל בנצילות פחות טובה, הם גם די מרעידים את המטוס בחוסר איזון הקל ביותר. בנוסף, המטוס עם כל הציוד יוצא יחסית כבד ונדרש דחף זמין.
בעיקרון אני מעדיף לעלות בפרופ למינימום של קוטר 8" בגודל כזה של טיסן. היום יש לי על הביקסלר פרופ 9X4.5, עם סוללה 2.2 אמפר, כל הציוד כולל טלמטריה, וידאו ומצלמה, נותן כ 20 דקות טיסה שזה בערך טיול/סיבוב של 20 קילומטר.
2. ראיתי שגם אתה פתחת ״דלת״ בצד הגוף לגישה נוחה. אולם אצלך הוא קטן יותר אני משער בגלל הסרוואים. בהתקנות אחרות הם העבירו את הסרוואים אחורה ומיתקנו אותם על המייצבים עצמם(גם גובה גם כיוון) וכך חסכו גם את כל הפושרוד הענק, הוסיפו משקל מאחורה לטובת cg בהתקנות צבר ובנוסף השיגו הרבה מאוד מקום לציוד.
אני פתחתי את הדלת/פתח לטובת טייס אוטו' (ארדואינו). הפתח צר ומספיק למשימה הזו. פתח גדול מדי יחליש את גוף המטוס בנקודה די קריטית. במידה ואתה לא משתמש בטייס אין בכלל צורך במקום הזה. למודל הזה יש אף גדול שמספיק לכל הציוד גם בלי להשתמש באיזור הזה.
יש יתרון בזה, כדי לעשות את המתקון ככה?
אני לא אוהב את הרעיון. בעיקרון זה נחמד לשים את הסרבו הכי קרוב לנקודת העבודה, יש לזה המון יתרונות. ברוב כלי הטיס זה מה שנהוג. החסרון הגדול של סרבויים מרוחקים (מהמקלט) אלו הם חוטי החשמל המאוד ארוכים. 1. הם שוקלים יותר מהפוש-רוד. 2. יש נפילות מתח לאורך הקוים. 3. החוטים הארוכים משמשים כאנטנות ויכולים להיות מופרעים או להכניס הפרעות.
במידה ובכל זאת רוצים/חייבים לעשות את זה: כדאי לעבוד עם חוטים בעובי הנכון (בנהתאם לצריכת הזרם של הסרבו). החוטים חייבים להיות מפותלים סביב עצמם. הפיצול מבטל את הרעשים בין הקו ההולך לחוזר (בגדול). בתעופה מקובל להוסיף סיכוך בנוסף לפיתול. כך שאתה מבין למה אני ממליץ לא לעשות את זה עם לא חייבים.
3. לגבי הכנפיים, ממליצים לחרץ חורים לטובת מוטות קרבון ארוכים בטענה שהכנפיים חלשות. באמת מורגש העניין?
אני לא מוסיף ולא ממלא קורות. זה המון משקל ובעיקר הרבה עבודה. בכל טיסני הEPP/EPO אני מדביק טסה סיבים בחלק התחתון של הכנף, משום שהבעיה היא בהתרוממות הכנף בגלל העומס. הטסה מאפשרת גמישות ומגבילה את הכפיפה, וכל זה במשקל נמוך וזמן עבודה אפס.
בנוסף דברים שראיתי שחוזרים על עצמם זה גיפיאס על הזנב מצלמות ומשדר וידאו במקום החופה(לא מבין איך זה לא גורם להפרעות), בקר למעלה כדי שיתקרר כמו
שאתה עשית. בנוסף עוד טיפים שרכשת עם הזמן ולא עדכנת בשרשור?
ראשית זה כן גורם להפרעות. צריך להיזהר מתמונות בשרשורים. מישהו מעלה תמונה של מיתקון מגניב ואצלך נוצר הרושם שזה מה שצריך וזה מעולה, מעט אנשים חוזרים לדווח על התקלות.
וגם אם נראה שהכל עובד, בגלל שכל הסביבה רועשת (זה נקרא רצפת רעש גבוה), ברגע שמתחילים קצת להתרחק, חלק מהתקשורות יסבלו קשה.
מיקום הרכיבים הוא די פשוט:
הבקר קרוב למנוע ובמקום מאוורר, אין שאלה. הGPS צריך להיות במקום שקט, אני לא אוהב חוטים ארוכים (ראה ערך סרבויים) לכן מיקמתי אותו בחרטום. את הוידאו זרוק לשליש כנף או אחורה לזנב ואת הטלמטריה הפוך מהוידאו. את אנטנת המקלט אני ממקם במרכז המטוס.
הכלל שלי הוא פשוט: הקולטים אחד לייד השני במרכז המשדרים בקצוות רחוק.
אם תוכל לעזור אני יותר מאשמח!!
תודה
דוגמא:
http://fpv-forum.com/index.php?topic=1479.0