תגובה: אמץ מטיס !
הרעיון במקום... חגי פתח בפורום fpv (נדמה לי) שרשור של אנשים שמוכנים לתרום מזמנם ולהתגייס לעזרת מתחילים בתחביב ללא תמורה, עם פירוט מיקום גאוגרפי, דרכי התקשרות ותחומים בהם כל אחד יודע ומעוניין להנחות. אפשר להפוך את השרשור הזה שלך לרשימה דומה בתחום המסוקים...
מהנסיון שלי, לי מאד עזר בהתחלה דווקא להתחבר עם עוד שני מטיסים חדשים כמוני, שלימים נהיו חברים קבועים להטסות (עוד מעט שנתיים מטיסים יחד)- כ״צוות מתחילים״, ומדוע? מצד אחד יש המון מה ללמוד מהוותיקים בתחום, וחשוב להטיס גם בסביבת מטיסים מנוסים יותר כדי לקבל הכוונה, טיפים, נסיון מקצועי; מהצד השני לפעמים מטיס מתחיל מרגיש לא בנוח ״רק לרחף״ כשמסביבו כולם מטיסים ברמה גבוהה יותר. לכן התגבשות של קבוצת מתחילים באותו איזור, שמגיעים יחד למנחת בזמן שלהם, רק כצוות מתחילים, נותנת אווירה יותר מקבלת לטעויות, להטסה ברמה הבסיסית, לאימון בשלבים הבסיסיים וכדומה. אפילו שהח׳ברה הוותיקים אצלינו באנדרטה מקבלים ומפרגנים. חשוב לשלב את זה גם בהטסות עם אנשים מנוסים יותר כדי שבאמת יהיה גם לאן להתקדם. בכל אופן עבורי השילוב בין הטסה בימי שישי כ״צוות מתחילים״ לבין מדי פעם הטסה בשבתות עם המקצוענים אצלינו באנדרטה, היה מיטבי להתחלה.
ולגבי הרשימה, אם להיות סנונית ראשונה, מקצוען אני לא - אבל אם מישהו צריך עזרה בתחום המסוקים בדרום, אשמח לעזור ממה שאני יודע... מכיר את מסוקי אליין בגדלים 450, 500 ו600, כיוון מסוקי פלייבר ופלייברלס (3Gx וביסטיקס), וכמובן בהטסה הבסיסית. מעבר לתחום המסוקים- מטיס בfpv עם רחפן מבוסס ארדואנו, מטיס קצת טיסנים אבל ברמה בסיסית יחסית.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9