יש לי מוסטנג של H9 חדש...
אני מפחד להטיס אותו נמוך כי אני חושש שיהיה קאט מנוע וארסק את הטיסן
כמה סיכויים יש שיהיה לי קאט?
מה יכול למנוע קאטים\להפחית?
מה אני עושה כשיש לי קאט באויר?
תודה!
יש לי מוסטנג של H9 חדש...
אני מפחד להטיס אותו נמוך כי אני חושש שיהיה קאט מנוע וארסק את הטיסן
כמה סיכויים יש שיהיה לי קאט?
מה יכול למנוע קאטים\להפחית?
מה אני עושה כשיש לי קאט באויר?
תודה!
תתחדש
הנה תשובות לשאלותיך
1. אם אתה מפחד להטיס, משמע אינך מיומן מספיק.
2. קאט מנוע באויר הוא פועל יוצא של טיב וכיול נכון של המנוע. מנוע מטופל ומכוון נכון אינו אמור לעשות קאט באויר.
3. כשקורה קאט באויר, דבר ראשון לפני הכל אתה מנמיך את אף הטיסן לשמירה על מהירות הטיסה, עד לנחיתה, בין אם על המסלול או בסביבתו, בהתאם למקרה. רצוי מאד שבעת שאתה מטיס, יעמוד לידך מישהו מיומן שיוכל לקחת ממך את השלט, במקרה חירום, ולהנחית את הטיסן בבטחון.
אני ממליץ לך להמשיך להתאמן על טריינר כלשהו, בהנחיית מדריך מנוסה, עד שתדע לבצע חירומים ב'עיניים עצומות'. זה קריטי לשמירה על שלמות הטיסנים שלך.
נערך לאחרונה על ידי flatspin; 27-09-2013 בשעה 16:46:18.
תודה
אני לא מפחד להטיס, פשוט אני רק עכשיו עברתי לניטרו, וראיתי אנשים מטיסים טיסני ניטרו ממש נמוך (בגובה של האגן בערך) ותהיתי לעצמי מה הם עושים במקרה של קאט
אני משתדל תמיד להטיס בגובה שאם המנוע ייכבה אני אמליח להנחית
נערך לאחרונה על ידי matan 144; 28-09-2013 בשעה 10:27:00.
מה הטיסנים החשמליים שהטסת?
לעבור ישא לניטרו עם מוסטאנג זה לא החלטה נבונה לטעמי...
היה לי אפרנטיס שכבר שיעמם אותי
לפני זה היה לי טריינר ניטרו שהטסתי כמה פעמים וישר מכרתי
אבל הטסתי כבר את המוסטנג ואני מסתדר איתו (נחיתות והמראות טובות)
תתקשר נשמח לעזור 0546666963
זהו טקסט קצר ול א ה ד ר כ ה על ניהול מצבי חירום כשמנוע מת, נקודות לחשוב על
אם הגעת לתחושות שאתה מציין , לא משנה באיזה גובה המנוע ידמום אתה תרסק את המטוס , יותר גרוע תרסק אותו על אחרים
לכל מטוס\טיסן יש מאפייני הזדקרות שונים, והפרוש המיידי
יהיו טיסנים שבזווית הנמכה לא חריפה מידי תוכל להמשיך לנטיב נחיתה סביר כמובן בניתוח מהיר של כוון הרוח מול האפשרויות לתמרן...
ויהיו כאלה שבמיידי הופכות לבלטות קרי- אבנים נופלות מהשמיים, ובגדול זה מתאר מצב שבו חייבים להרוויח פוטנציאל מהירות\רוח לכנפיים כדי להיתיישר לקראת נחיתה\התרסקות מבוקרת
הפרוש המיידי לכאלה בד"כ להוריד מיד אף למטה ולקוות שהגובה יתן מזור..ולקראת הריצפה להיתיישר בעדיונות למנוע מצבי סיחרור \רוטציה וו
ב כ ל מצב שלא יהיה , המטרה המיידית למנוע פגיעות בנפש!!!!!!!!
גם אם זה אומר תוריד אף ותיפרד מהמטוס.
הניתוח המיידי עם זיהוי מצב החרום הוא איך לחזור לשדה או לזהות שדה אחר בטווח ראיה וביטחון שאין נפשות ולהגיע אליו
כגורם כוון הרוח הוא בעצם נתון חשוב ק ר י ט י כיוון שהשאיפה אם זה מתאפשר היא נחיתה ברוח אף. כשהשיכלול הוא קודם סיכון בני אדם\עצמים ואחכ המסלול
אלה דוגמאות קיצון הם לא הדרכה , תיהיה חייב מטיס טוב שדריך אותך,
אם תעשה זאת לבד. רק כשהשטח בטוח .
א.
נערך לאחרונה על ידי edgarfov; 29-09-2013 בשעה 08:56:04.
אם אתה מתעקש לטוס נמוך אז תטוס במהירות גבוהה, כך שאם יש לך קאט יהיה לך מספיק פוטנציאל לטפס, להסתובב ולהגיע לנחיתה.
בברכה,
תומר עינבר
בכלי טיס מה שקובע במצב חירום זה הפוטנציאל שלו: גובה + מהירות.
כמה גבוה וכמה מהר ככה יקבע את הסיכוי לנחיתה בטוחה.
בברכה,
תומר עינבר
בדרך יש עוד כמה פרמטרים לחשב. גובה ומהירות הם בסהכ חלק מתמונה מאוד גדולה שצריך להשלים.
גובה נותן יתרון וכמובן מהירות.
יש סידרת אימונים למצבים כאלה. ושוב פעם, כל כלי טייס לגופו. תמרון שמחלץ אחד יכול לפרק לחתיכות אחר.
א.
לצערי רק ניסיון .שום דבר על גבי דפי הפורום לא יוכל לעזור לך מלבד הסיכונים של פגיעה בנפש או רכב לגופו של עיניין.רובם יגידו לך לנסות להוריד את אף המטוס על מנת לישמור על מהירות שתאפשר דיאייה עד לנחיתה.הכל תלוי בסיטואציה וזה רק הניסיון יכול לעזור והקור רוח.
חיים גיל תעשה תרגיל
נכון מאוד, להטיס טיסן לא לומדים בהתכתבות, אם אתה לא יודע מה לעשות כשהטיסן עושה ככה או ככה.. אז אתה לא צריך להטיס אותו כי אתה לא בשל מספיק בשבילו,
אני מציע לך לקחת מדריך..כן, מדריך! אפילו שהטסת כבר לבד, ובקש ממנו לתרגל אותך במצבים של קאט מנוע, שני שיעורים ותחסוך ה מ ו ן כסף וזמן.
וטיפ נוסף שאחזק את דבריו של חיים, קור רוח זה היסודות לתפקוד במצב חירום.
הדבר הכי טוב שיכול למנוע התרסקות הוא להטיס גבוה כאשר יש קאט פשוט לגלוש ולהנחית
כפי שכתבתי...אין הדרכות בהתכתבות, אלא רק נקודות למחשבה , משהו להתחיל איתו
והעצה הכי טובה , קח מדריך. חבל על המטוס. והקהל.
א.
כן יש לי מדריך...
תודה לכולם הבנתי![]()
עם המדריכים שיש היום גם זה בספק.רובם יודעים סתם להטיס ודיי מוכשרים אך דיי לוקים בחסר בהרבה דברים.לכן מעבר למדריך רצוי גם לשאול את חברי השטח לגבי סתם שאלות.תמיד טוב לישמוע עוד רעיונות מכמה אנשים אפילו אם הם מדברים שטויות.הדרך הטובה ביותר לשבירת הלחץ היא קודם כל לדעת להנחית טוב עם מנוע ובשלב הבא (כמובן עם מישהו מנוסה שילווה אותך לאורך כל הטיסה)המדריך נותן לך תגובה של נחיתת חירום ובשלב הזה אתה מוריד את המיצערת של המנוע ולא נוגע בא עד לנחית רק במיקרה של כימעט ריסוק ליפתוח מנוע ולתרגל שוב.וזה כמובן בכמה סיטואציות של מצבים כמו נמוך,גבוה,בנסיקה ,באמצע תרגיל,או בכל מצב אחר.ורק לאחר שאתה כבר מוכן נפשית ויודע לתרגל אתה מוזמן לכבות מנוע בגובה ולנסות להגיע לנחיתה.וכך להמשיך גם בכמה סיטואציות.אני הייתי ממליץ על טיסן חשמלי לצורך האימון מקלקלר כמובן .שכן התיקון שלו דיי מהיר וברוב הפעמים מתבצע בשטח .זאת הדרך היחידה שבו אתה תישמור על קור רוח בזמן אמת על טיסן שאתה אוהב.
חיים גיל תעשה תרגיל
1. אימונים אימונים ועוד אימונים עד שרמת השליטה שלך בכלי תהיה לא פחות ממושלמת במיוחד כשמדובר במוסטנג
2. להתחיל להתאמן בדימוי קאט מנוע ( להוריד לסרק ולנסות להנחית ) בכל מיני נקודות ומצבים באויר
3. רק אם אתה ממש מתעקש, כשרמת השליטה שלך ללא דופי, וכשאין אנשים מסביב, פשוט תעשה קאט יזום באויר ( לא ממליץ בכלל מפני שאין טעם לכבות מנוע שעובד טוב סתם ככה... )
אני מנחית בקאט, אמנם רק בפיינל לנחיתה אבל יש המון שמשתעשעים באויר ועושים קאט בכל מיני מצבים ונוחתים חלק.
הכל תלוי בנסיון , רמת השליטה , והמון ביטחון.
אם אני לא טס, אף אחד לא טס....
H9 P-51 180 Giant
GP Cosmic Minnow
T1 Mini Fortune Turbine Jet
Boomerang Xl Turbine Jet
Carf Ultra Flash Turbine Jet
Efxtra Racer Upgraded 6S
Extreme Flight Extra300 61
Seagull electric Trainer
Dji Mavic Pro