שלום לכולם.
אני הולך לעשות את הפרויקט גמר שלי בתואר בנדסה מכנית .
התכנון הוא לבנות קוואדקופטר בגודל בינוני לא צריך משהו מקצועי שיעוף לגובה של 5-6 מטרים(אפילו פחות לא דרוש יותר מזה) אולם אני צריך שיהיה יציב בלי יותר מדיי שגיאות מיקום.
[הרעיון הוא שיהיה קוואד שאבנה לו תחנת עגינה שהוא יוכל להמריא ולנחות באופן אוטומטי ולהטען לבד.
כאשר בכל סיבוב הוא יטוס באיזה שהוא מסלול קבוע סביב מבנה למשל בית פרטי (כלומר לא דרוש למרחקים גדולים) מסלול שנבחר מראש ולאחר סיום המסלול יגיע לתחנת העגינה יבצע נחיתה
ויטען עד לסיבוב הבא (רצף הזמנים מתי יצא לסיבוב הבא יקבע ע"י המשתמש בארדואינו אני מתכנן להשתמש).
]לגבי תחנת העגינה אני אפתח אותה יש לי כמה רעיונות .
הבעיה שלי היא הקוואד
אין לי מושג איזה גודל כדאי שיתאים לפרויקט ולמשימה.
האם בכלל צריך גיפיאס? אם אני רוצה מסלול ממש קטן סביב בית כלומר מאמין 15 מטר לכל אורך ומה בכלל השגיאת המרחק של גיפיאס.? ( וגם אם זה בעיה אפשר לבנות מסלול קטן נגיד 5 מטר לכל אורך רק להדגמה)
האם ארדופילוט יתאים? איזה עוד בקרים יש שיכולים להתאים למשימה? האם יש קודים מוכנים לארדואינו רגיל שאולי ניתן לשנות ולבנות לבד?
איזה רכיבים יכולים להתאים למשימה?
בסך הכל שוב אני צריך קוואד לא גדול הוא לא צריך לטוס למרחקים אולם הדיוק פה במיקום חשוב ושיטוס יציב כלומר יהיה כולל ג'יירו ואסלומטר.
אני יודע שגודל בינינו לא אומר יותר מדיי אני אני ינסה לספק כמה שיותר פרטים בוא נגיד תקציב של 1000 שח.
בנוסף אני מתכנן להוסיף 2-3 חישיני אינפרא אדום בזמן המסלול אם החיישן שעל הקוואד יקלוט משהו הוא ידווח או למחשב או למערכת\תחנת העגינה.
יש לי ניסיון עם ארדואינו אולם בפרויקטים אחרים ברחפנים עוד לא יצא לי .
אני יודע שחלק יגידו לי תתחיל לקרוא פוסטים ומדריכים ...אז קראתי והתעניינתי ובדקתי ואני צריך ממכם את עצתכם
משהו יותר עם ניסיון שיכול לייעץ לי מה לעשות זה ממש יעזור לי .
בהמשך בהחלט אעלה והאעדכן בפיתוח המערכת .
אני מודה מראש לכל מי שיוכל לעזור לי![]()
שבת שלום![]()