נכתב במקור על ידי
wind556
חולק לחלוטין על כל משבחי הבלט
היו לי כמה בלטים, לא רק אחד, הבן שלי שהיום הוא בן 12 הטיס אותם בחוסר הצלחה ברור, ואין לו שום דעה קדומה או התייחסות למראה המסוק ולחומרים מהם הוא עשוי, רק איכות הטיסה וקלות השליטה בו השפיעו עליו
כשהטיס את הבלט, זה נגמר באופן קבוע בהתרסקויות כאלה ואחרות, כמעט כל טיסה
בין הבלט והקופטר היו לנו כמה חודשים ללא מסוק קטן, ובחודשים האלו הוא לא הטיס בכלל,ואז הגיע הקופטר....
עברה כבר חצי שנה מאז,לא התרחש שום שינוי מעבר להחלפת המסוק, אותו יחס לסימולטור (שכמובן הוא נחוץ), יחס של בקושי נוגע בו,ומאז היום הראשון להטסה שבו הוא הטיס בתנאים מאד קשים, בין מכוניות ובניינים, הוא לא ריסק אותו אפילו פעם אחת (כבר יותר מחצי שנה), למד מאד מהר להטיס אותו ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר את הבלט, ופשוט נהנה ממנו בכל רגע, כולל בימים בהם הרוח חזקה יחסית
ובדיוק את אותו דבר אני מרגיש ביחס לעצמי
ולגבי משבחי הבלט חלק מהם מטיסים כל כך טוב שהיו מטיסים היטב גם מטאטא עם רוטור, וחלק אחר השקיעו בו בלי סוף איבזור יותר יקר מכל המסוק (וגם הם מטיסים מוכשרים)
זו הטעיה לאמר לבן אדם שרוצה להתקדם שהבלט יגרום לו נחת, רוב המטיסים הממוצעים סובלים ממנו
ועוד משהו קטן אבל חשוב:
כאמור היו לי כמה בלטים,וגם הטסתי בלטים של אנשים אחרים (ואני מדבר רק על בלט מקורי ללא שידרוגים למעט ג'יירו נועל ראש). יש הבדלים עצומים בין אחד לשני, המסוק הזה מיוצר כל כך גרוע שאינו חוזר על עצמו, ובהחלט ייתכן שהמשבחים פשוט זכו לבציר מוצלח יחסית