שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: בנייתר טריקופטר ראשון(רלפן ראשון)

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל בנייתר טריקופטר ראשון(רלפן ראשון)

שלום.
    כבר כמה זמן שאני רוצה להיכנס להובי הזה של RC בכלל ורחפנים בפרט
    החלטתי שהבניה הראשונה שלי הולכת להיות טריקופטר.
    יש לי קצת ידע באלקטרוניקה, והאמת שאני מייקר בעצמי.
    החלטתי כבר על כמה חלקים עיקריים :
    KK2.1.5 Multi-rotor LCD Flight Control Board With 6050MPU And Atmel 644PA
    Quanum Trifecta Mini Foldable Tricopter Frame
    Multistar V2 2206-2150KV Motor The "Baby Beast" (V2)
    Turnigy Multistar 10A V2 ESC With BLHeli and 2A LBEC 2-3S V
    Turnigy Multistar USB BLHeli Programmer For V2 Multistar ESC
    Gemfan Propeller 6x4.5 Black (CW/CCW) (2pcs)
    MultiStar Racer Series 1400mAh 3S 40-80C Multi-Rotor Lipo Pack For FPV Minis
    Turnigy™ TGY-9018MG MG Servo 2.5kg / 0.10sec / 13g

1.האם אתם יכולים להמליץ לי על קיט רדיו טוב?
    2.מטען לבטריות-איזה?
    3.האם להשתמש ב4 תאים או 3? לא כל כך הבנתי מה ההבדלים.
    4.המלצות לשיפור הבניה?החלקים מתאימים?
    5.מה שכחתי?

תודה מראש.

תודה!
    1
    הודה 5 פעמים ב 5 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: בנייתר טריקופטר ראשון(רלפן ראשון)

קודם כל מיד להחליף את הkk בnaze32!
    הבקר kk ישן והרבה פחות טוב, פחות עדכונים (אם בכלל), וקשה יותר לכוון את הרחפן.
    הייתי ממליץ לא להתחיל עם טריקופטר, הבנתי שהם יותר מסובכים למתחילים.
    יש הרבה אופציות לרחפנים 4 זרועות שיהיו באותו מחיר/יותר זולות.
    אתה מתכנן fpv, צילום מהאוויר, או הטסות בקשר עין?
    אם אתה לא יודע עדיין אז אני ממליץ על שלדה בגודל בין 330-450, או אפילו שלדה 280 שתוכל להיכנס איתה לתחום מירוצי fpv.
    אם אתה עדיין רוצה לבנות טריקופטר, תחליף בקרי מהירות ליותר חזקים, המנועים צורכים מקסימום 10a, הבקרים האלו לא יעמדו בזה לאורך זמן, תחליף למשהו בערך 15a. ד"א הבקרים האלה לא תומכים ב4 תאים! אם תחבר אותם ל4 תאים תקבל מופע זיקוקים

לדעתי עדיף להתחיל ב3 תאים ואם יחסר לך כח תעלה ל4.
    מטען מומלץ זה imax b6ac או דומים אליו, הרוב מריצים את אותה התוכנה.

תודה!
    29
    הודה 9 פעמים ב 8 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

גם אני בניתי טריקופטר TRIFECTA. מאד חמוד וכיף להטסה, לא בתור רחפן ראשון. המשחק עם סרבוו הזנב מוסיף קושי לא מבוטל למתחילים. (אבל הכל אפשרי)
    מסכים עם OFEKGG על הNAZE32. למרות שהKK הוא לוח מעולה למתחילים, הוא מוגבל, והNAZE32 בד"כ מאד מוצלח, ויש באינטרנט מדריכים לPID של הTRIFECTA עם המנועים שלך. מקום טוב להתחיל את הכיווני PID.

עם המנועים הנ"ל עדיף 3S. הם לא מיועדים ל4 ואני לא חושב שהם יסתדרו. הבקרים לא מיועדים ל4. אם אני לא טועה, עם GEMFAN4050 תהיה על הקשקש ב10A... עדיף בקרי 12A לדעתי. בקרי AFRO 12A מתאימים בגודל לשלדה (הכל שם דיי דחוס), זה מה שאני יכול להגיד לך...
    בכל מקרה לבקרים שאתה מזמין תבדוק שיש 2mm Bullet Connector (לאלה יש) או תזמין 2mm Bullet Connector בנפרד. המנועים גם עם 2ממ.

הסוללה מעולה לרחפן הנ"ל. שים לב שהיא עם XT30. הרחפן מגיע גם עם XT30. תדאג שלמטען שלך יהיה גם חיבור כזה, או שתחליף לXT60 בשניהם. XT30 הוא לא סטנדרנטי.

הסרבוו לא טוב. נהרס לי ממש ממש מהר. (שבוע הטסה רגועה!) הוא לא באמת METAL, ולא הכי מדוייק) אני משתמש בזה:
    Corona 919MG Digital Metal Gear Servo 1.7kg / 0.06sec / 12g
    (יש הרבה יותר טובים, השאלה היא אם זה מתאים, הגודל צריך להיות די ספציפי...)

לגבי FPV, יש מקום מעולה על הרחפן לGOPRO או MOBIUS (לא לSJCAM, ד"א) אין מקום כל כך לעוד מצלמה, ותצטרך לאלתר מקום לעוד משדר.

לגבי מטען - יש בפורום המון דיונים על זה. ממליץ לך בחום לקרוא אותם.
    כנ"ל לגבי שלט.

יש לך ניסיון בבניה? יש לך חומרי הלחמה (כולל HEAT SHRINK?)

נ.ב. תזמין המון פרופלורים.

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

תודה על התגובות...
    קודם כל-טריקופטר באמת לא נראה ממש נוח למתחילים אבל זה הכלי שהכי מושך אותי.. אנסה להתמודד..
    כן יש לי חומרי הלחמה ובידוד מתכווץ,אני מתעסק בדברים האלה לא מעט..בניתי מספר דברים ,כמו למשל ,מדפסת תלת מימדית.
    כבר עדכנתי את העגלה לאפרו..מבחינתי הפינה של המנועים והבקרים סגורה(?)
    לגבי הבקר טיסה-אני מעדיף בהתחלה משהו של מתחילים..ואולי אני אתקדם לדברים יותר רציניים..(מה גם שזה לא דבר שהמחיר שלו לא בשמיים במקרה של שדרוג..)
    טריקופטר באמת לא נראה ממש נוח למתחילים אבל זה הכלי שהכי מושך אותי.. אנסה להתמודד..
    בנוגע לסרבו-הכוונה שלך היא לסרבו הזה?
    נשאר רק מטען ושלט,שעליהם אני אחקור כמו שאמרת..
    עוד משהו שאני צריך לדעת? אולי טיפים לפני ההזמנה? אולי כבלים וקונקטורים מיוחדים שיכולים לעזור לי (שלא אתקע בלי!) אולי כלים מיוחדים? תחשבו מה יכול לעזור לי בבניה ראשונה...
    תודה.

אגב, מה זה PID? אני ממש newB בעולם הזה...
    נערך לאחרונה על ידי LidorSho; 04-01-2016 בשעה 21:37:27.

תודה!
    1
    הודה 5 פעמים ב 5 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

NAZE32! ההפרש בחומרה, בנוחות של הכיוונים, באפשרויות שיש לך במקרה של שדרוג, שווה הכל! (אם אתה מהמרכז אתה מוזמן לבוא לקחת את הKK2.1.5 הישן שלי, להתבאס עליו ולהזמין אח"כ NAZE32)
    קונקטורים XT60 זכרים ונקבות, חוטים לסוללה 12 או 14AWG, מפצל מתחים לבקרי מהירות (PDB), בק (BEC) חיצוני בשביל 5V לבקר טיסה ולסרבו ולמקלט. פרופים - תזמין לפחות עוד סט. לא נעים כשיש רחפן בנוי ואתה מחכה חודש לפרופ כי נשבר לך אחד בהטסה הראשונה (מניסיון ).

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אוקיי אז אני אלך על הNAZE32
    לגבי הסרבו-אין בבמלאי את מה שנדב המליץ עליו.. אתם יכולים לתת לי המלצה על סרבו טוב?והאם עדיף לקנות 2 שיהיה אחד ספר?
    אני לא מוצא שום דיון על שלט ומטען. גם המטען (IMAX) לא במלאי.. אשמח להצעות גם בעניין הזה..
    העגלה שלי בנתיים (זכרו שאני רוצה להחליף את הסרבו):

מה שכחתי(חוץ ממטען שלט)
    לפי מה שהבנתי מומלץ להשתמש בדבק גם,המלצות?
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות Click image for larger version. 

Name:	iMqIHjZ.jpg‏ 
Views:	28 
Size:	96.6 קילובייט 
ID:	135256  

תודה!
    5
    הודה 11 פעמים ב 9 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לא יודע איך אנשים ממליצים לך פה שטויות בכזה ביטחון! בקר 12אמפר ממש לא מתאים למנוע הזה עם פרופ 6045.. הצריכה היא 17 אמפר, ולא 10אמפר כמו שאיזה חלמאי כתב מעלי. הנה thrust test.
    כן, זה יכול לעבוד ובלה בלה בלה שמעון מטיס עם זה ודפנה לא נשרף לה. אבל שורה תחתונה, זה לא עובד לפי המפרט של הרכיב ורק טיפשים יתעקשו להוכיח שמה שכתוב על הדף לא חל על הכישרון הבלתי נגמר שלהם..!
    בנוסף, אלה בקרים עם bootloader של simonk. אם תשתמש בבקרים עם bootloader של blheli תוכל לצרוב אותם דרך הnaze32, ולהחליף להם את כיוון הסיבוב בקלות בסוף הבנייה. איזה בקרים? יש FVT littlebee 20A או DYS XM20A או RG20...

לעניין הסוללה, אין לך מה להתחיל ב3S. אין מספיק כוח, יצא לך רחפן עייף ורדום. גם אם תהנה ממנו בהתחלה, אחרי חודש חודשים תרצה יותר כוח. אני בדעה שאין מה להתחיל עם 3S ואז לעבור ל4S. ה12 סוללות 3S שיושבות אצלי זרוקות בבית הם הוכחה לכך... אין שום בעייה להתחיל עם 4S, אבל כן יש בעייה להתקדם על 3S. אז למה להתחיל מראש עם משהו שיגביל אותך בעתיד הקרוב? סוללות תוכל לקנות אצל אדי, בחור ישראל מפתח תקווה, יחסוך לך מחירי משלוח מופקעים מהוביקינג..

לעניין המנועים, הם לא טובים. הם זולים. איך להם כח. לא כל המנועים 2100KV הם אותו דבר. קח לדוגמא את הcobra 2204 1960KV, עם סוללה 3S ופרופ 6045 הם מיצרים 730 גרם עילוי, שזה 100 גרם יותר ממנוע שהוא יותר "גדול" (הביסט האלה שבחרת). יש גם מנועי COBRA 2205 ו2206.

עכשיו, אני מאוד ממליץ לך ללכת על רחפן עם 4 מנועים. מהסיבה הפשוטה שהYAW בטריקופטר מאוד שונה מקואדקופטר. מעבר לעובדה שיקח לך המון זמן לכייל את הPID של הYAW (בהנחה שאתה כבר יודע לכוון PID ובהנחה שבכלל תצליח לכוון את הPID בYAW [זה שילוב של PID במנוע וPID בסרבו, בהצלחה]), התגובה לא תהיה טובה. הYAW מאוד "שט" ורחוק מאוד מתחושת ה"locked in" שיש בקוואדקופטר, זה חיסרון מאוד גדול (במיוחד במעבר בשערים ודגלים)

יש פה רשימה לקוואדקופטר שאני ממליץ למי ששואל אותי איך להתחיל: http://smadja.co/miniquad-parts-list...cing-miniquad/
    נערך לאחרונה על ידי noamsmadja; 06-01-2016 בשעה 11:01:35.

נושאים דומים

1. ניסיון ראשון FPV עם טריקופטר
    על ידי sharonarn בפורום רחפנים מרובי להבים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 19-01-2013, 20:04:19
  2. [מדליק] סרטון ראשון וריסוקון ראשון !
    על ידי yossis בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 05-09-2011, 14:30:07
  3. [מדליק] סרטון ראשון וריסוקון ראשון !
    על ידי yossis בפורום פורום משלוחים, מכס וחנויות מחו"ל
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 03-09-2011, 19:27:18
  4. [זהירות!] מזל טוב, 700E ראשון בארץ, ריסוק ראשון!
    על ידי wonderd בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 19-06-2010, 20:40:51
  5. מאמר ראשון בסדרה.-איזה מסוק ראשון לבחור
    על ידי אורח בפורום פורום מסוקי דלק
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 29-09-2008, 15:14:29

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך