תגובה להודעה: עזרה בכוון זנב CopterX
אוקי, אתה יכול לנשום לרווחה מכיוון שהזנב שלך עובד והג'ירו שלך עושה בדיוק את המבוקש ממנו במצב נועל זנב
זה נכון שזה נראה מוזר שהזנב "נתפס" ברגע שאתה מזיז את המסוק אבל בוא אני אסביר לך למה הוא עושה זאת ורק במצב שומר זנב. במצב רגיל ולא שומר זנב הג'ירו שלך יזיז את סרוו הזנב כאשר אתה תזיז את הסטיק של הזנב בשלט שלך, ושתעזוב את הסטיק (והסטיק יחזור למצב הניטרלי שלו) אז גם הסרוו יזוז בחזרה למרכז (90 מעלות ביחס לtail boom) במצב שומר זנב זה לא יקרה, וכי למה? בוא אני אסביר.
במצב שומר זנב הג'ירו שלך שומר על נקודת מרכז מסויימת וכל דבר חיצוני שינסה להזיז את המסוק מהמרכז הזה (כמו רוח ) הג'ירו יתנגד לו ע"י הזזת הסרוו זנב לעמדה המתאימה כדי להחזיר את המסוק לנקודת המרכז המסויימת הזו שנקבעה שהמסוק היה על הרצפה. הדבר היחיד שישנה את המרכז המסויים הזה שהג'ירו שומר עליו (שוב, רק במצב שומר זנב ) הוא אתה ע"י הזזת הסטיק ששולט על הזנב. אז נגיד שהמסוק שלך נמצא באוויר ומרחף במקום והג'ירו נמצא במצב נועל זנב (TAIL LOCK ) ואתה נותן פקודה דרך השלט למסוק להזיז את הזנב לצד כלשהוא. מה שקורה הוא שהג'ירו שלך ינעל על מרכז חדש ,שהוגדר לפי כמה אתה הזזת את הזנב (בעזרת השלט) יזיז את הסרוו זנב עד שהמסוק יסתובב ויגיע למרכז החדש שהגי'רו שומר עליו ואז סרוו הזנב יחזור ל-90 מעלות, עכשיו מה שיקרה עם המסוק לא באוויר ואתה תזיז את הסטיק של הזנב הוא שהגי'רו יגרום לסרוו זנב לזוז ואז יחכה שהזנב יגיע לעמדה החדשה שהוא היה אמור להגיע אליה במקרה שהמסוק היה באוויר, אבל היות שבמצב שאתה מתאר המסוק הוא לא באוויר אז מן הסתם המסוק לא יסתובב (כי הוא על הרצפה ולהבי הזנב לא מסתובים, לכן הם לא יזיזו את זנב המסוק) והסרוו זנב ישאר "תפוס " בצד מכיוון שהג'ירו מחכה לכך שהמסוק יסתובב כמה שהוא היה אמור להסתובב במקרה שהוא היה באוויר אבל היות והמסוק לא מסתובב (כי הוא לא באוויר אלא על הרצפה ובמצב נייח) אז הסרוו זנב ישאר תפוס בצד, וכך גם החלק הזה בזנב שזז (בשמו המקצועי סליידר זנב TAIL PITCH SLIDER)
דרך אגב העובדה שאתה מטיס אם tail boom עקום מסוכנת מאוד, כל עיוות בטייל בום יגרום להשתפשפות של הרצועה ויוביל לבסוף לקריעתה, דבר מאוד לא נחמד באמצע טיסה, שלא נדבר על מסוכן
אני מקווה שההסבר יהיה מובן ואני מצטער שזה יצא קצת ארוך
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz