מאחר ואני כל כך נהנה מההטסה של ה-SDX, התקבלה בליבי ההחלטה לבנות מסוק 90 שטס באופן דומה (רק קצת יותר גדול ויותר חזק ויותר מרשים ויותר . . . .). כמובן שבחיבתי הרבה למסוקי HIROBO מסוקים של חברות אחרות לא עמדו על הפרק (אם כי פזלתי מעט לכיוונים שונים אבל הלב לא נתן
)
מאחר והמחיר של ה-TURBULENCE מבית HIROBO גבוהה מדי לטעמי, החלטתי לנסות משהו אחר. וזה מה שיצא:
אז מה יש לנו כאן ?
מסוק HIROBO FREYA X-SPEC עם מערכת CCPM וראש קומפלט של ה-TURBULENCE.
למעשה, עם מסוק כזה זכה דומיניק בפעם הראשונה בתחרות ה-3DM 2007 ולאחר מכן תוכנן מסוק הטורבולנס.
המסוק מאובזר במנוע OS 91 SZ-P עם אגזוז MP-5, להבים ראדיקס 710/95, פדלים SUPER-STABS, סרוואים SANWA ERG-WRX בעלי מפרט מדהים של 8 ק"ג במהירות 0.6 (6V), סרוו 9253 למנוע, ג'יירו פוטבה 601 עם סרוו JR 8900, גוברנור REVMAX, סוללה 123 (2300 מ"א).
מערכת השלט היא המערכת החדשה של AIRTRONICS הנקראת SD-10G. למי שלא מכיר, מערכת 10 ערוצים 2.4 המהירה ביותר בשוק (לפי נתוני הייצרן מהירה פי 3 ממערכות JR ופי 2.5 ממערכות פוטבה), בעל יכולות תכנות מדהימות וורסטיליות מפסקים אולטימטיבית. המערכת עובדת עם 6 סוללות (ולא 8 כמו כל המערכות האחרות כיום) ולכן מותאמת לעבודה עם סוללות ליפו לכל המעוניינים בכך.
ואיך טס המסוק - בדיוק כמו שרציתי. SDX גדול, חזק, מרשים, עצירות חדות מאד, מדוייק ביותר, מהיר מאד, בקיצור . . . TURBULENCE (אבל קצת יותר כבד).
נשאר רק להשקיע בחופה מרשימה שתתאים למסוק מרשים ו . . . .
אני איהנה מהמסוק (וישראל, לשאלתך מהיום - אני לא מוכר . . .) ואתם תיהנו מהתמונות
![]()