אתמול הייתה הטיסה ה"אמיתית" הראשונה שלי
למה אני מתכוון בטיסה "אמיתית"?
ובכן, עד אתמול כל ההטסות והלימוד שלי היו מוגבלות לחצר מוקפת עצים שממדיה בערך 6X6.
נתן לי בסיס מצויין לריחופים נמוכים, לאוריינטציה, ולהתחלת הקפות...
אבל - הייתה לי מגבלה של 2-2.5 מטר לגובה, כיוון שדאגתי שברגע שהמסוק יעבור את גובה העצים...אני עלול לאבד קשר עין ו...לא נעים.
אתמול, לראשונה, לקחתי את המסוק ונסעתי לפארק שקרוב לביתי באופן מפתיע, תוך ידיעה וקבלת העובדה שהוא לא חוזר הביתה בחתיכה אחת.
היו רוחות בינוניות לכל הפחות, החברה הזהירה אותי שזה מסוכן וחבל על הכסף - אבל אני לא התכוונתי לוותר על השבת היפה שהיתה.
לקחתי את המסוק, שתי בטריות וחברה אחת...והרמתי אותו לאוויר!
הוא עלה לגובה מטר...ריחוף בסיסי לקבל אוריינטציה - ואז החלטתי לעלות.
שני מטר - הוא מחזיק יפה...ולפתע ככה סתם הוא החליט לעלות. לא נגעתי במצערת - הוא פשוט עלה!
שלוש מטר...ארבע מטר...לא הבנתי מה קורההוא כנראה החליט לנצל את העובדה שהוא לא סגור בחצר ולברוח לי!
אז נתתי לו
את ה 20 דקות הבאות ביליתי בתחושה של אופוריה מדהימה! המסוק ריחף מעל עמודי תאורה, בגבהים של מעל קומה רביעית, עשיתי בפעם הראשונה שמיניות...למדתי לשלוט בסטיק המצערת (שכמעט ולא נגעתי בו עד אז שכן רציתי שהמסוק יישאר בגובה יציב...) - פשוט וואו!
אחד הדברים שנהניתי מהם ביותר קרה כשהמסוק איים באמת להיעלם, הורדתי מצערת עד שהוא פשוט צנח למטה...ואז, משהו כמו מטר מהאדמה הרמתי אותה ל ~70% והוא נתן מכת רוח ממש יפה שהעיפה טבעת של חול מסביבו ונותר בריחוף יציב. היה מהמם!
בנקודה מסויימת התחילו להתאסף עוברי אורח וסיימתי את ה"מופע" עם "קהל" של 7 אנשים שלא הפסיקו לשאול איפה קונים כזה, וכלבת זאב (יפהפיה) אחת שלא הפסיקה ללקק את הפדלים
בסופו של דבר המסוק חזר בשלום, ואני חזרתי בידיעה שהחצר כבר לעולם לא תהיה מה שהיתה...
בקיצור - הייתה הטסה מהממת! מאוחד יותר אעלה תמונות![]()